Konfigurera en Chromecast-enhet (tredje generationen eller äldre).

I Google Home-appen får du hjälp med att konfigurera Chromecast steg för steg. Detta gäller Chromecast och Chromecast Ultra.

Om du redan har konfigurerat Chromecast på en mobil enhet behöver du inte göra det igen på en annan mobil enhet om alla enheter är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Tryck här för en interaktiv guide

Obs! Det går inte längre att konfigurera Chromecast på datorn. Använd en mobil enhet när du konfigurerar Chromecast.

Det här behöver du för att komma igång

• En Chromecast-enhet (tredje generationen eller äldre).
  • Den senaste versionen av Google Home-appenGoogle Home-appen.
  • Senaste versionen av Google-appen  (Endast Android. Ladda ned den här).
  • Ett Google-konto.
  • En visningsenhet med en HDMI-ingång, till exempel en HDTV.
  • En telefon eller surfplatta.
  • Om du vill konfigurera Chromecast med 5 GHz-anslutning måste den kompatibla telefonen eller surfplattan ha stöd för 5 GHz-anslutning. Obs! Nätverk av typen WPA2-Enterprise stöds inte.
  • Ett operativsystem som uppfyller de lägsta systemkraven för Google Home-appen Google Home-appen.
  • En internetanslutning.
  • Tillgång till ett säkert trådlöst nätverk. Kontrollera att du har lösenordet till det trådlösa nätverket till hands.
  • Tillgänglighet och prestanda hos vissa funktioner, tjänster och appar beror på enhet och nätverk och det kan hända att de inte är tillgängliga överallt. Prenumeration kan krävas, ytterligare villkor kan gälla och avgifter kan tillkomma.

Konfigurera Chromecast eller Chromecast Ultra

1. Koppla in Chromecast.
  2. Ladda ned Google Home-appen på en Android-enhet med stöd för Chromecast.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Följ anvisningarna.
    1. Om inga konfigureringsanvisningar visas gör du så här:
      1. Tryck på Lägg till uppe till vänster på startskärmen i Google Home-appen Konfigurera enhet Ny enhet.
      2. Följ de återstående anvisningarna.
  5. Så där, konfigurerat och klart!

Felsöka konfigureringen

Om konfigureringen misslyckades testar du följande steg:

1. Starta om Chromecast.
  2. Dra ur routerns strömsladd och anslut den igen.
  3. Anslut manuellt till Chromecast-enhetens SSID (Service Set Identifier).
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen följt av tryck på Wifi följt av anslut till Chromecast-enhetens SSID.
    2. Öppna Google Home-appen och gör ett nytt försök att konfigurera enheten.
  4. Återställ standardinställningarna på Chromecast.
  5. Kontakta supporten.