Je ondervindt mogelijk netwerkproblemen

Voor een betere verbinding kun je de router dichter bij de tv zetten of de positie van je Chromecast-apparaat aanpassen.

Als je de Chromecast wilt aansluiten zonder wifi te gebruiken en er een beschikbare ethernetaansluiting in de buurt is, kun je de ethernetadapter gebruiken.

Je kunt een beter resultaat krijgen als je de Chromecast Audio met een kabel op de router aansluit of als je een dual-bandwifirouter hebt en je computer een verbinding van 5 GHz ondersteunt. Houd er rekening mee dat je Chromecast al moet zijn ingesteld en verbonden met je wifi-netwerk en dat de modus voor AP-isolatie of clientisolatie uit moet staan op de router.

De beschikbare bandbreedte kan worden beperkt door andere apps zoals streaming- en media-apps en apparaten in je netwerk. Het kan helpen om deze belasting zo beperkt mogelijk te houden.