Casta från Chrome till tv:n

Du kan använda en PC eller Chromecast-enhet för att visa skärmen eller en Chrome-flik på tv:n.

Det mesta på webben kan castas. Vissa plugin-program fungerar inte, som Silverlight, QuickTime eller VLC.

Om du vill se Chrome på tv:n behöver du följande:

Casta en flik från Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Spara och dela följt av Casta ….
  3. Välj Chromecast-enheten du vill använda.
    • Om din Chromecast redan används ersätts det befintliga innehållet.
  4. Du kan sluta casta genom att välja Casta till höger om adressfältet följt av Sluta casta.

Tips! På Chromecast-kompatibla webbplatser kan du casta direkt från mediespelaren.

Det här visas i Chrome

• När du castar en flik till tv:n visas en displayikon Skärm på fliken.
  • När det finns en aktiv cast-session visas ikonen Ansluten för castning till höger om adressfältet, bredvid dina tillägg.

Lägg till Cast-knappen om du vill använda en genväg i Chrome.

Tips! De videor eller bilder du castar visas på datorn och tv:n, men ljudet spelas bara upp på tv:n. Ljud från andra flikar och appar spelas fortfarande upp på datorn.

Casta datorskärmen

Du kan visa hela datorskärmen med Chrome på Mac, Windows eller ChromeOS.

Viktigt! När du castar skärmen kan det hända att ljudet spelas upp på datorn. Casta fliken i stället för att spela upp ljudet på tv:n.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Spara och dela följt av Casta ….
  3. Välj Källor följt av Casta skärm.
  4. Välj Chromecast-enheten som du vill casta skärmen på.

Casta musik och videor från datorn

1. Öppna Chrome.
  2. Öppna filen du vill casta i en Chrome-flik.
  3. Dra och släpp filen till en Chrome-flik eller använd ett kortkommando:
    • Windows: Ctrl + O
    • Mac: kommando + O
  4. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Spara och dela följt av Casta ….
  5. Välj den Chromecast-kompatibla enheten du vill använda.