Casten vanuit Chrome naar je tv

Gebruik je pc en Chromecast-apparaat om een Chrome-tabblad of je scherm op je tv te laten zien.

Je kunt de meeste webcontent casten. Sommige plug-ins werken niet, zoals Silverlight, QuickTime en VLC.

Als je Chrome op je tv wilt tonen, heb je het volgende nodig:

Een tabblad casten vanuit Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Opslaan en delen en dan Casten….
  3. Kies het Chromecast-apparaat dat je wilt gebruiken.
    • Als de Chromecast al in gebruik is, wordt de huidige content vervangen.
  4. Als je het casten wilt beëindigen, selecteer je rechts van de adresbalk de optie Casten  en dan Casten stoppen.

Tip: Op sites met Chromecast cast je rechtstreeks vanuit de mediaspeler.

Wat je kunt vinden in Chrome

• Als je een tabblad naar een tv cast, zie je een Display-icoon Display op het tabblad.
  • Als er een actieve Cast-sessie is, zie je het icoon Casten verbonden rechts van de adresbalk naast je extensies.

Als je een snelkoppeling in Chrome wilt gebruiken, voeg je het cast-icoon toe.

Tip: De video's of afbeeldingen die je cast, worden getoond op je computer en tv, maar het geluid wordt alleen afgespeeld op je tv. Geluiden voor andere tabbladen en apps worden nog steeds afgespeeld op je computer.

Je computerscherm casten

Je kunt je hele computerscherm weergeven via Chrome op Mac, Windows of ChromeOS.

Belangrijk: Als je je scherm cast, kan de audio op je computer worden afgespeeld. Als je in plaats daarvan de audio op je tv wilt afspelen, cast je het tabblad.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Opslaan en delen en dan Casten….
  3. Selecteer Bronnen en dan Scherm casten.
  4. Kies het Chromecast-apparaat waarop je het scherm wilt casten.

Muziek en video's vanaf je computer casten

1. Open Chrome.
  2. Open het bestand dat je wilt casten in een Chrome-tabblad.
  3. Sleep het bestand naar het Chrome-tabblad of gebruik een sneltoets:
    • Windows: Ctrl + O
    • Mac: command + O
  4. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Opslaan en delen en dan Casten….
  5. Kies het apparaat dat werkt met Chromecast dat je wilt gebruiken.