Konfigurer Chromecast-enheten din

Google Home-appen går gjennom trinnene for å konfigurere Chromecast-enheten din med deg. Dette omfatter Chromecast og Chromecast Ultra.

Hvis du allerede har konfigurert Chromecasten på en mobilenhet, trenger du ikke å konfigurere den igjen på andre mobilenheter, så lenge alle enhetene er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

Trykk her for å få en interaktiv veiledning

Vi støtter ikke lenger konfigurering av Chromecast på datamaskiner. For å konfigurere Chromecast, bruk en mobilenhet.

Dette trenger du for å komme i gang

• En Chromecast-enhet.
  • Den nyeste versjonen av Google Home-appen Google Home-appen.
  • Den nyeste versjonen av Google-appen  (Bare for Android. Last den ned her.)
  • En Google-konto.
  • En skjerm med HDMI-inngang, for eksempel en HDTV.
  • En mobilenhet eller et nettbrett.
  • Mobilenheten eller nettbrettet må støtte 5 GHz-tilkobling for at du skal kunne konfigurere Chromecasten via en 5 GHz-tilkobling. Merk: WPA2 Enterprise-nettverk støttes ikke.
  • Overholdelse av minimumskravene til operativsystem (OS) for Google Home-appen Google Home-appen.
  • En internettilkobling.
  • Tilgang til et sikkert trådløst nettverk. Sørg for at du har passordet til det trådløse nettverket tilgjengelig.
  • Ytelsen til enkelte funksjoner, tjenester og apper avhenger av enheten og nettverket, og det kan hende at de ikke er tilgjengelige i alle områder. Visse leverandører kan kreve abonnement, og det kan tilkomme flere vilkår, betingelser og/eller kostnader.

Konfigurer Chromecast eller Chromecast Ultra

1. Plugg inn Chromecast-enheten.
  2. Installer Google Home-appen Google Home-appen ved å laste ned Google Home-appen på en Chromecast-kompatibel Android-enhet.
  3. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til samme Wi-Fi-nettverk som du skal konfigurere Chromecasten med.
    1. Hvis du konfigurerer en Chromecast Ultra, kan du velge å koble den direkte til nettverket med en Ethernet-kabel i stedet.
  4. Åpne Google Home Google Home-appen.
  5. Følg trinnene.

1. Gjør dette hvis du ikke ser konfigureringstrinnene for Chromecasten:
      1. Øverst til venstre på startskjermen i Google Home-appen trykker du på Legg til   Konfigurer enhet  Konfigurer nye enheter.
      2. Følg resten av trinnene.
  6. Konfigureringen er vellykket. Du er ferdig!

Feilsøking for konfigurering

Hvis konfigureringen ikke fungerte, kan du prøve disse trinnene:

1. Start Chromecasten på nytt.
  2. Koble ruteren fra stikkontakten, og koble den til igjen.
  3. Tilbakestill Chromecasten til fabrikkstandard.
  4. Kontakt brukerstøtten.