Chromecast-laitteen määritys

Google Home ‑sovellus ohjaa sinut Chromecast‑laitteen määrityksen vaiheiden läpi. Ohjeet koskevat Chromecastia ja Chromecast Ultraa.

Jos olet jo määrittänyt Chromecastin mobiililaitteella, sinun ei tarvitse määrittää sitä uudelleen eri mobiililaitteella, jos kaikki laitteet ovat samassa Wi-Fi-verkossa.

Emme enää tue Chromecastin määritystä tietokoneella. Määritä Chromecast mobiililaitteella.

Mitä aloittamiseen tarvitaan?

• Chromecast-laite
  • Google Home ‑sovelluksen uusin versio Google Home app
  • Google-tili
  • Näyttölaite, jossa on HDMI-sisääntulo, esimerkiksi teräväpiirtotelevisio (HDTV)
  • Pistorasia ja suojattu langaton verkko
  • Käyttöjärjestelmän vähimmäisvaatimukset täyttävä laite Google Home ‑sovellukselle Google Home app
  • Internetyhteys
  • Pääsy suojattuun langattomaan verkkoon (varmista, että sinulla on langattoman verkon salasana valmiina)
  • Chromecastissa (1. sukupolvi) yhteys Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz ‑verkkoon ja Chromecastissa yhteys Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac 2,4/5 GHz ‑verkkoon. Chromecast Ultra edellyttää yhteyttä Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac 5 GHz ‑verkkoon.
  • Yhteensopiva puhelin tai tabletti
  • Tietyt ominaisuudet, palvelut ja sovellukset ovat laite- ja verkkokohtaisia. Ne eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla, tai ne saattavat olla vain tilaajien käytettävissä. Lisäehdot ja/tai veloitukset ovat mahdollisia.

Chromecastin tai Chromecast Ultran määritys

Ensimmäiset vaiheet on tarkoitettu Google Home ‑sovellusta ensi kertaa käyttäville. Jos olet jo määrittänyt Chromecast-laitteen ja määrität nyt uutta laitetta, voit siirtyä vaiheeseen 7.

1. Kytke Chromecast virtalähteeseen
  2. Asenna Google Home ‑sovellus Google Home app siirtymällä Chromecast-yhteensopivalla iOS-laitteellasi osoitteeseen g.co/home/setup.
    1. Voit myös ladata Google Home ‑sovelluksen iOS:lle klikkaamalla tätä.
  3. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon, jota aiot käyttää Chromecast-laitteesi määritykseen.
  4.  Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app.
  5. Valitse Google Home ‑sovelluksen aloitusnäytöltä Lisää ja sitten Määritä laite ja sitten Määritä uusia laitteita.
  6. Vahvista Google-tili: Valitse Google-tili, jonka haluat yhdistää Chromecastiin. Voit myös lisätä tilin, jos et näe haluamaasi tiliä luettelossa. Valitse OK.
  7. Bluetooth: Tämä kohta ohitetaan, jos laitteesi Bluetooth-yhteys on jo käytössä. Tällöin voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.
    1. Suosittelemme vahvasti: Jos laitteesi Bluetooth ei ole käytössä, Google Home ‑sovellus pyytää sinua ottamaan sen käyttöön määrityksen helpottamiseksi. Pyyhkäise aloitusnäytön alareunasta ylöspäin ja ota Bluetooth käyttöön.
    2. Jos et halua ottaa Bluetoothia käyttöön määritystä varten:
      1. Valitse Ei kiitos.
      2. Kosketa iPhonen Koti-painiketta ja sitten valitse Asetukset-sovellus ja sitten Wi-Fi.
      3. Yhdistä Wi-Fi-verkkoon, joka vastaa Chromecastiasi. Etsi verkko, jonka nimi on muotoa ChromecastXXXX.b.
      4. Siirry takaisin Google Home ‑sovellukseen. Sovelluksen pitäisi nyt havaita laitteesi. Valitse Seuraava.Siirry sen jälkeen vaiheeseen 9.
  8. Chromecast-laitteiden haku: Google Home ‑sovellus hakee lähellä olevia laitteita, jotka ovat kytkettyinä virtalähteeseen ja valmiina määritykseen.
    1. Jos haluat määrittää vain yhden laitteen, valitse Seuraava.
    2. Jos Google Home ‑sovellus löytää useita laitteita, valitse haluamasi laite luettelosta ja sitten valitse Seuraava.
  9. Löydetyt laitteet:
    1. Jos sovellus löytää yhden laitteen, valitse Seuraava.
    2. Jos sovellus löytää useita laitteita, valitse niistä se, jonka haluat määrittää ja sitten Seuraava.
    3. Jos määritettävää laitetta ei löydy, valitse Laitetta ei näy.
  10. Uuden laitteen yhdistäminen: Seuraavaksi sovellus yhdistää puhelimesi ja Chromecastin määritystä varten.
  11. Yhdistäminen: Yritämme muodostaa yhteyden Chromecastiin.
    1. Jos näet televisiossasi koodin, valitse Kyllä.
    2. Jos et näe koodia televisiossa, valitse Yritä uudelleen ja sitten Etsi laitteita.
  12. Käyttökokemuksen parantaminen: Jaa laitteen tilastotietoja ja virheraportteja automaattisesti Googlen kanssa kaikkien käyttökokemuksen parantamiseksi. Jos haluat parantaa käyttökokemusta, valitse Kyllä. Muussa tapauksessa valitse Ei kiitos. Lue lisää tämän asetuksen myötä jaettavasta datasta
  13. Alueen valitseminen: Sinun täytyy ehkä valita alueesi. Kosketa alueluetteloa ja sitten valitse alueesi ja sitten valitse Jatka.Jos tätä ei näy, siirry kohtaan 14.
  14. Huoneen valitseminen: Valitse huone, jossa laitteesi sijaitsee. Tämä auttaa sinua tunnistamaan laitteen, kun haluat suoratoistaa sisältöä siihen. Valitse Seuraava.
    • Jos haluat luoda oman huoneen, valitse Lisää oma huone ja sitten kirjoita huoneen nimi ja sitten valitse Seuraava.
  15. Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen: Jos olet muodostamassa Ethernet-yhteyttä, siirry kohtaan 16. Valitse Wi-Fi-verkko, johon laite yhdistetään. Valitse Seuraava.
    • Jos valitsit luettelossa olevan Wi-Fi-verkon, sinua pyydetään antamaan sen salasana. Valitse sen jälkeen Yhdistä. Google Home ‑sovellus tallentaa verkon ja muistaa sen seuraavilla määrityskerroilla. Jos et halua Google Home ‑sovelluksen muistavan verkkoa, poista valinta Käytä tätä Wi-Fi-verkkoa tulevien laitteiden määrittämiseen ‑ruudusta.
    • Jos valitsit Muu Wi-Fi-verkko… ‑painikkeen, sinun täytyy antaa verkon nimi ja salasana sekä valita verkon tietoturvatila manuaalisesti.
  16. Ethernet: Suorita määritys Ethernetillä ohjeiden mukaisesti.
  17. Chromecastin yhdistäminen: Chromecast tarjoaa yksilöllisen käyttökokemuksen Google-tilisi tietojen avulla. Valitse Jatka.
  18. Yhteenveto: Tässä kohdassa voit tarkistaa määrityksen tiedot. Voit myös ottaa käyttöön tiettyjä toimintoja. Valitse Seuraava ja sitten Jatka.
  19. Suoratoisto-ohjeet: Valitse esimerkkivideo nähdäksesi suoratoisto-ohjeita tai valitse Ohita esittely.
  20. Määritys onnistui. Valmista tuli!
  21. Sähköposti-ilmoitusten tilaus: Saat vinkkejä laitteesi ja Google Assistantin käyttöön sekä tietoja niiden uusista ominaisuuksista. Valitse Tilaa.