Minimale systeemvereisten

Chromecast is beschikbaar op alle platforms, waaronder Chrome OS, Windows, Mac OS X en Linux. Er gelden geen specifieke hardwarevereisten voor de installatie of het gebruik van het Cast-icoon.

Voor het casten van video vanaf een tabblad in uw Chrome-browser gelden echter specifieke vereisten, afhankelijk van de kwaliteitsinstellingen die u heeft gekozen. Voor systemen die niet voldoen aan deze minimale systeemvereisten, gelden beperkingen bij het casten van webpagina's, afbeeldingen en diavoorstellingen. Dergelijke systemen werken niet goed voor videocontent. Daarnaast zijn goede prestaties alleen mogelijk als er een goede wifi-verbinding beschikbaar is op uw Chromecast en computer.

De minimale systeemvereisten voor casten vanaf Chrome wijken af van de minimale systeemvereisten voor het instellen van de Chromecast.

Besturingssysteem

Aanbevolen vereisten

Minimale vereisten

Windows

2e generatie Core i5 (2 GHz+), 3e/4e generatie Core i5-processor of vergelijkbaar

Windows 7 of hoger

Core i3 of vergelijkbaar

Windows Vista of hoger

Apple OS X

Macbook Pro 2011 of nieuwer, Macbook Air 2012 of nieuwer

OS X 10.9 of hoger

Macbook Pro 2010, Macbook Air 2011

OS X 10.9 of hoger

Chrome OS

Alle modellen uit 2014 en later, Haswell-gebaseerde modellen uit 2013 en Samsung Chromebook 2

Niet van toepassing

Linux

Resultaten kunnen variëren op basis van distributie van besturingssysteem, ondersteuning van stuurprogramma en desktopomgeving

Aanbevolen GPU-vereisten Minimale GPU-vereisten
Intel HD4000 of vergelijkbaar Intel HD3000 of vergelijkbaar

Als u niet zeker weet wat de specificaties van uw computer zijn, bekijkt u het Helpcentrum-artikel over CPU en GPU.

Als u problemen ondervindt, kunt u onze tips voor het oplossen van problemen met Chromecast bekijken.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Meer informatie op www.netflix.com.