Google Assistent på Chromecast Voice Remote

Med Chromecast Voice Remote kan du söka efter och spela upp underhållning på en länkad tv, få information, styra smarta enheter som länkats i Google Home-appen och mycket annat med hjälp av röstkommandon.

Prata med Google med Chromecast Voice Remote

Obs! När du använder Chromecast Voice Remote behöver du inte säga ”Hey Google” innan du pratar med Google Assistent.

1. Aktivera mikrofonen genom att hålla Google Assistent-knappen Assistent nedtryckt på fjärrkontrollen.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Tillåta att Google-assistenten söker i dina appar

Du kan söka i appar med röstkommandon.

1. Välj din profil uppe till höger på tv:n följt av Inställningar .
  2. Välj Integritet följt av Google Assistentföljt av Sökbara appar.
  3. Välj vilka appar du vill kunna söka i med hjälp av rösten.

Aktivera Voice Match

Voice Match ger en proaktiv upplevelse som anpassas efter användaren. När Google-assistenten känner igen din röst kan det anpassade innehållet visas utan att du behöver fråga.

Chromecast Voice Remote kan vara en av enheterna som tas med när du aktiverar Voice Match för hemmet. Om du vill aktivera Voice Match enbart för Chromecast Voice Remote gör du så här:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Startsida  följt av Inställningar  följt av Google Assistent följt av Voice Match följt av Andra enheter.
  3. Tryck på hemmet följt av tryck på kryssrutan vid Chromecast-enhetens namn följt av följ anvisningarna i appen.

Aktivera personliga resultat

Om du aktiverar personliga resultat kan Google Assistent svara med personliga uppgifter. Assistenten kan t.ex. visa dina foton i Google Foto eller möten i din kalender.

Obs! Du måste aktivera Voice Match om personliga resultat ska fungera.

1. Välj din profil uppe till höger på tv:n följt av Inställningar .
  2. Välj Konton och inloggning följt av ditt konto följt av Google Assistent Assistent.
  3. Välj Personliga resultat följt av ange pinkoden för Google-kontot.
    1. Om du inte har skapat någon pinkod måste du ange lösenordet till kontot och skapa en pinkod.

Det här kan du fråga och be Google-assistenten om

Spela upp ett tv-program eller en film

Det här är några röstkommandon som du kan använda när du tittar på tv:

Du vill:

Tryck på Google Assistent-knappen och säg:

Öppna Netflix

”Öppna Netflix”

Spela upp ett tv-program, en tv-serie eller film

Obs! När du tittar på en tv-serie börjar varje ny session normalt där föregående session slutade. Varje session från tv-nätverket The CW börjar från det senast sända avsnittet.

Det går för närvarande inte att be om specifika avsnitt eller säsonger av tv-serier.

”Spela upp Umbrella Academy”

”Spela upp Umbrella Academy från [tjänsteleverantör]”

Pausa, återuppta eller stoppa

Obs! Dessa röstkommandon är bara tillgängliga i vissa appar.

”Pausa”

”Återuppta”

”Stopp”

Hoppa tillbaka

Obs! Dessa röstkommandon är bara tillgängliga i USA i vissa appar.

”Tillbaka [tid]”

”Spola tillbaka [tid]”

Andra saker du kan be Google-assistenten om

Det här är några saker du kan säga till Google-assistenten:

• Vad kan du göra?
  • Vad blir det för väder i morgon?
  • Hur långt är det till månen?

Om du har aktiverat personliga resultat kan du även be Google-assistenten om anpassad hjälp:

• Vad har jag inbokat i dag?
  • Visa mina foton från Öland.
  • Hur är trafiken till jobbet?

Styra smarta enheter med Google-assistenten

Google Assistent kan styra smarta enheter som länkats till samma hem som din Chromecast i Google Home-appen.

Här är några röstkommandon som du kan prova:

Du vill:

Tryck på Assistent-knappen och säg:

Ändra belysningen

”Dimma lamporna”

Ställa in temperaturen på termostaten

”Ställ in temperaturen på 22 grader”

Streama en säkerhetskamera

”Visa ytterdörren”