Casting af en Chrome-fane eller hele skrivebordet

Du kan caste en fane eller dit skrivebord fra Chrome-browseren til dit fjernsyn ved hjælp af din Chromecast-enhed (Chromecast, Chromecast Ultra, fjernsyn med indbygget Chromecast).

Ved at caste en fane fra din Chrome-browser kan du spejle det, der vises på din computerskærm, til fjernsynet. Kom godt i gang ved at sikre, at alt er konfigureret, så du kan bruge Chromecast sammen med Chrome.

Trin 1: Konfigurer casting fra Chrome

1. Hvis du ikke allerede kører Chrome, kan du downloade Chrome
  2. Kontrollér, at du kører den nyeste version af Chrome. Hvis du har problemer, kan du her læse, hvordan du henter Chrome-opdateringer.
  3. Selvom det ikke er påkrævet, anbefaler vi, at du fastgør Cast-knappen til værktøjslinjen i Chrome.
  4. Hvis du har planer om at caste en fane til din Chromecast for at se video på dit fjernsyn, bedes du gennemgå minimumskravene til systemet for at sikre dig, at din computer og dit netværk kan understøtte funktionen.
  5. Sørg for, at din computer er sluttet til det samme Wi-Fi-netværk som din Chromecast-enhed.
    1. Tjek Wi-Fi-netværket, som din Chromecast-enhed har forbindelse til.
    2. Tjek Wi-Fi-netværket på din computer ved at trykke på Wi-Fi > opret forbindelse til det netværk, din Chromecast-enhed benytter.

Trin 2: Cast en fane fra Chrome

Der er flere måder, du kan caste indhold fra Chrome på.

Valgmulighed 1. Via Cast-knappen på værktøjslinjen
  1. Hvis du har fastgjort Cast-knappen til værktøjslinjen, skal du klikke på Cast-knappen Inactive cast extension . Du kan finde den øverst til højre i din browser.
  2.  Vælg den enhed, du vil caste til.
Valgmulighed 2. Via et Chromecast-kompatibelt website
  1. Åbn et Chromecast-kompatibelt website som f.eks. youtube.com eller netflix.com.
  2. Klik på Cast-knappen Inactive cast extension  nederst til højre i videoafspilleren.
  3. Vælg den enhed, du vil caste til.
Valgmulighed 3. Via menuen Indstillinger i Chrome
  1. Klik på menuen Indstillinger More menu icon på værktøjslinjen øverst til højre i Chrome-browseren > klik på "Cast...".
  2. Vælg den enhed, du vil caste til.

Valgmulighed 4. Via en webside i Chrome
  1. Åbn en fane i Chrome-browseren.
  2. Højreklik (Ctrl+klik på en Mac) på websiden, og klik på Cast.
  3. Vælg den enhed, du vil caste til.

Casting af indholdet af din computer/dit skrivebord

Du kan caste indholdet af din computer/dit skrivebord (og ikke bare den enkelte fane i Chrome). Dette er muligt på Mac, i Windows og Chrome OS.
Vigtig bemærkning vedrørende lyd: Bemærk, at du kun kan caste computerlyd fra Windows. Hvis du caster dit skrivebord fra en Mac- eller Chrome OS-computer, kan du se indholdet af skærmen på dit fjernsyn, men du kan ikke høre lyden fra din computer.

Sådan caster du en fane eller skrivebordet via menuen Indstillinger i Chrome:
  1. Hvis du har fastgjort Cast-knappen til værktøjslinjen, kan du klikke på Cast-knappen Inactive cast extension på værktøjslinjen (øverst til højre) i din Chrome-browser. Hvis ikke, kan du gå til menuen Indstillinger More menu icon på værktøjslinjen øverst til højre i Chrome-browseren og klikke på ""Cast...".
  2. Der vises en lille rullemenu ud for det sted, hvor der står Cast til…. Klik på denne for at ændre den valgte kilde.
  3. Klik på Cast skrivebord.
  4. Vælg den Chromecast-enhed, du vil caste til.

Det var det hele. Nu er du klar til at gå i gang. Hvis du har brug for yderligere oplysninger, kan du se følgende:

Hvis du har problemer, kan du prøve vores fejlfindingstips til Chromecast.

Sådan ved du, hvornår indhold castes

Cast-knappen vises automatisk på værktøjslinjen i Chrome og bliver blå Inactive cast extension, når funktionen er aktiv. Du kan også se et lysende skær omkring ikonet på den fane, der castes.

Hvad kan castes?

Du kan caste det meste webindhold. Websites, der benytter plugins, som f.eks. Silverlight, Quicktime og VLC, understøttes ikke og kan medføre, at billede eller lyd mangler.

Lyd og video

Du vil se video og billeder for den valgte fane på din computer og dit fjernsyn. Du vil dog kun høre lyden fra den valgte fane på dit fjernsyn. Bemærk! Lyd fra andre faner og apps fortsætter med at blive afspillet på din computer.

Hvis min Chromecast er i brug

Når du har åbnet menuen eller valgt enheden, får du vist en kort beskrivelse af, hvad din Chromecast foretager sig i øjeblikket. Klik på knappen Cast denne fane for at stoppe det, der vises, og caste den aktuelle fane i stedet.

Tilgængelige genveje

• Skift til andre faner og/eller apps, mens du caster, ved hjælp af tastaturgenvejen Alt+tabulatortasten (Mac: Cmd+tabulatortasten).
  • Luk dialogboksen for casting for at gå tilbage til den oprindelige fane.
  • Slå lyden fra for det, der castes til dit fjernsyn, ved at klikke på knappen Slå lyden fra. Bemærk! Dette er ikke det samme som dit fjernsyns funktion til at slå lyden fra. Du er nødt til at slå lyden til igen fra Chrome for at høre lyd på dit fjernsyn.
  • Stop med at caste ved at klikke på stopknappen eller ved at lukke fanen.
  • Du kan finde flere tastaturgenveje i hjælpeforummet til Chromecast.

Elise er Chromecast-ekspert og forfatter af denne hjælpeside. Giv hende feedback om siden nedenfor.