Uw Chromecast instellen

Wat heeft u nodig om aan de slag te gaan

• Een Chromecast-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app
  • Een display-apparaat met een HDMI-aansluiting, bijvoorbeeld een HDTV (high definition-televisie).
  • Toegang tot een vrij stopcontact en een veilig draadloos netwerk.
  • Voldoe aan de minimale besturingssysteemvereisten voor het uitvoeren van de Google Home-app
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk (zorg ervoor dat u het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand heeft).
  • Voor Chromecast (1e generatie): verbinding met een 802.11 b/g/n (2,4 GHz) wifi-netwerk. Voor Chromecast: verbinding met een 802.11 b/g/n/ac (2,4/5 GHz) wifi-netwerk. Voor Voor Chromecast: verbinding met een 802.11 b/g/n/ac (2,4/5 GHz) wifi-netwerk. verbinding met een 802.11 b/g/n/ac (2,4/5 GHz) wifi-netwerk.
  • Een compatibele Android- of iOS-smartphone of -tablet of een Mac-, Windows- of Chromebook-computer (zie onderstaande lijst).
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

Uw Chromecast-apparaat kiezen

Chromecast (1e generatie)

Uw Chromecast instellen vanaf:

Android-telefoon of -tablet (Android 4.1 en hoger)
  1. Sluit uw Chromecast-apparaat aan. Wijzig de ingang op de afstandsbediening van uw tv totdat u de kaart Instellen op uw scherm ziet. Dit kunt u doen met de knop Input (ingang), Source (bron) of Menu (menu). Mogelijk moet u een aantal ingangen doorlopen voordat u de juiste ingang vindt (bijvoorbeeld HDMI1, HDMI2, enzovoort).
  2. Installeer de Google Home-app door naar http://chromecast.com/setup te gaan op uw Android-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.

Of klik op de link om de Google Home-app voor Android te downloaden.

Opmerking: Verbind uw mobiele apparaat/tablet met hetzelfde netwerk als u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.

3. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk dat u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.
  4. Tik op ACCEPTEREN om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
  5. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Apparaten .
  6. Als u de Google Home-app toegang tot de locatie van dit apparaat wilt geven, tikt u op Toestaan.
  7. Kies de Chromecast die u wilt instellen. Tik op Instellen > Doorgaan.
  8. Er wordt nu verbinding gemaakt met uw Chromecast.
    1. Als de app geen verbinding kan maken, plaatst u de Chromecast dichterbij en tikt u op Opnieuw proberen. Als er problemen zijn bij het lezen van informatie van de Chromecast, tikt u op Opnieuw proberen.
  9. Wanneer de Google Home-app met de Chromecast is verbonden, tikt u op Doorgaan.
  10. De code op uw telefoon moet overeenkomen met de code op uw tv. Tik op Ik zie de code.
  11. Kies een herkenbare naam voor uw Chromecast door de huidige naam te verwijderen en een nieuwe in te voeren. Opmerking: De Gastmodus en 'Gebruiksgegevens en crashrapporten van Chromecast naar Google verzenden' zijn standaard ingeschakeld. Als u deze opties niet wilt inschakelen, tikt u op het vinkje naast de bijbehorende prompt. Tik op Doorgaan.
  12. Kies het wifi-netwerk waarmee u uw Chromecast wilt verbinden. Als u het wachtwoord voor dit netwerk automatisch op dit apparaat wilt ophalen, tikt u op OK. Het wachtwoord wordt ingevuld in het wachtwoordveld. Opmerking: Android L en hoger is vereist om het wachtwoord automatisch op te halen. Tik op Doorgaan.
    1. U kunt uw wachtwoord ook handmatig opgeven. Tik op Doorgaan.
  13. Chromecast probeert nu verbinding te maken met het opgegeven wifi-netwerk.
    1. Als dit mislukt, tikt u op Opnieuw proberen
  14. Als uw Chromecast moet worden geüpdatet, wordt de update op dit moment automatisch uitgevoerd en ontvangt u een melding wanneer deze is voltooid. Hier vindt u meer informatie over updates voor uw Chromecast voor het geval het uitvoeren van de update langer duurt dan verwacht.
  15. Wanneer de Chromecast met uw wifi-netwerk is verbonden, tikt u op Doorgaan.

16. Als u niet bent ingelogd op een Google-account, tikt u op INLOGGEN om uw functies te personaliseren voor betere Google Cast-functionaliteit. Tik vervolgens op E-mailmeldingen toestaan om tips en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  17. Als u al op een Google-account bent ingelogd, tikt u op E-mailmeldingen toestaan om tip en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  18. U bent nu klaar om te casten. Tik op Meer informatie over casten om een training over casten te kijken. Tik op Overslaan om te beginnen met casten.
  19. Opmerking: Controleer of uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk als uw Chromecast-apparaat.
iOS-telefoon of -tablet (iOS 8.0 en hoger)
  1. Installeer de Chromecast-app door naar http://chromecast.com/setup te gaan op uw iOS-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.
    Of klik op de link om de Google Home-app voor iOS te downloaden.
  2. Tik op ACCEPTEREN om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
  3. Verbind uw mobiele apparaat/tablet met hetzelfde netwerk dat u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.
  4. Selecteer Een nieuwe Chromecast instellen.
  5. Sluit de Google Home-app > ga naar uw Instellingen van iOS > Wi-Fi > ChromecastXXXX
  6. Ga terug naar de Google Home-app . Tik op Volgende.
  7. Controleer of de code op uw telefoon overeenkomt met de code op uw tv. Selecteer Ik zie de code.
  8. Selecteer uw regio. Tik op Volgende.
  9. Optioneel: Geef uw Chromecast een nieuwe naam. Tik op Volgende.
  10. Maak verbinding tussen uw Chromecast en uw wifi-netwerk. Klik op Instellen.
  11. Als u niet bent ingelogd op een Google-account, tikt u op INLOGGEN om uw functies te personaliseren voor betere Google Cast-functionaliteit. Tik vervolgens op E-mailmeldingen toestaan om tips en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.

12. Als u al op een Google-account bent ingelogd, tikt u op 'E-mailmeldingen toestaan' om tip en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.

13. U bent nu klaar om te casten. Tik op Meer informatie over casten om een interactieve training over casten te bekijken. Tik op Overslaan als u de training niet wilt volgen.

14. Opmerking: Controleer of uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk als uw Chromecast-apparaat.

Ga naar chromecast.com/learn voor meer informatie over het casten van uw favoriete online video's en meer vanaf uw telefoon, tablet of laptop naar uw tv via Chromecast.

Meer hulp nodig? U kunt rechtstreeks vanuit het Helpcentrum problemen oplossen of een vraag plaatsen en naar antwoorden zoeken op het Helpforum van Chromecast.
Chromebook (Chrome 28 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina Chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het apparaat dat overeenkomt met de Chromecast-naam die op uw tv wordt weergegeven. Dit is zoiets als ChromecastXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8.
    Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast-apparaat. Ga hiervoor naar uw wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast-apparaat.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. De code op uw apparaat moet overeenkomen met de code op uw tv. Als dit het geval is, klikt u op Ja.
    Als dit niet het geval is, klikt u op Nee en begint u opnieuw met het configuratieproces vanaf stap 5 hierboven.
  9. Wijzig de naam van uw Chromecast door een nieuwe naam (zoals Woonkamer) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Kies uw land. Klik op Dat ziet er goed uit.
  10. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  11. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 13.
    Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 10 heeft gekozen.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding met het wifi-netwerk heeft gemaakt voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  12. Klik op Volgende.
  13. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  14. Uw Chromecast is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  15. Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast.
Windows-computer (Windows 7 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina Chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het apparaat dat overeenkomt met de Chromecast-naam die op uw tv wordt weergegeven. Dit is zoiets als ChromecastXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8.
    Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast-apparaat. Ga hiervoor naar uw wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast-apparaat.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. De code op uw apparaat moet overeenkomen met de code op uw tv. Als dit het geval is, klikt u op Ja.
    Als dit niet het geval is, klikt u op Nee en begint u opnieuw met het configuratieproces vanaf stap 5 hierboven.
  9. Wijzig de naam van uw Chromecast door een nieuwe naam (zoals Woonkamer) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Kies uw land. Klik op Dat ziet er goed uit.
  10. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  11. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 13.
    Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 10 heeft gekozen.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding met het wifi-netwerk heeft gemaakt voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  12. Klik op Volgende.
  13. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  14. Uw Chromecast is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  15. Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast.
Mac OS X-computer (Mac OS 10.9 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina Chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het apparaat dat overeenkomt met de Chromecast-naam die op uw tv wordt weergegeven. Dit is zoiets als ChromecastXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8.
    Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast-apparaat. Ga hiervoor naar uw wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast-apparaat.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. De code op uw apparaat moet overeenkomen met de code op uw tv. Als dit het geval is, klikt u op Ja.
    Als dit niet het geval is, klikt u op Nee en begint u opnieuw met het configuratieproces vanaf stap 5 hierboven.
  9. Wijzig de naam van uw Chromecast door een nieuwe naam (zoals Woonkamer) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Kies uw land. Klik op Dat ziet er goed uit.
  10. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  11. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 13.
    Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 10 heeft gekozen.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding met het wifi-netwerk heeft gemaakt voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  12. Klik op Volgende.
  13. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  14. Uw Chromecast is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  15. Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast.
Ga naar chromecast.com/learn voor meer informatie over hoe u uw favoriete online video's en meer vanaf uw telefoon, tablet of laptop kunt casten naar uw tv via Chromecast.

Meer hulp nodig? U kunt rechtstreeks vanuit het Helpcentrum problemen oplossen of een vraag plaatsen en naar antwoorden zoeken op het Helpforum van Chromecast.

Chromecast en Chromecast Ultra

Uw Chromecast instellen vanaf:

Android-telefoon of -tablet (Android 4.1 en hoger)
  1. Sluit uw Chromecast-apparaat aan. Wijzig de ingang op de afstandsbediening van uw tv totdat u de kaart Instellen op uw scherm ziet. Dit kunt u doen met de knop Input (ingang), Source (bron) of Menu (menu). Mogelijk moet u een aantal ingangen doorlopen voordat u de juiste ingang vindt (bijvoorbeeld HDMI1, HDMI2, enzovoort).
  2. Installeer de Google Home-app door naar http://chromecast.com/setup te gaan op uw Android-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.

Of klik op de link om de Google Home-app voor Android te downloaden.

Opmerking: Verbind uw mobiele apparaat/tablet met hetzelfde netwerk als u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.

3. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk dat u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.
  4. Tik op ACCEPTEREN om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
  5. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Apparaten .
  6. Als u de Google Home-app toegang tot de locatie van dit apparaat wilt geven, tikt u op Toestaan.
  7. Kies de Chromecast die u wilt instellen. Tik op Instellen > Doorgaan.
  8. Er wordt nu verbinding met de Chromecast gemaakt.
    1. Als de app geen verbinding kan maken, plaatst u de Chromecast dichterbij en tikt u op Opnieuw proberen.Als er problemen zijn bij het lezen van informatie van de Chromecast, tikt u op Opnieuw proberen.
  9. Wanneer de Google Home-app is verbonden met de Chromecast, tikt u op Doorgaan.
  10. De code op uw telefoon moet overeenkomen met de code op uw tv. Tik op Ik zie de code.
  11. Kies een herkenbare naam voor uw Chromecast door de huidige naam te verwijderen en een nieuwe in te voeren. Opmerking: Gastmodus en 'Gebruiksgegevens en crashrapporten van Chromecast naar Google verzenden' zijn standaard ingeschakeld. Als u deze opties niet wilt inschakelen, tikt u op het vinkje naast de bijbehorende prompt. Tik op Doorgaan.
  12. Kies het wifi-netwerk waarmee u uw Chromecast wilt verbinden. Als u het wachtwoord voor dit netwerk automatisch op dit apparaat wilt ophalen, tikt u op OK. Het wachtwoord wordt in het wachtwoordveld ingevuld. Opmerking: Android L of hoger is vereist om het wachtwoord automatisch op te halen. Tik op Doorgaan.
    1. U kunt uw wachtwoord ook handmatig opgeven. Tik op Doorgaan.
  13. Chromecast probeert nu verbinding te maken met het opgegeven wifi-netwerk.
    1. Als dit mislukt, tikt u op Opnieuw proberen
  14. Als uw Chromecast moet worden geüpdatet, wordt de update op dit moment automatisch uitgevoerd en ontvangt u een melding wanneer deze is voltooid. Hier vindt u meer informatie over updates voor uw Chromecast voor het geval dat het uitvoeren van de update langer duurt dan verwacht.
  15. Wanneer de Chromecast is verbonden met uw wifi-netwerk, tikt u op Doorgaan.

16. Als u niet op een Google-account bent ingelogd, tikt u op INLOGGEN om uw functies te personaliseren voor betere Google Cast-functionaliteit. Tik vervolgens op E-mailmeldingen toestaan om tips en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  17. Als u al op een Google-account bent ingelogd, tikt u op E-mailmeldingen toestaan om tip en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  18. U bent nu klaar om te casten. Tik op Meer informatie over casten om een training over casten te kijken. Tik op Overslaan om te beginnen met casten.
  19. Opmerking: Controleer of uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk als uw Chromecast-apparaat.
iOS-telefoon of -tablet (iOS 8.0 en hoger)
  1. Sluit uw Chromecast-apparaat aan. Wijzig de ingang op uw tv totdat u de kaart Instellen op uw scherm ziet. Dit kunt u doen met de knop Input (ingang), Source (bron) of Menu (menu). Mogelijk moet u een aantal ingangen doorlopen voordat u de juiste ingang vindt (bijvoorbeeld HDMI1, HDMI2, enzovoort).
  2. Installeer de Google Home-app door naar http://chromecast.com/setup te gaan op uw iOS-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.

Of klik op de link om de Google Home-app voor iOS te downloaden.
  3. Verbind uw mobiele apparaat/tablet met hetzelfde netwerk dat u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.
  4. Tik op ACCEPTEREN om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
  5. De Google Home-app vraagt u Bluetooth in te schakelen. Tik op Bluetooth inschakelen.
    1. Ten zeerste aanbevolen: Schakel Bluetooth in om te zorgen voor een soepeler configuratieproces. U kunt ook vanaf de onderkant omhoog vegen en Bluetooth inschakelen of op INSTELLINGEN tikken om Bluetooth in te schakelen en terug te gaan naar de Google Home-app.
  6. Als u Bluetooth niet wilt gebruiken voor de configuratie:
    1. Druk op de startknop van uw iPhone > ga naar uw iOS-instellingen > Wi-Fi.
    2. Maak verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast-apparaat. Zoek naar ChromecastXXXX of iets vergelijkbaars.
    3. Ga terug naar de Google Home-app. Uw apparaat wordt nu gedetecteerd. Tik op Doorgaan.
  7. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Apparaten .
  8. Kies de Chromecast die u wilt instellen. Tik op Instellen > Doorgaan.
  9. Er wordt nu verbinding met de Chromecast gemaakt.
    1. Als de app geen verbinding kan maken, plaatst u de Chromecast dichterbij en tikt u op Opnieuw proberen. Als er problemen zijn bij het lezen van informatie van de Chromecast, tikt u op Opnieuw proberen.
  10. Wanneer de Google Home-app is verbonden met de Chromecast, tikt u op Doorgaan.
  11. De code op uw telefoon moet overeenkomen met de code op uw tv. Tik op Ik zie de code.
  12. Selecteer uw regio. Tik op Doorgaan.
  13. Optioneel: Kies een herkenbare naam voor uw Chromecast door de huidige naam te verwijderen en een nieuwe in te voeren. Opmerking: De gastmodus wordt standaard ingeschakeld. Als u de gastmodus wilt inschakelen, tikt u op het vinkje. Tik op Doorgaan.
  14. Tik op Een wifi-netwerk selecteren. Kies het wifi-netwerk waarmee u uw Chromecast wilt verbinden. Tik op Doorgaan.
  15. Geef uw wachtwoord handmatig op. Tik op Gereed > Doorgaan.
  16. Chromecast probeert nu verbinding te maken met het opgegeven wifi-netwerk.
    1. Als dit mislukt, tikt u op Opnieuw proberen.
  17. Als uw Chromecast moet worden geüpdatet, wordt de update op dit moment automatisch uitgevoerd en ontvangt u een melding wanneer deze is voltooid. Hier vindt u meer informatie over updates voor uw Chromecast voor het geval het uitvoeren van de update langer duurt dan verwacht.
  18. Wanneer de Chromecast is verbonden met uw wifi-netwerk, tikt u op Doorgaan.
  19. Als u niet op een Google-account bent ingelogd, tikt u op INLOGGEN om uw functies te personaliseren voor betere Google Cast-functionaliteit. Tik vervolgens op E-mailmeldingen toestaan om tips en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  20. Als u al op een Google-account bent ingelogd, tikt u op 'E-mailmeldingen toestaan' om tip en trucs, aanbiedingen en meer rechtstreeks naar uw e-mailadres te laten sturen. Tik op DOORGAAN.
  21. U bent nu klaar om te casten. Tik op Meer informatie over casten om een interactieve training over casten te bekijken. Tik op Overslaan als u de training niet wilt volgen.
  22. Opmerking: Controleer of uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk als uw Chromecast-apparaat.
Chromebook (Chrome 28 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina Chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het apparaat dat overeenkomt met de Chromecast-naam die op uw tv wordt weergegeven. Dit is zoiets als ChromecastXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8.
    Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast-apparaat. Ga hiervoor naar uw wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast-apparaat.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. De code op uw apparaat moet overeenkomen met de code op uw tv. Als dit het geval is, klikt u op Ja.
    Als dit niet het geval is, klikt u op Nee en begint u opnieuw met het configuratieproces vanaf stap 5 hierboven.
  9. Wijzig de naam van uw Chromecast door een nieuwe naam (zoals Woonkamer) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Kies uw land. Klik op Dat ziet er goed uit.
  10. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  11. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 13.
    Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 10 heeft gekozen.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding met het wifi-netwerk heeft gemaakt voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  12. Klik op Volgende.
  13. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  14. Uw Chromecast is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  15. Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast.
Windows-computer (Windows 7 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina Chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het apparaat dat overeenkomt met de Chromecast-naam die op uw tv wordt weergegeven. Dit is zoiets als ChromecastXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8.
    Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast-apparaat. Ga hiervoor naar uw wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast-apparaat.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. De code op uw apparaat moet overeenkomen met de code op uw tv. Als dit het geval is, klikt u op Ja.
    Als dit niet het geval is, klikt u op Nee en begint u opnieuw met het configuratieproces vanaf stap 5 hierboven.
  9. Wijzig de naam van uw Chromecast door een nieuwe naam (zoals Woonkamer) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Kies uw land. Klik op Dat ziet er goed uit.
  10. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  11. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 13.
    Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 10 heeft gekozen.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding met het wifi-netwerk heeft gemaakt voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  12. Klik op Volgende.
  13. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  14. Uw Chromecast is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  15. Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast.
Mac OS X-computer (Mac OS 10.7 en hoger)
  1. Controleer of u de nieuwste versie van Chrome gebruikt. Ga naar Instellingen > Over Google Chrome en update uw Chrome-browser zo nodig naar de nieuwste versie. Als u problemen ondervindt, bekijkt u hier informatie over het updaten van Chrome.
  2. Ga naar chromecast.com/setup in de Chrome-browser op uw computer.
  3. Als u op de pagina Chromecast.com/setup bent, klikt u op de link in 'Je kunt ook je Chromecast instellen via deze computer'.
  4. Chrome zoekt nu naar Chromecast-apparaten die moeten worden geconfigureerd.
  5. Klik op het apparaat dat overeenkomt met de Chromecast-naam die op uw tv wordt weergegeven. Dit is zoiets als ChromecastXXXX. Klik op Instellen.
  6. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met de wifi-hotspot die door uw Chromecast-apparaat is gemaakt. Als dat lukt, gaat u door naar stap 8.
    Als dit niet lukt, wordt u gevraagd handmatig verbinding te maken met de wifi-hotspot van uw Chromecast-apparaat. Ga hiervoor naar uw wifi-menu en selecteer het wifi-netwerk dat overeenkomt met de naam van uw Chromecast-apparaat.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding heeft gemaakt met de wifi-hotspot voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren. Opmerking: De internetverbinding wordt enkele minuten verbroken totdat de configuratie is voltooid. Dit is normaal.
  7. Klik op Volgende.
  8. De code op uw apparaat moet overeenkomen met de code op uw tv. Als dit het geval is, klikt u op Ja.
    Als dit niet het geval is, klikt u op Nee en begint u opnieuw met het configuratieproces vanaf stap 5 hierboven.
  9. Wijzig de naam van uw Chromecast door een nieuwe naam (zoals Woonkamer) te typen. U kunt ook de standaardnaam blijven gebruiken. Kies uw land. Klik op Dat ziet er goed uit.
  10. Kies uw wifi-netwerk door op de pijl-omlaag te klikken. Geef uw wachtwoord op. Klik op Verbinding maken.
  11. Het configuratieprogramma probeert automatisch verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Als dat lukt, gaat u door naar stap 13.
    Als dit niet lukt, gaat u terug naar het wifi-menu en kiest u hetzelfde wifi-netwerk dat u in stap 10 heeft gekozen.
    Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding met het wifi-netwerk heeft gemaakt voordat u doorgaat naar de volgende stap. Dit kan enkele minuten duren.
  12. Klik op Volgende.
  13. Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u een lijst met alle beschikbare Cast-apparaten.
  14. Uw Chromecast is nu klaar om te casten. U kunt casten vanuit uw favoriete mobiele app die werkt met Cast of een tabblad casten vanuit de Chrome-browser op uw computer.
  15. Download de Google Home-app om optimaal gebruik te maken van uw Chromecast.
Ga naar chromecast.com/learn voor meer informatie over hoe u uw favoriete online video's en meer vanaf uw telefoon, tablet of laptop kunt casten naar uw tv via Chromecast.

Meer hulp nodig? U kunt rechtstreeks vanuit het Helpcentrum problemen oplossen of een vraag plaatsen en naar antwoorden zoeken op het Helpforum van Chromecast.

Nadat u klaar bent met het instellen van uw apparaat, kunt u ontdekken wat u kunt doen met de Chromecast.

Let op: De configuratie van uw wifi-netwerk kan er mogelijk voor zorgen dat u de Chromecast niet correct kunt instellen. Meer hulp nodig? U kunt rechtstreeks vanuit het Helpcentrum problemen oplossen of een vraag plaatsen en naar antwoorden zoeken op het Helpforum van Chromecast.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Abonnement voor onbeperkt streamen vereist. Meer informatie op www.netflix.com.

Elise is Chromecast-expert en auteur van deze Help-pagina. U kunt haar hieronder feedback over de pagina geven.