Konfigurera en Chromecast-enhet (tredje generationen eller äldre).

I Google Home-appen får du hjälp med att konfigurera Chromecast och Chromecast Ultra steg för steg.

Om du redan har konfigurerat Chromecast på en mobil enhet behöver du inte göra det igen på en annan mobil enhet om alla enheter är anslutna till samma wifi-nätverk.

Tryck här för en interaktiv guide

Obs! Det går inte att konfigurera Chromecast på datorn. Använd en mobil enhet när du konfigurerar Chromecast.

Det här behöver du för att komma igång

• en Chromecast-enhet (3:e generationen eller äldre)
  • den senaste versionen av Google Home-appenGoogle Home-appen
  • ett Google-konto
  • en visningsenhet med en HDMI-ingång, till exempel en HDTV
  • iPhone eller iPad med iOS 15.0 eller senare
  • tillgång till ett säkert trådlöst nätverk som du har lösenordet till
    • för Chromecast (1:a generationen): anslutning till ett wifi-nätverk med 802.11 b/g/n (2,4 GHz)
    • för Chromecast: anslutning till ett wifi-nätverk med 802.11 b/g/n/ac (2,4/5 GHz)
    • för Chromecast Ultra: anslutning till ett wifi-nätverk med 802.11 b/g/n/ac (5 GHz).

Obs! Tillgänglighet och prestanda hos vissa funktioner, tjänster och appar beror på enhet och nätverk och det kan hända att de inte är tillgängliga överallt. Prenumeration kan krävas, ytterligare villkor kan gälla och avgifter kan tillkomma.

Konfigurera Chromecast eller Chromecast Ultra

1. Koppla in Chromecast-enheten.
  2. Aktivera Bluetooth och lokalt nätverksåtkomst för Google Home på din iPhone eller iPad:
    1. Öppna appen Inställningar.
    2. Tryck på Bluetooth aktivera Bluetooth tryck på Inställningar.
    3. Tryck på Integritet Lokalt nätverk aktivera Google Home tryck på > Inställningar.
    4. Stäng appen Inställningar.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  5. Följ anvisningarna.
  6. Så där, konfigurerat och klart!

Felsöka konfigureringen

Om konfigureringen misslyckades testar du följande steg:

1. Starta om Chromecast.
  2. Dra ur routerns strömsladd och anslut den igen.
  3. Anslut manuellt till Chromecast-enhetens SSID (Service Set Identifier).
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen följt av tryck på Wifi följt av anslut till Chromecast-enhetens SSID.
    2. Öppna Google Home-appen och gör ett nytt försök att konfigurera enheten.
  4. Återställ standardinställningarna på Chromecast.
  5. Kontakta supporten.

Stödet har upphört för Chromecast (1:a generationen). Det innebär att sådana enheter inte längre får programvaru- eller säkerhetsuppdateringar och att Google inte erbjuder teknisk support för dem. Användare kan märka att prestandan försämras.