Je Chromecast-apparaat instellen

Met de Google Home-app word je door de stappen geleid om je Chromecast-apparaat in te stellen. Dit geldt voor Chromecast en voor Chromecast Ultra.

Als je je Chromecast al hebt ingesteld op een mobiel apparaat, hoef je deze niet opnieuw in te stellen op een ander mobiel apparaat als alle apparaten verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk.

Tik hier voor een interactieve handleiding

We ondersteunen het instellen van Chromecast op een computer niet meer. Gebruik een mobiel apparaat om je Chromecast in te stellen.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan

• Een Chromecast-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app Google Home-app.
  • Nieuwste versie van de Google-app  (Alleen Android. Download deze hier).
  • Een Google-account.
  • Een display-apparaat met een HDMI-aansluiting, bijvoorbeeld een HDTV (high definition-televisie).
  • Een mobiel apparaat of tablet.
  • Het geschikte mobiele apparaat of de geschikte tablet moet ondersteuning bieden voor 5GHz-verbindingen om een Chromecast te configureren via een 5GHz-verbinding. Opmerking: Een WPA2-Enterprise-netwerk wordt niet ondersteund.
  • Voldoen aan de minimale besturingssysteemvereisten om de Google Home-app Google Home-app uit te voeren.
  • Een internetverbinding.
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk. Zorg ervoor dat je het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand hebt.
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

Een Chromecast of Chromecast Ultra instellen

1. Sluit de Chromecast aan
  2. Installeer de Google Home-app Google Home-app door de Google Home-app te downloaden op je Android-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.
  3. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk dat je wilt gebruiken om je Chromecast-apparaat in te stellen.
    1. Als je een Chromecast Ultra instelt, kun je er ook voor kiezen deze rechtstreeks met je netwerk te verbinden via een Ethernet-kabel.
  4. Open de Google Home-app Google Home-app.
  5. Volg de stappen.

1. Doe het volgende als je geen stappen voor het instellen van de Chromecast ziet:
      1. Tik linksboven in het startscherm van de Google Home-app op Toevoegen  Apparaat instellen  Nieuwe apparaten instellen.
      2. Volg de resterende stappen.
  6. Het instellen is voltooid. Je bent klaar.