Uw Chromecast-apparaat instellen

Met de Google Home-app wordt u door de stappen geleid om uw Chromecast-apparaat in te stellen. Dit geldt voor Chromecast en voor Chromecast Ultra.

Wat u nodig heeft om aan de slag te gaan

• Een Chromecast-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app Google Home app.
  • Latest version of Google app  (Android only. Download it here).
  • Een Google-account.
  • Een display-apparaat met een HDMI-aansluiting, bijvoorbeeld een HDTV (high definition-televisie).
  • Een mobiel apparaat of tablet.
  • Het geschikte mobiele apparaat of de geschikte tablet moet ondersteuning bieden voor 5GHz-verbindingen om een Chromecast te configureren via een 5GHz-verbinding. Opmerking: Een WPA2-Enterprise-netwerk wordt niet ondersteund.
  • Voldoen aan de minimale besturingssysteemvereisten voor de uitvoering van de Google Home-app Google Home app.
  • Een internetverbinding.
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk. Zorg ervoor dat u het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand heeft.
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

Een Chromecast of Chromecast Ultra instellen

De eerste stappen zijn voor nieuwe gebruikers van de Google Home-app. Als u al een Chromecast-apparaat heeft ingesteld en een ander apparaat wilt instellen, kunt u verdergaan met stap 8.

1. Sluit de Chromecast aan
  2. Installeer de Google Home-app Google Home app door naar g.co/home/setup te gaan op het Android-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.
    1. Of klik op de link om de Google Home-app voor Android te downloaden.
  3. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk dat u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.
  4.  Open de Google Home-app door op het pictogram van de app op uw Android-apparaat te tikken.
  5. Tik op Aan de slag of gebruik de apparaatkaart en vervolgens Instellen.
  6. Google-account bevestigen: Kies welk Google-account u wilt linken aan Chromecast. U kunt ook een ander account toevoegen als u het account dat u wilt gebruiken niet in de lijst ziet staan. Tik op OK.
  7. Machtigingen:
    1. Locatieservices: Als u Locatieservices niet heeft ingeschakeld, tikt u op Ga naar instellingen en vervolgens zoek de Google Home-app en vervolgens schakel Locatieservices in en vervolgens ga terug naar de Google Home-app.
    2. Locatietoegang: Locatietoegang is nodig om apparaten in de buurt te vinden die moeten worden ingesteld. Tik op OK.
  8. Scannen naar Chromecast-apparaten: De Google Home-app scant naar apparaten in de buurt die zijn aangesloten en klaar zijn voor installatie.
    1. Als u maar één apparaat heeft dat moet worden ingesteld, tikt u op Volgende.
    2. Als de Google Home-app een lijst met apparaten vindt, tikt u op het apparaat dat u wilt instellen en vervolgens Volgende.
  9. Gevonden apparaten:
    1. Als er één apparaat is gevonden, tikt u op Volgende.
    2. Als er meerdere apparaten zijn gevonden, kiest u het apparaat dat u wilt instellen en vervolgens Volgende.
    3. Als u uw apparaat niet ziet, tikt u op Apparaat staat er niet bij.
  10. Verbinding maken met uw nieuwe apparaat: De app maakt nu verbinding tussen uw telefoon en de nieuwe Chromecast, zodat u deze kunt configureren.
  11.  Verbinding maken: We geven een code op uw tv weer om ervoor te zorgen dat u het juiste apparaat instelt.
    1. Als u een code op uw tv ziet, tikt u op Ja.
    2. Als u geen code ziet, gaat u dichter bij het Chromecast-apparaat staan en tikt u op Opnieuw proberen en vervolgens Zoeken naar apparaten.
  12. Uw apparaat verbeteren: Deel automatisch apparaatgegevens en crashrapporten met Google om de functionaliteit voor iedereen te verbeteren. Tik op Ja, nu inschakelen als u uw apparaat wilt helpen verbeteren. Tik anders op Nee, bedankt. Hier leest u meer over welke gegevens worden gedeeld als u deze instelling kiest.
  13. Regioselectie: U moet mogelijk uw regio instellen. Tik op de regiolijst en vervolgens selecteer uw regio en vervolgens Doorgaan. Als u dit scherm niet ziet, gaat u verder met stap 14.
  14. Ruimteselectie: Kies de ruimte (kamer) waar het apparaat zich bevindt. Zo kunt u het apparaat herkennen wanneer u ernaar wilt casten. Tik op Volgende.
    • U kunt een aangepaste ruimte maken door op Aangepaste ruimte toevoegen te tikken en vervolgens typ de naam van de ruimte en vervolgens Volgende.
  15. Wifi-verbinding: Als u verbinding maakt via Ethernet, kunt u verdergaan met stap 16. Kies het wifi-netwerk waarmee u het apparaat verbinding wilt laten maken. Tik op Volgende. Als u uw wifi-netwerk niet ziet, tikt u op Ander wifi-netwerk...
    1. Wachtwoord:
      1. Als u het wachtwoord voor dit netwerk automatisch wilt ophalen op dit apparaat, tikt u op OK. Het wachtwoord wordt ingevuld in het wachtwoordveld. Opmerking: Android L of hoger is vereist om het wachtwoord automatisch op te halen. De Google Home-app onthoudt dit netwerk wanneer u meer apparaten instelt. Als u niet wilt dat de Google Home-app dit netwerk onthoudt, verwijdert u het vinkje voor 'Dit wifi-netwerk gebruiken om toekomstige apparaten in te stellen'. Als u een wifi-netwerk uit de lijst heeft geselecteerd, wordt u gevraagd het wifi-wachtwoord in te voeren. Tik vervolgens op Verbinden. De Google Home-app onthoudt dit netwerk wanneer u meer apparaten instelt. Als u niet wilt dat de Google Home-app dit netwerk onthoudt, verwijdert u het vinkje bij Dit wifi-netwerk gebruiken om toekomstige apparaten in te stellen.
      2. Als u het wachtwoord handmatig wilt instellen, tikt u op Handmatig invoeren en vervolgens typt u het wachtwoord en vervolgens Verbinden. De Google Home-app onthoudt dit netwerk wanneer u meer apparaten instelt. Als u niet wilt dat de Google Home-app dit netwerk onthoudt, verwijdert u het vinkje bij Dit wifi-netwerk gebruiken om toekomstige apparaten in te stellen.
    2. Als u Ander wifi-netwerk heeft geselecteerd, moet u handmatig de netwerknaam en het wachtwoord invoeren en de beveiligingsmodus selecteren die u wilt gebruiken met uw netwerk.
  16. Ethernet: Volg de stappen voor instellen met Ethernet.
  17. Uw Chromecast linken: Uw Chromecast gebruikt uw Google-account om de functionaliteit te personaliseren. Tik op Doorgaan.
  18. E-mailabonnement: Ontdek tips en nieuwe functies met e-mailupdates voor uw apparaat en de Google Assistent. Tik op Abonneren.
  19. Overzichtscherm: Hier vindt u een overzicht van wat u heeft ingesteld. U kunt ervoor kiezen om andere functies in te stellen. Tik op Doorgaan en vervolgens Doorgaan
  20. Ontdek hoe u kunt casten: Kies een voorbeeldclip om te leren casten of tik op Training overslaan.
  21. De installatie is gelukt. U bent klaar.

Elise is Chromecast-expert en auteur van deze Help-pagina. U kunt haar hieronder feedback over de pagina geven.