Casta video från Chromecast-kompatibla appar till tv:n

Titta enkelt med favoritapparna på den stora skärmen genom att casta till tv:n. Du kan använda telefonen eller surfplattan som fjärrkontroll och styra allt från uppspelning till volym via Google Home-appen.

Innan du börjar casta

1. Anslut din telefon, surfplatta eller dator till ett wifi-nätverk.
  2. Den telefon, surfplatta eller dator som du castar med måste finnas i samma wifi-nätverk som din Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast.
  3. Du måste använda den senaste versionen av en Chromecast-kompatibel app. Du kan alltid dubbelkolla att du använder den senaste versionen genom att besöka Google Play Butik eller Apple App Store och titta efter appuppdateringar.

Casta från Chromecast-kompatibla appar till tv:n

1. Kontrollera att telefonen, surfplattan eller datorn som du castar med finns i samma wifi-nätverk som Chromecast-enheten eller tv:n med inbyggd Chromecast.
  2. Öppna en Chromecast-kompatibel app.
  3. Tryck på Cast-knappen Inactive cast extension .
    • Obs! Cast-knappen finns inte på samma ställe i alla Chromecast-kompatibla appar.
  4. Tryck på den enhet som du vill casta till.
  5. Cast-knappen blir ogenomskinlig när anslutningen är klar.
  6. Nu kan du casta videor, filmer och tv-program direkt till tv:n.
  7. När du vill sluta casta trycker du på Cast-knappen följt av Koppla från.

Om du behöver mer hjälp med Android-telefoner läser du artikeln Casta musik och video från telefonen till en annan enhet.

Casta från Chromecast-kompatibla appar på iOS 13-enheter

1. Kontrollera att telefonen, surfplattan eller datorn som du castar med finns i samma wifi-nätverk som Chromecast-enheten eller tv:n med inbyggd Chromecast.
  2. Öppna en Chromecast-kompatibel app.
  3. Tryck på Ja om platsbehörighet behövs.
    1. Platsbehörighet kan begäras i vissa Cast-kompatibla appar. Om behörighet inte ges kanske det inte går att casta.
  4. Tryck på Cast-knappen Inactive cast extension i den Chromecast-kompatibla appen.
    1. Cast-knappen finns inte på samma ställe i alla Chromecast-kompatibla appar.
  5. Tryck på den enhet som du vill casta till.
  6. Om det inte går att casta kanske du behöver vänta på en ny version av den Chromecast-kompatibla appen som har stöd för att casta från iOS-enheter med iOS 13.

Observera att du kan aktivera funktionen för att casta från en laptop på webbplatser för Chromecast-kompatibla appar. Läs mer på Chromecast-kompatibla webbplatser eller casta flikar. Om du vill casta från Chrome kontrollerar du att Cast-knappen är installerad i webbläsaren Chrome.

Om du har två eller fler isolerade nätverk hemma kan Android-enheten byta automatiskt mellan nätverken beroende på signalstyrkan. Detta kan påverka om Cast-knappen visas eller inte i dina appar.

Om du vill undvika automatiskt nätverksbyte i Android väljer du enhetens wifi-inställningar och glömmer nätverk B så att Android-enheten förblir ansluten till samma nätverk A som en Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast.

Om du har problem med en Chromecast-kompatibel app läser du igenom våra felsökningstips för Chromecast.

Mac OS och OS X är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Inc. iOS är ett registrerat varumärke som tillhör Cisco Inc. Netflix-logotypen är ett varumärke som tillhör Netflix, Inc. Netflix finns i vissa länder. Mer information hittar du på www.netflix.com.