Problemen met de Chromecast-verbinding oplossen

Dit zijn enkele problemen die je misschien tegenkomt als je Chromecast een zwakke verbinding heeft via wifi of bluetooth:

• Het lampje op de Chromecast knippert.
  • Je Chromecast is niet vindbaar in de Google Home-app .
  • De Google Home-app  geeft aan dat je Chromecast offline is.
  • De tv geeft aan dat je Chromecast offline is.

Probeer de volgende stappen om de verbinding en de prestaties van je Chromecast te verbeteren:

1. Zorg dat je mobiele apparaten en Chromecast met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.
    1. Check het wifi-netwerk van je Chromecast.
      1. Chromecast met Google TV (HD) of Chromecast met Google TV (4K): Selecteer rechtsboven op het tv-scherm je accounticoon en dan Instellingen en dan Netwerk en internet.
      2. Andere Chromecasts: Open op je mobiele apparaat de Home-app  en dan tik op de tegel van je Chromecast en houd deze vast en dan Instellingen  en dan Apparaatgegevens en dan Wifi.
    2. Je kunt het wifi-netwerk van je mobiele apparaat meestal checken in de app Instellingen.
  2. Als je router zowel 2,4 GHz als 5 GHz ondersteunt, zorg je ervoor dat je Chromecast is verbonden met het netwerk van 5 GHz.
  3. Update zo nodig de firmware van je router. Soms hebben routers bugs en zijn er firmwarefixes om deze te verhelpen. Zorg dat de nieuwste software op je router draait.
  4. Start je Chromecast opnieuw op. Koppel de stroomkabel los en dan wacht 3 seconden en dan sluit de stroomkabel weer aan.
  5. Start je modem of router opnieuw op. Raadpleeg de fabrikant voor instructies.
  6. Plaats de Chromecast verder bij je tv vandaan om wifi- of bluetooth-storingen te voorkomen. Zorg er ook voor dat de Chromecast geen contact maakt met andere apparaten, draden of kabels.
  7. Sluit je Chromecast via een ethernetadapter aan op je router. Zo krijg je een rechtstreekse hardwareverbinding met internet en wordt je wifi-netwerk in huis minder belast.
  8. Check of je draadloze netwerk het aantal verbonden apparaten kan ondersteunen.
    • Gebruik een mesh-netwerk zoals de Google Nest Wifi om de draadloze dekking te verbeteren.
  9. Plaats de router binnen 6 meter van de Chromecast.
  10. Zet je Chromecast terug op de fabrieksinstellingen.