Chromecast-laitteen määritys

Google Home ‑sovellus ohjaa sinut Chromecast‑laitteen määrityksen vaiheiden läpi. Ohjeet koskevat Chromecastia ja Chromecast Ultraa.

Jos olet jo määrittänyt Chromecastin mobiililaitteella, sinun ei tarvitse määrittää sitä uudelleen eri mobiililaitteella, jos kaikki laitteet ovat samassa Wi-Fi-verkossa.

Emme enää tue Chromecastin määritystä tietokoneella. Määritä Chromecast mobiililaitteella.

Mitä aloittamiseen tarvitaan?

• Chromecast-laite
  • Google Home ‑sovelluksen Google Home app uusin versio
  • Latest version of Google app  (Android only. Download it here).
  • Google-tili
  • Näyttölaite, jossa on HDMI-sisääntulo, esimerkiksi teräväpiirtotelevisio (HDTV)
  • Mobiililaite tai tabletti
  • Yhteensopivan mobiililaitteen tai ‑tabletin on tuettava 5 GHz:n yhteyttä, jotta Chromecast voidaan määrittää 5 GHz:n yhteydelle. Huom. WPA2-Enterprise-verkkoja ei tueta.
  • Käyttöjärjestelmä, joka täyttää vähimmäisvaatimukset Google Home ‑sovelluksen Google Home app käyttöön
  • Internetyhteys
  • Yhteys turvalliseen langattomaan verkkoon. Varmista, että sinulla on langattoman verkon salasana valmiina.
  • Tietyt ominaisuudet, palvelut ja sovellukset ovat laite- ja verkkokohtaisia. Ne eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla, tai ne saattavat olla vain tilaajien käytettävissä. Lisäehdot ja/tai veloitukset ovat mahdollisia.

Chromecastin tai Chromecast Ultran määritys

Ensimmäiset vaiheet on tarkoitettu Google Home ‑sovellusta ensi kertaa käyttäville. Jos olet jo määrittänyt Chromecast-laitteen ja määrität nyt uutta laitetta, voit siirtyä vaiheeseen 8.

1. Kytke Chromecast virtalähteeseen
  2. Asenna Google Home ‑sovellus Google Home app siirtymällä Chromecast-yhteensopivalla Android-laitteellasi osoitteeseen g.co/home/setup.
    1. Voit myös ladata Google Home ‑sovelluksen Androidille klikkaamalla tätä.
  3. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon, jota aiot käyttää Chromecast-laitteesi määritykseen.
  4.  Avaa Google Home ‑sovellus koskettamalla sen kuvaketta Google Home app Android-laitteellasi.
  5. Valitse Google Home ‑sovelluksen aloitusnäytöltä Lisää ja sitten Määritä laite ja sitten Määritä uusia laitteita.
  6. Vahvista Google-tili: Valitse Google-tili, jonka haluat yhdistää Chromecastiin. Voit myös lisätä tilin, jos et näe haluamaasi tiliä luettelossa. Valitse OK.
  7. Käyttöluvat:
    1. Sijaintipalvelut: Jos sijaintipalvelut eivät ole käytössä, valitse Siirry asetuksiin ja sitten etsi Google Home ‑sovellus ja sitten ota sijaintipalvelut käyttöön ja sitten siirry takaisin Google Home ‑sovellukseen.
    2. Sijainnin käyttöoikeus: Määritettävien laitteiden hakeminen lähistöltä edellyttää sijaintitietojen käyttöoikeutta. Valitse OK.
  8. Chromecast-laitteiden haku: Google Home ‑sovellus hakee lähellä olevia laitteita, jotka ovat kytkettyinä virtalähteeseen ja valmiina määritykseen.
    1. Jos haluat määrittää vain yhden laitteen, valitse Seuraava.
    2. Jos Google Home ‑sovellus löytää useita laitteita, valitse haluamasi laite luettelosta ja sitten valitse Seuraava.
  9. Löydetyt laitteet:
    1. Jos sovellus löytää yhden laitteen, valitse Seuraava.
    2. Jos sovellus löytää useita laitteita, valitse niistä se, jonka haluat määrittää ja sitten Seuraava.
    3. Jos määritettävää laitetta ei löydy, valitse Laitetta ei näy.
  10. Uuden laitteen yhdistäminen: Seuraavaksi sovellus yhdistää puhelimesi ja uuden Chromecastisi määritystä varten.
  11.  Yhdistäminen:  Näytämme televisiossasi koodin, jolla varmistetaan, että määrität oikeaa laitetta.
    1. Jos näet televisiossasi koodin, valitse Kyllä.
    2. Jos et näe koodia, mene lähemmäs Chromecast‑laitetta ja valitse Yritä uudelleen ja sitten Etsi laitteita.
  12. Käyttökokemuksen parantaminen: Jaa laitteen tilastotietoja ja virheraportteja automaattisesti Googlen kanssa kaikkien käyttökokemuksen parantamiseksi. Jos haluat parantaa käyttökokemusta, valitse Kyllä. Muussa tapauksessa valitse Ei kiitos. Lue lisää tämän asetuksen myötä jaettavasta datasta
  13. Alueen valitseminen: Sinun täytyy ehkä valita alueesi. Kosketa alueluetteloa ja sitten valitse alueesi ja sitten valitse Jatka .Jos tätä ei näy, siirry kohtaan 14.
  14. Huoneen valitseminen: Valitse huone, jossa laitteesi sijaitsee. Tämä auttaa sinua tunnistamaan laitteen, kun haluat suoratoistaa sisältöä siihen. Valitse Seuraava.
    • Jos haluat luoda oman huoneen, valitse Lisää oma huone ja sitten kirjoita huoneen nimi ja sitten valitse Seuraava.
  15. Wi-Fi-yhteys: Jos olet muodostamassa Ethernet-yhteyttä, siirry kohtaan 16. Valitse Wi-Fi-verkko, johon laite yhdistetään. Valitse Seuraava. Jos Wi-Fi-verkkoasi ei näy, valitse Muu Wi-Fi-verkko…
    1. Salasana:
      1. Valitse OK, jos haluat, että tämän verkon salasana noudetaan automaattisesti. Salasana ilmestyy salasanakenttään. Huom. Salasanan automaattinen noutaminen edellyttää, että laitteesi käyttöjärjestelmä on Android L tai uudempi. Google Home ‑sovellus tallentaa verkon ja muistaa sen seuraavilla määrityskerroilla. Jos et halua Google Home ‑sovelluksen muistavan verkkoa, poista valinta Käytä tätä Wi-Fi-verkkoa tulevien laitteiden määrittämiseen ‑ruudusta.Jos valitsit luettelossa olevan Wi-Fi-verkon, sinua pyydetään antamaan sen salasana. Valitse sen jälkeen Yhdistä. Google Home ‑sovellus tallentaa verkon ja muistaa sen seuraavilla määrityskerroilla. Jos et halua Google Home ‑sovelluksen muistavan verkkoa, poista valinta Käytä tätä Wi-Fi-verkkoa tulevien laitteiden määrittämiseen ‑ruudusta.
      2. Jos haluat antaa salasanan manuaalisesti, valitse Kirjoita manuaalisesti ja sitten kirjoita salasana ja sitten valitse Yhdistä. Google Home ‑sovellus tallentaa verkon ja muistaa sen seuraavilla määrityskerroilla. Jos et halua Google Home ‑sovelluksen muistavan verkkoa, poista valinta Käytä tätä Wi-Fi-verkkoa tulevien laitteiden määrittämiseen ‑ruudusta.
    2. Jos valitsit Muu Wi-Fi-verkko… ‑painikkeen, sinun täytyy antaa verkon nimi ja salasana sekä valita verkon tietoturvatila manuaalisesti.
  16. Ethernet: Suorita määritys Ethernetillä ohjeiden mukaisesti.
  17. Chromecastin yhdistäminen: Chromecast tarjoaa yksilöllisen käyttökokemuksen Google-tilisi tietojen avulla. Valitse Jatka.
  18. Sähköposti-ilmoitusten tilaus: Saat vinkkejä laitteesi ja Google Assistantin käyttöön sekä tietoja niiden uusista ominaisuuksista. Valitse Tilaa.
  19. Yhteenveto: Tässä kohdassa voit tarkistaa määrityksen tiedot. Voit myös ottaa käyttöön tiettyjä toimintoja. Valitse Jatka ja sitten Jatka.
  20. Suoratoisto-ohjeet: Valitse esimerkkivideo nähdäksesi suoratoisto-ohjeita tai valitse Ohita esittely.
  21. Määritys onnistui. Valmista tuli!