Casta video från Chromecast-kompatibla appar till tv:n

Titta enkelt med favoritapparna på den stora skärmen genom att casta till tv:n. Du kan till och med använda mobilen eller surfplattan som fjärrkontroll och styra allt från uppspelning till volym. Nu sätter vi igång!

Innan du börjar casta

1. Anslut din telefon, surfplatta eller dator till ett Wi-Fi-nätverk.
  2. Den telefon, surfplatta eller dator som du castar med måste finnas i samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast. Obs! Om du vill låta gäster casta utan att vara inloggade på ditt Wi-Fi-nätverk läser du Så här konfigurerar du gästläget.
  3. Du måste använda den senaste versionen av en Chromecast-kompatibel app. Du kan kontrollera att du använder den senaste versionen genom att besöka Google Play Butik eller Apple App Store och titta efter appuppdateringar.

Casta från Chromecast-kompatibla appar till tv:n

1. Kontrollera att den telefon, surfplatta eller dator som du castar med finns i samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast eller tv:n med inbyggd Chromecast.
  2. Öppna en Chromecast-kompatibel app.
  3. Tryck på Cast-knappen Inactive cast extension . Obs! Cast-knappen finns inte på samma ställe i alla Chromecast-kompatibla appar.
  4. Tryck på den enhet som du vill casta till.
  5. Cast-knappen byter färg när anslutningen är klar.
  6. Nu kan du casta videor, filmer och tv-program direkt till tv:n.
  7. När du vill sluta casta trycker du på Cast-knappen följt av Koppla från.

Casta från Chromecast-kompatibla appar på iOS-enheter med iOS 13

1. Kontrollera att den telefon, surfplatta eller dator som du castar med finns i samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast.
  2. Öppna en Chromecast-kompatibel app.
  3. Tryck på Ja om platsbehörighet behövs.
    1. Platsbehörighet kan begäras i vissa Cast-kompatibla appar. Om behörighet inte ges kanske det inte går att casta.
  4. Tryck på Cast-knappen Inactive cast extension i den Chromecast-kompatibla appen.
    1. Cast-knappen finns inte på samma ställe i alla Chromecast-kompatibla appar.
  5. Tryck på den enhet som du vill casta till.
  6. Om det inte går att casta kanske du behöver vänta på en ny version av den Chromecast-kompatibla appen som har stöd för att casta från iOS-enheter med iOS 13.

Hitta nytt innehåll att casta

Det finns massor av bra innehåll att lyssna på med dina Chromecast-kompatibla favoritappar och vi vill inte att du ska missa en enda bra låt eller poddsändning.

Tryck på fliken Upptäck i Google Home-appen och bläddra bland och hitta nytt innehåll i Chromecast-kompatibla appar som du ännu inte har installerat. Här finns mer information om hur du upptäcker nytt innehåll. Du kan också visa en lista över alla Chromecast-kompatibla appar och tillgängligt innehåll.

Mer information om hur du utvecklar för Chromecast hittar du i hjälpcentret för Chromecast-utvecklare.

Obs! Du kan även aktivera funktionen för att casta från en laptop på webbplatser för Chromecast-kompatibla appar. Läs mer i Google Cast-kompatibla appar eller casta flikar. Om du vill casta från Chrome ser du till att Cast-knappen är installerad i webbläsaren Chrome.

Om du har två eller fler isolerade nätverk hemma kan Android-enheten växla automatiskt mellan nätverken beroende på signalstyrkan. Detta kan påverka om Cast-knappen visas eller inte i dina appar.

Om du vill undvika automatiskt nätverksbyte i Android väljer du enhetens Wi-Fi-inställningar och glömmer nätverk B så att Android-enheten förblir ansluten till samma nätverk A som Chromecast eller TV:n med inbyggd Chromecast.

Om du har problem med en Chromecast-kompatibel app läser du igenom våra felsökningstips för Chromecast.

Mac OS och OS X är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Inc. iOS är ett registrerat varumärke som tillhör Cisco Inc. Netflix-logotypen är ett varumärke som tillhör Netflix, Inc. Netflix finns i vissa länder. Mer information hittar du på www.netflix.com.