Konfigurer Chromecast-enheten din

Google Home-appen går gjennom trinnene for å konfigurere Chromecast-enheten din med deg. Dette inkluderer Chromecast og Chromecast Ultra.

Hvis du allerede har konfigurert Chromecast på en mobilenhet, trenger du ikke å konfigurere den igjen på en annen mobilenhet hvis alle enhetene er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

Vi støtter ikke lenger konfigurering av Chromecast på datamaskiner. For å konfigurere Chromecast, bruk en mobilenhet.

Dette trenger du for å komme i gang

• En Chromecast-enhet.
  • Den nyeste versjonen av Google Home-appen Google Home-appen.
  • Den nyeste versjonen av Google-appen  (Bare for Android. Last den ned her).
  • En Google-konto.
  • En skjerm med HDMI-inngang, for eksempel en TV med høy oppløsning (HDTV).
  • En mobilenhet eller et nettbrett.
  • En kompatibel mobilenhet eller et kompatibelt nettbrett som støtter en 5 GHz-tilkobling, for å konfigurere Chromecast på en 5 GHz-tilkobling. Merk: WPA2 Enterprise-nettverk støttes ikke.
  • Enheten må oppfylle minstekravene til operativsystem (OS) for å kunne kjøre Google Home-appen Google Home-appen.
  • En Internett-tilkobling.
  • Tilgang til et sikkert trådløst nettverk. Sørg for at du har passordet til det trådløse nettverket lett tilgjengelig.
  • Ytelsen til enkelte funksjoner, tjenester og apper avhenger av enheten og nettverket, og det kan hende at disse ikke er tilgjengelige i alle områder. Visse leverandører kan kreve abonnement, og ytterligere vilkår, betingelser og/eller gebyrer kan gjelde.

Konfigurer Chromecast eller Chromecast Ultra

De første trinnene gjelder for brukere som bruker Google Home-appen for første gang. Hvis du allerede har konfigurert en Chromecast-enhet og konfigurerer en annen enhet, kan du hoppe til trinn 8.

1. Plugg inn Chromecast-enheten.
  2. Installer Google Home-appen Google Home-appen ved å gå til g.co/home/setup på en Chromecast-kompatibel Android-enhet.
    1. Du kan eventuelt klikke for å laste ned Google Home-appen for Android.
  3. Pass på at du kobler mobilenheten/nettbrettet til nettverket du har tenkt å bruke til å konfigurere Chromecast-enheten.
  4.  Åpne Google Home-appen ved å trykke på appikonet Google Home-appen på Android-enheten.
  5. På startskjermen til Google Home-appen trykker du på Legg tilog deretterKonfigurer enhetenog deretterKonfigurer nye enheter.
  6. Bekreft Google-kontoen: Velg hvilken Google-konto du vil knytte sammen med Chromecast-enheten. Du kan også legge til en annen konto hvis kontoen du vil bruke, ikke er oppført. Trykk på Ok.
  7. Tillatelser:
    1. Posisjonstjenester – Hvis du ikke har slått på posisjonstjenester, må du gjøre dette: Trykk på Gå til innstillingene og deretter finn frem til Google Home-appen og deretter slå på Posisjonstjenester og deretter gå tilbake til Google Home-appen.
    2. Posisjonstilgang – Posisjonstilgang er nødvendig for å finne enheter i nærheten som må konfigureres. Trykk på OK.
  8. Skanner etter Chromecast-enheter: Google Home-appen skanner etter enheter i nærheten som er koblet til og klare for konfigurering.
    1. Trykk på Neste hvis du bare har én enhet du vil konfigurere.
    2. Hvis Google Home-appen finner en liste over enheter, trykker du på enheten du vil konfigurere og deretter Neste.
  9. Fant enheter:
    1. Hvis én enhet ble funnet, trykker du på Neste.
    2. Hvis flere enheter ble funnet, velger du enheten du vil konfigurere og deretter Neste.
    3. Hvis du ikke ser enheten din, trykk på Ser du ikke enheten din?
  10. Kobler til den nye enheten din: Appen kobler nå telefonen din til den nye Chromecast-enheten, slik at du kan konfigurere den.
  11. Oppretter en tilkobling: Vi viser en kode på TV-en din for å sikre at du konfigurerer riktig enhet.
    1. Hvis du ser en kode på TV-en, trykker du på Ja.
    2. Hvis du ikke ser noen kode, går du nærmere Chromecast-enheten og trykker på Prøv på nytt og deretter Skann etter enheter.
  12. Hjelp oss med å forbedre enheten din: Del enhetsstatistikk og programstopprapporter automatisk med Google for å gjøre brukeropplevelsen bedre for alle. Trykk på Ja, den er grei hvis du vil hjelpe oss med å forbedre enheten din. Ellers trykker du på Nei takk. Her finner du mer informasjon om hvilke data som deles når du velger denne innstillingen.
  13. Områdevalg: Du må muligens angi området ditt. Trykk på områdelisten og deretter velg området ditt og deretter Fortsett. Hvis du ikke ser denne skjermen, gå videre til trinn 14.
  14. Romvalg: Velg rommet enheten er plassert i. Dette gjør det enklere å identifisere enheten når du vil caste til den. Trykk på Neste.
    • Du kan opprette et egendefinert rom ved å trykke på Legg til egendefinert rom og deretter skriv inn romnavnet og deretter Neste.
  15. Wi-Fi-tilkobling: Gå videre til trinn 16 hvis du kobler til via Ethernet. Velg Wi-Fi-nettverket du vil koble til enheten din. Trykk på Neste. Hvis du ikke ser Wi-Fi-nettverket ditt, trykker du på Annet Wi-Fi-nettverk …
    1. Passord:
      1. For å hente passordet for dette nettverket automatisk på denne enheten, trykk på OK. Passordet fylles ut i passordfeltet. Merk: Du må ha Android L eller nyere for å hente passordet automatisk. Google Home-appen husker dette nettverket når du konfigurerer andre enheter. Hvis du ikke vil at Google Home-appen skal huske dette nettverket, fjerner du avmerkingen for Bruk dette Wi-Fi-nettverket til å konfigurere fremtidige enheter.Hvis du har valgt et Wi-Fi-nettverk fra listen, blir du bedt om å skrive inn Wi-Fi-passordet. Trykk deretter på Koble til. Google Home-appen husker dette nettverket når du konfigurerer andre enheter. Hvis du ikke vil at Google Home-appen skal huske dette nettverket, fjerner du avmerkingen for Bruk dette Wi-Fi-nettverket til å konfigurere fremtidige enheter.
      2. For å skrive inn passordet manuelt, trykk på Angi manuelt og deretter skriv inn passordet og deretter Koble til. Google Home-appen husker dette nettverket når du konfigurerer andre enheter. Hvis du ikke vil at Google Home-appen skal huske dette nettverket, fjerner du avmerkingen for Bruk dette Wi-Fi-nettverket til å konfigurere fremtidige enheter.
    2. ​​Hvis du valgte Annet Wi-Fi-nettverk, må du skrive inn nettverksnavnet og passordet manuelt og velge sikkerhetsmodusen du bruker med nettverket.
  16. Ethernet: Følg trinnene for å konfigurere via Ethernet.
  17. Knytter til Chromecast-enheten din: Chromecast bruker Google-kontoen din til å gi opplevelsen din et personlig preg. Trykk på Fortsett.
  18. E-postabonnement: Oppdag tips og nye funksjoner med e-postoppdateringer for enheten din og Google-assistenten. Trykk på Abonner.
  19. Oppsummeringsskjerm: Her ser du en gjennomgang av det du har konfigurert. Du kan velge å konfigurere annen funksjonalitet. Trykk på Fortsett og deretter Fortsett
  20. Finn ut hvordan du caster: Velg et eksempelklipp for å finne ut hvordan du caster, eller trykk på Hopp over veiledningen.
  21. Konfigureringen er vellykket. Du er ferdig!