Chromecast-laitteen (3. sukupolvi tai vanhempi) käyttöönotto

Google Home ‑sovellus ohjaa sinua Chromecastin käyttöönotossa. Ohjeet koskevat Chromecastia ja Chromecast Ultraa.

Jos olet jo ottanut Chromecastin käyttöön mobiililaitteella, sinun ei tarvitse tehdä käyttöönottoa uudelleen eri mobiililaitteella, jos kaikki laitteet ovat samassa Wi-Fi-verkossa.

Siirry interaktiiviseen oppaaseen napauttamalla.

Tärkeää: Emme enää tue Chromecastin käyttöönottoa tietokoneella. Ota Chromecast käyttöön mobiililaitteella.

Mitä aloittamiseen tarvitaan?

• Chromecast-laite (3. sukupolvi tai vanhempi)
  • Google Home ‑sovelluksenGoogle Home ‑sovellus uusin versio
  • Google-sovelluksen uusin versio  (vain Androidilla, lataa sovellus täältä).
  • Google-tili
  • Näyttölaite, jossa on HDMI-sisääntulo, esimerkiksi teräväpiirtotelevisio (HDTV).
  • Mobiililaite tai tabletti
  • Yhteensopivan mobiililaitteen tai tabletin on tuettava 5 GHz:n yhteyttä, jotta Chromecast voidaan määrittää 5 GHz:n yhteydelle. Huom. WPA2-Enterprise-verkkoja ei tueta.
  • Google Home ‑sovelluksen Google Home ‑sovellus vähimmäisvaatimukset täyttävä käyttöjärjestelmä
  • Internetyhteys
  • Yhteys turvalliseen langattomaan verkkoon. Varmista, että sinulla on langattoman verkon salasana valmiina.
  • Tietyt ominaisuudet, palvelut ja sovellukset ovat laite- ja verkkokohtaisia. Ne eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla. Käyttö saattaa edellyttää tilausta, ja siihen saattaa liittyä lisäehtoja tai maksuja.

Chromecastin tai Chromecast Ultran käyttöönotto

1. Liitä Chromecast televisioon.
  2. Lataa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus Chromecast-yhteensopivalle Android-laitteellesi ja asenna se.
  3. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon, jota aiot käyttää Chromecast-laitteesi käyttöönottoon.
    1. Jos olet ottamassa käyttöön Chromecast Ultraa, voit myös yhdistää sen suoraan verkkoon Ethernet-johdolla.
  4. Avaa Google Home Google Home ‑sovellus.
  5. Seuraa ohjeita.

1. Jos et näe Chromecastin käyttöönottovaiheita:
      1. Valitse Google Home ‑sovelluksen aloitusnäytöltä vasemmasta yläreunasta Lisää   Määritä laite  Uusi laite.
      2. Seuraa muita ohjeita.
  6. Käyttöönotto onnistui. Valmista tuli!

Ohjeita käyttöönoton ongelmatilanteisiin

Jos käyttöönotto ei onnistunut, kokeile näitä vinkkejä:

1. Käynnistä Chromecast uudelleen.
  2. Irrota reititin virtalähteestä ja kytke se sitten takaisin.
  3. Yhdistä manuaalisesti Chromecastin langattoman lähiverkon tunnukseen (SSID).
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus ja sitten valitse Wi-Fi ja sitten yhdistä Chromecastin SSID:hen.
    2. Avaa Google Home ‑sovellus ja yritä käyttöönottoa uudelleen.
  4. Palauta Chromecastin tehdasasetukset.
  5. Ota yhteyttä tukeen.