Google Play Films-app

De Google Play Films-app heet nu Google TV.

Gebruik Chromecast om films en tv-programma's vanuit de Google TV-app op je telefoon, tablet of computer te casten naar je tv.

Opmerking: Voor Chromecast op Android heb je versie 2.6.9 of hoger van de Google TV-app nodig. Ga naar Google Play om de app te updaten naar de nieuwste versie.

Vanuit de Google TV-app op je telefoon of tablet casten naar je tv

1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat.
  2. Open de Google TV-app Google Play Films.
  3. Tik op Mijn films of Mijn tv-programma's.
  4. Kies een film of serie.
  5. Tik op het Cast-icoon Cast.
  6. Selecteer je Chromecast in de lijst met apparaten.
  7. Tik op Afspelen Play in de Google TV-app Google Play Films.

Vanuit de Google TV-app op je computer casten naar je tv

Als je dit nog niet hebt gedaan, moet je Google Chrome downloaden en gebruiken om films met je computer te casten.

1. Zorg dat je de nieuwste versie van Chrome hebt. Als je problemen ondervindt, check je hoe je Chrome-updates kunt downloaden.
  2. Open Chrome.
  3. Zorg dat je computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat.
  4. Ga naar Google Play Films.
  5. Klik op Mijn films of Mijn tv-programma's.
  6. Kies een film of serie.
  7. Klik op Afspelen.
  8. Klik rechtsboven in de videospeler op Casten Cast. Als je Cast hebt vastgezet op de werkbalk, kun je ook rechtsboven in de browser op Casten Cast klikken.
  9. Selecteer je Chromecast in de lijst met apparaten.

Terwijl de video wordt afgespeeld, kun je je telefoon of tablet gewoon blijven gebruiken voor andere taken. Tik in de berichtenbalk bovenaan je apparaat op Casten Cast om de videofuncties te bedienen. Alle videofuncties, bijvoorbeeld voor afspelen, onderbreken en terugspoelen, kunnen op de gebruikelijke manier via je telefoon of tablet worden bediend. Als je de verbinding van je apparaat met de Chromecast wilt verbreken, tik je op Casten Cast en dan tik op je telefoon of tablet.

Opmerking:

• De eerste paar minuten kan de videokwaliteit slecht zijn. Dit is normaal en de kwaliteit verbetert als je blijft kijken.
  • Je kunt films en tv-programma's die je hebt gehuurd of gekocht op Google Play, casten vanuit de Google TV-app. Je kunt momenteel geen gehuurde films en tv-programma's casten die zijn gedownload naar je apparaat.
  • Als je Google TV-app voor het eerst gebruikt, ga je naar deze pagina voor meer informatie over het gebruik van de app op jouw apparaat. Als je meteen een video wilt huren of kopen, ga je op je apparaat naar Google Play.

Als je problemen ondervindt, bekijk je de tips voor het oplossen van problemen met Chromecast.