Konfigurera Chromecast-enheten

Du får hjälp med att konfigurera Chromecast-enheten steg för steg i appen Google Home. Detta gäller Chromecast och Chromecast Ultra.

Om du redan har konfigurerat Chromecast på en mobil enhet behöver du inte göra det igen på en annan mobil enhet om alla enheter är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Det går inte längre att konfigurera Chromecast på en dator. Använd en mobil enhet om du vill konfigurera Chromecast.

Det här behöver du för att komma igång

• En Chromecast-enhet.
  • Den senaste versionen av Google Home-appen Google Home-appen.
  • Senaste versionen av Google-appen  (Endast Android. Ladda ned den här).
  • Ett Google-konto.
  • En visningsenhet med en HDMI-ingång, till exempel en HDTV.
  • En mobil eller surfplatta.
  • Om du vill konfigurera Chromecast med 5 GHz-anslutning måste den kompatibla mobilen eller surfplattan ha stöd för 5 GHz-anslutning. Obs! Nätverk av typen WPA2-Enterprise stöds inte.
  • Ett operativsystem som uppfyller de lägsta systemkraven för Google Home-appen Google Home-appen.
  • En internetanslutning.
  • Tillgång till ett säkert trådlöst nätverk. Kontrollera att du har lösenordet till det trådlösa nätverket till hands.
  • Tillgänglighet och prestanda hos vissa funktioner, tjänster och appar beror på enhet och nätverk och det kan hända att de inte är tillgängliga överallt. Prenumeration kan krävas, ytterligare villkor kan gälla och avgifter kan tillkomma.

Konfigurera Chromecast eller Chromecast Ultra

Gå igenom de första stegen om du inte har använt appen Google Home tidigare. Om du redan har konfigurerat en Chromecast-enhet men vill konfigurera en till hoppar du till steg 8.

1. Anslut Chromecast-enheten.
  2. Installera Google Home-appen Google Home-appen genom att besöka g.co/home/setup på en Android-enhet med stöd för Chromecast.
    1. Eller klicka här och ladda ned Google Home-appen för Android.
  3. Anslut mobilen eller surfplattan till samma Wi-Fi-nätverk som du tänker använda när du konfigurerar Chromecast-enheten.
  4.  Öppna Google Home-appen genom att trycka på dess ikon Google Home-appen på Android-enheten.
  5. På startskärmen för Google Home-appen trycker du på Lägg till följt av Konfigurera enhet följt av Konfigurera nya enheter.
  6. Bekräfta Google-konto: Välj vilket Google-konto som ska länkas till Chromecast-enheten. Om det konto du vill använda inte finns med på listan kan du lägga till ett nytt. Tryck på OK
  7. Behörighet:
    1. ​Platstjänster: Om platstjänsterna inte redan är aktiverade gör du så här: Tryck på Öppna inställningarna följt av leta reda på Google Home-appen följt av aktivera Platstjänster följt av återgå till Google Home-appen.
    2. Platsåtkomst: Platsåtkomst krävs för att hitta enheter att konfigurera i närheten. Tryck på OK
  8. Söker efter Chromecast-enheter: Appen Google Home söker efter inkopplade enheter som är klara att konfigurera i närheten.
    1. Om det bara finns en enhet att konfigurera trycker du på Nästa.
    2. Om en lista med enheter visas i appen Google Home trycker du på enheten som ska konfigureras följt av Nästa.
  9. Hittade enheter:
    1. Om en enhet hittades trycker du på Nästa.
    2. Om flera enheter hittades väljer du den som ska konfigureras följt av Nästa.
    3. Tryck på Hittar du inte din enhet? om enheten inte visas.
  10. Ansluter till den nya enheten: Mobilen ansluts nu till den nya Chromecast-enheten så att du kan konfigurera den.
  11.  Upprättar en anslutning: En kod visas på tv:n så att du vet att det är rätt enhet.
    1. Om du ser en kod på tv:n trycker du på Ja.
    2. Om du inte ser någon kod flyttar du dig närmare Chromecast-enheten och trycker på Försök igen följt av Sök efter enheter.
  12. Hjälp till att förbättra enheten: Hjälp till att förbättra upplevelsen för alla genom att dela enhetsstatistik och felrapporter automatiskt med Google. Tryck på Ja om du vill hjälpa till med att förbättra enheten. Annars trycker du på Nej tack. Här kan du läsa mer om vilken data som delas när du väljer den här inställningen.
  13. Regionval: Du kan behöva ställa in geografiskt område. Tryck på regionlistan följt av välj region följt av Fortsätt. Om den här skärmen inte visas fortsätter du med steg 14.
  14. Rumsval: Välj i vilket rum enheten finns. Det hjälper dig att identifiera enheten när du castar till den. Tryck på Nästa.
    • Om du vill ge rummet ett anpassat namn klickar du på Lägg till anpassat rum följt av skriver rummets namn följt av Nästa.
  15. Wi-Fi-anslutning: Om du ansluter via Ethernet fortsätter du med steg 16. Välj det Wi-Fi-nätverk som du vill ansluta enheten till. Tryck på Nästa. Om ditt Wi-Fi-nätverk inte visas trycker du på Andra Wi-Fi-nätverk …
    1. Lösenord:
      1. Tryck på OK om du vill hämta nätverkets lösenord automatiskt på enheten. Lösenordet skrivs in i lösenordsfältet. Obs! Att hämta lösenordet automatiskt fungerar bara på Android L eller senare. Nätverket sparas i Google Home så att du kan använda det igen när du konfigurerar nya enheter. Om du inte vill att nätverket ska sparas i Google Home-appen avmarkerar du kryssrutan Konfigurera framtida enheter med det här Wi-Fi-nätverket.Om du valde ett Wi-Fi-nätverk i listan måste du ange lösenordet för det. Tryck sedan på Anslut. Nätverket sparas i Google Home så att du kan använda det igen när du konfigurerar nya enheter. Om du inte vill att nätverket ska sparas i Google Home-appen avmarkerar du kryssrutan Konfigurera framtida enheter med det här Wi-Fi-nätverket.
      2. Om du vill ange lösenordet manuellt trycker du på Ange manuellt följt av skriver lösenordet följt av Anslut. Nätverket sparas i Google Home så att du kan använda det igen när du konfigurerar nya enheter. Om du inte vill att nätverket ska sparas i Google Home-appen avmarkerar du kryssrutan Konfigurera framtida enheter med det här Wi-Fi-nätverket.
    2. ​​Om du valde Andra Wi-Fi-nätverk måste du ange nätverkets namn och lösenord manuellt och välja vilket säkerhetsläge som används i nätverket.
  16. Ethernet: Konfigurera enheten via Ethernet enligt anvisningarna.
  17. Länka Chromecast: Upplevelsen med Chromecast anpassas med hjälp av ditt Google-konto.  Tryck på Fortsätt.
  18. E-postprenumeration: Få praktiska tips och upptäck nya funktioner med e-postuppdateringar om enheten och Google Assistent. Tryck på Prenumerera.
  19. Sammanfattning: På den här skärmen visas en översikt över konfigurationen. Du kan ställa in fler funktioner om du vill. Tryck på Fortsätt följt av Fortsätt
  20. Lär dig casta: Välj ett provklipp och lär dig casta eller tryck på Hoppa över självstudien.
  21. Så där, konfigurerat och klart!