Uw Chromecast-apparaat instellen

Met de Google Home-app wordt u door de stappen geleid om uw Chromecast-apparaat in te stellen. Dit geldt voor Chromecast en voor Chromecast Ultra.

Als u uw Chromecast al heeft ingesteld op een mobiel apparaat, hoeft u deze niet opnieuw in te stellen op een ander mobiel apparaat als alle apparaten verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk.

Tik hier voor een interactieve handleiding

We ondersteunen het instellen van Chromecast op een computer niet meer. Gebruik een mobiel apparaat om uw Chromecast in te stellen.

Wat u nodig heeft om aan de slag te gaan

• Een Chromecast-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app Google Home-app.
  • Nieuwste versie van de Google-app  (Alleen Android. Download deze hier).
  • Een Google-account.
  • Een weergaveapparaat met een HDMI-aansluiting, bijvoorbeeld een HDTV (high definition-televisie).
  • Een mobiel apparaat of tablet.
  • Het geschikte mobiele apparaat of de geschikte tablet moet ondersteuning bieden voor 5GHz-verbindingen om een Chromecast in te stellen via een 5GHz-verbinding. Opmerking: Een WPA2-Enterprise-netwerk wordt niet ondersteund.
  • Voldoen aan de minimale besturingssysteemvereisten om de Google Home-app Google Home-app uit te voeren.
  • Een internetverbinding.
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk. Zorg ervoor dat u het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand heeft.
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn.

Een Chromecast of Chromecast Ultra instellen

1. Sluit de Chromecast aan
  2. Installeer de Google Home-app Google Home-app door de Google Home-app te downloaden op uw Android-apparaat waarop Chromecast wordt ondersteund.
  3. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk dat u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.
    1. Als u een Chromecast Ultra instelt, kunt u er ook voor kiezen deze rechtstreeks met uw netwerk te verbinden via een ethernetkabel.
  4. Open de Google Home-app Google Home-app.
  5. Volg de stappen.

1. Doe het volgende als u geen stappen voor het instellen van de Chromecast ziet:
      1. Tik linksboven in het startscherm van de Google Home-app op Toevoegen   Apparaat instellen  Nieuwe apparaten instellen.
      2. Volg de resterende stappen.
  6. Het instellen is voltooid. U bent klaar.

Problemen met het instellen oplossen

Als het instellen niet werkt, probeert u de volgende stappen:

1. Start de Chromecast opnieuw op.
  2. Koppel de router los en sluit deze weer aan.
  3. Zet de Chromecast terug op de fabrieksinstellingen.
  4. Neem contact op met support.