Je Chromecast-apparaat instellen (3e generatie of ouder)

De Google Home-app leidt je door de stappen voor het instellen van de Chromecast en Chromecast Ultra.

Als je je Chromecast al hebt ingesteld op een mobiel apparaat, hoef je deze niet opnieuw in te stellen op een ander mobiel apparaat als alle apparaten verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk.

Tik voor een interactieve gids

Belangrijk: Je kunt de Chromecast niet instellen via een computer. Gebruik een mobiel apparaat om de Chromecast in te stellen.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

• Een Chromecast-apparaat (3e generatie of ouder)
  • De nieuwste versie van de Google Home-app Google Home-app.
  • Een Google-account
  • Een weergave-apparaat met een HDMI-aansluiting, zoals een HDTV (high definition-televisie)
  • iPhone of iPad met iOS 15.0 of hoger
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk waarvan je het wachtwoord hebt
    • Voor Chromecast (1e generatie): verbinding met een 802.11 b/g/n (2,4 GHz) wifi-netwerk
    • Voor Chromecast: verbinding met een 802.11 b/g/n/ac (2,4/5 GHz) wifi-netwerk
    • Voor de Chromecast Ultra: verbinding met een 802.11 b/g/n/ac (5 GHz) wifi-netwerk

Belangrijk: De beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Misschien zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk heb je een abonnement nodig en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

Een Chromecast of Chromecast Ultra instellen

1. Sluit de Chromecast aan.
  2. Zet op je iPhone of iPad bluetooth en lokale netwerktoegang aan voor de Google Home:
    1. Open de app Instellingen.
    2. Tik op Bluetooth zet Bluetooth aan tik op Instellingen.
    3. Tik op Privacy Lokaal netwerk zet Google Home aan tik op Instellingen.
    4. Sluit de app Instellingen.
  3. Open de Google Home-app Google Home-app.
  4. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  5. Volg de stappen.
  6. Het instellen is afgerond. Je bent klaar.

Problemen met instellingen oplossen

Als het instellen niet werkt, probeer je de volgende stappen:

1. Start je Chromecast opnieuw op.
  2. Haal de stekker van de router uit het stopcontact en steek de stekker weer in het stopcontact.
  3. Maak handmatig verbinding met de Service Set Identifier (SSID) van je Chromecast.
    1. Open op je telefoon de app Instellingen en dan tik op Wifi en dan maak verbinding met de SSID van je Chromecast.
    2. Open de Google Home-app en probeer je apparaat opnieuw in te stellen.
  4. Zet je Chromecast terug op de fabrieksinstellingen.
  5. Neem contact op met support.

Support voor de Chromecast (1e generatie) is beëindigd. Dit betekent dat deze apparaten geen software- of beveiligingsupdates meer krijgen en dat Google geen technische support voor deze apparaten meer biedt. Gebruikers kunnen merken dat de prestaties afnemen.