Uw Chromecast instellen

Wat heeft u nodig om aan de slag te gaan

• Een Chromecast-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app
  • Een display-apparaat met een HDMI-aansluiting, bijvoorbeeld een HDTV (high definition-televisie).
  • Toegang tot een vrij stopcontact en een veilig draadloos netwerk.
  • Voldoe aan de minimale besturingssysteemvereisten voor het uitvoeren van de Google Home-app
  • Een internetverbinding.
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk (zorg ervoor dat u het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand heeft).
  • Voor Chromecast (1e generatie): verbinding met een 802.11 b/g/n (2,4 GHz) wifi-netwerk. Voor Chromecast: verbinding met een 802.11 b/g/n/ac (2,4/5 GHz) wifi-netwerk. Voor Chromecast Ultra: verbinding met een 802.11 b/g/n/ac (5 GHz) wifi-netwerk.
  • Een geschikte telefoon of tablet of een Mac-, Windows- of Chromebook-computer (zie onderstaande lijst).
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

1. Zorg ervoor dat uw telefoon of tablet is aangesloten op hetzelfde wifi-netwerk dat u met uw Chromecast gebruikt.
  2. Sluit uw Chromecast-apparaat aan. Wijzig de ingang op de afstandsbediening van uw tv totdat u de kaart Instellen op uw scherm ziet. Dit kunt u doen met de knop Input (ingang), Source (bron) of Menu (menu). Mogelijk moet u een aantal ingangen doorlopen voordat u de juiste ingang vindt (bijvoorbeeld HDMI1, HDMI2 enzovoort).
  3. Installeer de Google Home-app door naar http://chromecast.com/setup te gaan op uw Android-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.

Of klik om de Google Home-app voor Android te downloaden via de Google Play Store.
  4. Tik op ACCEPTEREN om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
  5. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Apparaten .
  6. Als u de Google Home-app toegang tot de locatie van dit apparaat wilt geven, tikt u op Toestaan.
  7. Kies de Chromecast die u wilt instellen. Tik op Instellen > Doorgaan.
  8. Er wordt nu verbinding gemaakt met uw Chromecast.
    1. Als de app geen verbinding kan maken, plaatst u de Chromecast dichterbij en tikt u op Opnieuw proberen. Als er problemen zijn bij het lezen van informatie van de Chromecast, tikt u op Opnieuw proberen.
  9. Wanneer de Google Home-app is verbonden met de Chromecast, tikt u op Doorgaan.
  10. De code op uw telefoon moet overeenkomen met de code op uw tv. Tik op Ik zie de code.
  11. Kies een herkenbare naam voor uw Chromecast door de standaardnaam te verwijderen en een nieuwe naam in te voeren. Opmerking: De Gastmodus en 'Gebruiksgegevens en crashrapporten van Chromecast naar Google verzenden' zijn standaard ingeschakeld. Als u deze opties niet wilt inschakelen, tikt u op het vinkje naast de bijbehorende prompt. Tik op Doorgaan.
  12. Kies het wifi-netwerk waarmee u uw Chromecast wilt verbinden. Als u het wachtwoord voor dit netwerk automatisch op dit apparaat wilt ophalen, tikt u op OK. Het wachtwoord wordt ingevuld in het wachtwoordveld. Opmerking: Android L en hoger is vereist om het wachtwoord automatisch op te halen. Tik op Doorgaan.
    1. U kunt uw wachtwoord ook handmatig opgeven. Tik op Doorgaan.
  13. Chromecast probeert nu verbinding te maken met het opgegeven wifi-netwerk.
    1. Als dit mislukt, tikt u op Opnieuw proberen
  14. Als uw apparaat met ingebouwde Chromecast-functionaliteit moet worden geüpdatet, wordt de update automatisch uitgevoerd en ontvangt u een melding wanneer deze is voltooid. Hier vindt u meer informatie over updates voor uw Chromecast voor het geval het uitvoeren van de update langer duurt dan verwacht.
  15. Wanneer het Chromecast-apparaat met uw wifi-netwerk is verbonden, tikt u op Doorgaan.

16. Als u niet bent ingelogd op een Google-account, tikt u op INLOGGEN om uw functies te personaliseren voor een betere Chromecast-functionaliteit. Tik vervolgens op E-mailmeldingen toestaan om tips en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN. Ga naar stap 18.
  17. Als u al op een Google-account bent ingelogd, tikt u op E-mailmeldingen toestaan om tip en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  18. U bent nu klaar om te casten. Tik op Meer informatie over casten om een training over casten te kijken. Tik op Overslaan om te beginnen met casten.

Elise is Chromecast-expert en auteur van deze Help-pagina. U kunt haar hieronder feedback over de pagina geven.