Felsöka Chromecast-anslutningen

Det här är några saker som kan hända om Chromecast-enheten har svag wifi- eller Bluetooth-anslutning:

• Lampan på Chromecast blinkar.
  • Det går inte att hitta Chromecast-enheten i Google Home-appen .
  • Chromecast-enheten står som offline i Google Home-appen .
  • Chromecast står som offline på tv:n.

Det här är några saker du kan testa så att du får bättre anslutning och prestanda:

1. Kontrollera att den mobila enhet du använder och Chromecast-enheten är anslutna till samma wifi-nätverk.
    1. Kontrollera vilket wifi-nätverk Chromecast-enheten använder.
      1. Chromecast med Google TV (HD) eller Chromecast med Google TV (4K): Välj kontoikonen uppe till höger på tv:n följt av Inställningar följt av Nätverk och internet.
      2. Andra Chromecast-enheter: Öppna Home-appen på en mobil enhet följt av tryck länge på Chromecast-enhetens ruta följt av Inställningar följt av Enhetsinformation följt av Wifi.
    2. Vilket wifi-nätverk som används på den mobila enheten brukar gå att kolla i appen Inställningar.
  2. Om routern har stöd för både 2,4 GHz och 5 GHz ska Chromecast-enheten vara ansluten till 5 GHz.
  3. Uppdatera routerns firmware om det behövs. Ibland kan det finnas fel i den fasta programvaran och felkorrigeringar som åtgärdar dem. Kontrollera att routern körs med den senaste programvaran.
  4. Starta om Chromecast. Dra ur kontakten följt av vänta i tre sekunder följt av sätt i kontakten igen.
  5. Starta om modemet eller routern. Vänd dig till tillverkaren för anvisningar.
  6. Förhindra wifi- eller Bluetooth-störningar genom att flytta Chromecast-enheten längre bort från tv:n. Se även till att den inte nuddar andra enheter, sladdar eller kablar.
  7. Anslut Chromecast-enheten till routern med en Ethernet-adapter. Då får du en direktanslutning till internet via ledning och avlastar wifi-nätverket hemma.
  8. Kontrollera att det trådlösa nätverket har stöd för det antal enheter som är anslutna till det.
    • Använd ett mesh-nätverk som Google Nest Wifi om du vill förbättra den trådlösa täckningen.
  9. Flytta routern så att den står inom sex meter från Chromecast-enheten.
  10. Återställ standardinställningarna på Chromecast