Felsöka Chromecast-anslutningen

Det här är några saker som kan hända om Chromecast-enheten har svag wifi- eller Bluetooth-anslutning:

• Lampan på Chromecast blinkar.
  • Det går inte att hitta Chromecast-enheten i Google Home-appen .
  • Chromecast-enheten står som offline i Google Home-appen .
  • Chromecast står som offline på tv:n.

Det här är några saker du kan testa så att du får bättre anslutning och prestanda:

1. Kontrollera att den mobila enhet du använder och Chromecast-enheten är anslutna till samma wifi-nätverk.
    1. Kontrollera vilket wifi-nätverk Chromecast-enheten använder.
      1. Om du har en Chromecast med Google TV väljer du kontoikonen uppe till höger på tv:n följt av Inställningar följt av Nätverk och internet.
      2. Om du har en annan Chromecast-modell öppnar du Home-appen på den mobila enheten följt av trycker länge på Chromecast-enhetens ruta följt av Inställningar följt av Enhetsinformation följt av Wifi.
    2. Vilket wifi-nätverk som används på den mobila enheten brukar gå att kolla i appen Inställningar.
  2. Om routern har stöd för både 2,4 GHz och 5 GHz ska Chromecast-enheten vara ansluten till 5 GHz.
  3. Uppdatera routerns firmware om det behövs. Ibland kan det finnas fel i den fasta programvaran och felkorrigeringar som åtgärdar dem. Kontrollera att routern körs med den senaste programvaran.
  4. Återställ Chromecast-enheten genom att koppla bort strömsladden och vänta i 30 sekunder innan du sätter i den igen.
  5. Återställ modemet eller routern enligt tillverkarens anvisningar.
  6. Flytta Chromecast-enheten längre från tv:n och kontrollera att den inte kommer emot andra enheter, sladdar eller kablar. Sådana enheter kan orsaka wifi- eller Bluetooth-störningar.
  7. Anslut Chromecast-enheten till routern med en Ethernet-adapter. Då får du en direktanslutning till internet via ledning och avlastar wifi-nätverket hemma.
  8. Kontrollera att det trådlösa nätverket har stöd för det antal enheter som är anslutna till det.
    1. Om du har anslutit många enheter till nätverket kan du behöva konfigurera ett mesh-nätverk, t.ex. Google Wifi, så att du får bättre täckning.
  9. Flytta routern så att den står inom sex meter från Chromecast-enheten.
  10. Återställ standardinställningarna på Chromecast