Een Chrome-tabblad of volledig bureaublad casten

Vanuit Chrome kunt u een tabblad of het hele bureaublad naar uw tv casten met een Chromecast-apparaat (Chromecast, Chromecast Ultra, in de tv ingebouwde Chromecast-functionaliteit).

Door een Chrome-tabblad te casten, kunt u de content van uw computerscherm weergeven op de tv. Zorg er eerst voor dat u alles heeft ingesteld om Chromecast met Chrome te gebruiken.

Stap 1: Casten vanuit Chrome instellen

1. Als u Chrome nog niet gebruikt, moet u Chrome downloaden
  2. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Als u problemen ondervindt, vindt u hier informatie over het downloaden van Chrome-updates.
  3. Hoewel dit niet is vereist, raden we u aan het Cast-icoon vast te zetten op de Chrome-werkbalk.
  4. Wilt u een tabblad naar uw Chromecast casten om video op de tv te bekijken, bekijk dan de minimale systeemvereisten om er zeker van te zijn dat uw computer en het netwerk hiervoor ondersteuning bieden.
  5. Zorg ervoor dat uw laptop/computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast-apparaat.
    1. Controleer het wifi-netwerk van uw Chromecast-apparaat.
    2. Als u het wifi-netwerk van uw computer wilt controleren, tikt u op Wifi > maak verbinding met hetzelfde netwerk als uw Chromecast-apparaat.

Stap 2: Een tabblad casten vanuit Chrome

U kunt content vanuit Chrome op verschillende manieren casten.

Optie 1. Via het Cast-icoon op de werkbalk
  1. Als u het Cast-icoon heeft vastgezet op de werkbalk, klikt u op het Cast-icoon Inactive cast extension . U kunt dit vinden in de rechterbovenhoek van de browser.
  2.  Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
  3. Speel de video af.
Optie 2. Vanaf een site die werkt met Chromecast
  1. Open een site die werkt met Chromecast, zoals youtube.com of netflix.com.
  2. Klik op het Cast-icoon Inactive cast extension  in de rechterbenedenhoek van de videospeler.
  3. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
  4. Speel de video af.
Optie 3. Vanuit het menu Instellingen in Chrome
  1. Klik in Chrome op het menu Instellingen More menu icon op de Chrome-werkbalk in de rechterbovenhoek van de browser > klik op Casten.
  2. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
  3. Speel de video af.

Optie 4. Vanaf een webpagina in Chrome
  1. Open een tabblad in Chrome.
  2. Klik met de rechtermuisknop (Ctrl+klik op Mac) op de webpagina > klik op Casten.
  3. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
  4. Speel de video af.

Stap 3. Het casten van een tabblad stoppen

1. Kies en voltooi een van de opties om het casten te starten.
  2. Klik op Stoppen.

Content casten vanaf uw laptop/desktop

U kunt content casten vanaf uw desktop/laptop (in plaats van alleen het specifieke Chrome-tabblad). Dit is beschikbaar voor Mac, Windows en Chrome OS.
Belangrijke opmerking over audio: U kunt audio alleen casten vanaf uw bureaublad op Windows-apparaten. Als u uw bureaublad vanaf een computer met Mac of Chrome OS wilt casten, ziet u de content van het scherm op uw tv, maar kunt u geen audio vanaf uw computer horen.

Een tabblad of bureaublad casten via het menu Instellingen in Chrome:
  1. Als u het Cast-icoon heeft vastgezet op de werkbalk, klikt u op het Cast-icoon Inactive cast extension  op de Chrome-werkbalk (rechterbovenhoek) van uw browser. Of ga in Chrome naar het menu Instellingen More menu icon op de Chrome-werkbalk in de rechterbovenhoek van de browser > klik op Casten.
  2. Naast Casten naar ziet u een klein pijltje. Klik op dit dropdownmenu om de selectie te wijzigen.
  3. Klik op Bureaublad casten.
  4. Kies het Chromecast-apparaat waarnaar u wilt casten.

Dat is alles. U bent er nu helemaal klaar voor. Als u meer informatie nodig heeft, kunt u een van de onderstaande artikelen raadplegen:

Als u problemen ondervindt, kunt u onze Tips voor het oplossen van problemen met Chromecast proberen.

Hoe kunt u zien dat er content wordt gecast?

Het Cast-icoon wordt automatisch weergegeven op de Chrome-werkbalk en wordt blauw Inactive cast extension tijdens het casten. Ook ziet u een oplichtende rand rond de knop van het tabblad dat wordt gecast.

Wat u kunt casten

U kunt verreweg de meeste webcontent casten. Sites die plug-ins zoals Silverlight, QuickTime en VLC gebruiken, worden niet ondersteund. Bij dergelijke sites wordt er mogelijk geen beeld of geluid weergegeven.

Audio en video

U ziet de video en beelden van het geselecteerde tabblad op uw computer en op uw tv. Het geluid van het geselecteerde tabblad hoort u echter alleen op uw tv. Opmerking: Het geluid van andere tabbladen en apps wordt nog steeds afgespeeld op uw computer.

Wat als mijn Chromecast momenteel in gebruik is?

Als u het menu opent of het apparaat selecteert, ziet u een korte beschrijving van de huidige activiteit van de Chromecast. Klik op de knop Dit tabblad casten als u wilt beëindigen wat er op dat moment wordt getoond en het huidige tabblad wilt casten.

Beschikbare snelkoppelingen

• U kunt tijdens het casten overschakelen naar andere tabbladen en/of apps met de sneltoets Alt-Tab (Mac: Command-Tab).
  • Sluit het dialoogvenster Casten om terug te gaan naar het oorspronkelijke tabblad.
  • U dempt het geluid van de gecaste content op uw tv met de knop Dempen. Opmerking: Dit verschilt van de functie voor dempen van uw tv. U moet het dempen opheffen vanuit Chrome om het geluid op uw tv te horen.
  • Klik op de knop Stoppen of sluit het tabblad om het casten te stoppen.
  • Meer sneltoetsen zijn te vinden op het Chromecast-forum.

Elise is Chromecast-expert en auteur van deze Help-pagina. U kunt haar hieronder feedback over de pagina geven.