Konfigurer volum-, av/på- og inngangsstyring på Chromecast Voice Remote

Konfigurer volum-, av/på- og inndataknappene på Chromecast-fjernkontrollen

Du kan konfigurere Chromecast Voice Remote til å styre enheter som TV-er, mottakere eller lydplanker ved å konfigurere volum-, av/på- og inndataknappene. Hvis du ikke konfigurerte disse knappene da du først konfigurerte Chromecast med Google TV,  kan du konfigurere dem senere i Chromecast-innstillingene.

1. For å starte konfigureringen, slå på Chromecasten og så velg profilen din øverst til høyre på TV-skjermen og så Innstillinger
  2. Velg Fjernkontroller og tilbehørog så Konfigurer fjernkontrollknapper. Nå er du på skjermbildet for konfigurering av knappene på fjernkontrollen.
    1. Hvis du ikke har lagt til noen enheter ennå, må du gjøre det før du fortsetter. Velg Legg til en enhet og så enhetstypen og så enhetsmerket.

Volum

1. På skjermbildet for konfigurering av knappene på fjernkontrollen velger du Volum og så enheten du vil spille av lyd på. På skjermen står det «Etterpå hører du musikk».
  2. Sørg for at lyden på enheten er på og så velg Neste.
  3. Når du hører musikken, retter du Chromecast-fjernkontrollen mot enheten og skrur volumet opp og ned.
  4. I delen «Fungerer volumknappene?» velger du Ja eller Nei, prøv igjen
    • Du må rette fjernkontrollen mot enheten for at volumknappene skal fungere.
    • Fjernkontrollen kan ikke styre volumet på alle enhetsmodeller.

Av/på

1. På skjermbildet for konfigurering av fjernkontrollen velger du Av/påog så enheten du vil slå av og på med fjernkontrollen.
  2. Slå av enheten ved å trykke på av/på-knappen på fjernkontrollen og så vent i åtte sekunder og så slå på enheten igjen.
  3. I delen «Fungerte av/på-knappen?» velger du Ja eller Nei, prøv igjen
    • Fjernkontrollen kan ikke slå av/på alle enhetsmodeller.

Inngang

1. På skjermbildet for konfigurering av fjernkontrollen velger du Inngang.
  2. Trykk på Inngang-knappen på fjernkontrollen og så gå gjennom alle TV-inngangene.
    • Hvis inngangsknappen fungerer, må du passe på å bytte tilbake til HDMI-porten som Chromecasten er koblet til.
  3. I delen «Fungerte inngangsknappen?» velger du Ja eller Nei, prøv igjen
    • Fjernkontrollen kan ikke styre inngangen på alle enhetsmodeller.

Styr volumet med stemmen, telefonen eller en smartskjerm

Du kan konfigurere Chromecast Voice Remote slik at den styrer volumet på Chromecasten i stedet for på TV-en, mottakeren eller lydplanken. Hvis du velger dette alternativet, kan du styre volumet på følgende måter:

• Stemmestyring på høyttalere og smartskjermer
  • Telefon eller nettbrett med Google-assistenten eller Google Home-appen
  • Styring via berøringsskjermen på en smartskjerm
  • Volumknappen på Voice Remote

Viktig: Du kan få uventede resultater ved avvik mellom voluminnstillingene til Chromecasten og voluminnstillingene til TV-en, mottakeren eller lydplanken. Hvis du for eksempel kutter lyden på TV-en med fjernkontrollen som fulgte med den, og deretter prøver å endre volumet med stemmen, forblir lyden på TV-en kuttet.

1. For å starte konfigureringen, velg profilen din øverst til høyre på TV-skjermen og så Innstillinger .
  2. Velg Fjernkontroller og tilbehør og så Konfigurer fjernkontrollknapper og så Volumkontroll og så Chromecast.

Feilsøk problemer med volum, av/på og inngang

Hold alltid fjernkontrollen rett mot enheten du vil styre.

Varsel: «Chromecast-volumet er på fullt. Prøv å bruke en annen fjernkontroll for å øke volumet.»

Hvis du har slått på Chromecast-volumkontroll, kan det hende du ser denne meldingen hvis Chromecast-volumet er på fullt. I så fall kan det hende du fremdeles kan øke volumet direkte på TV-en, mottakeren eller lydplanken ved å bruke fjernkontrollen som fulgte med enheten.

Varsel: «Bruk en fjernkontroll for å justere volumet. Se Chromecast-innstillingene på denne TV-en for flere alternativer.»

Hvis du har konfigurert volumknappen på Chromecast-fjernkontrollen til å styre volumet på TV-en, mottakeren eller lydplanken direkte, kan det hende du får denne meldingen hvis du prøver å styre volumet med stemmen eller en berøringsskjerm. Du må bruke enten Chromecast-fjernkontrollen eller fjernkontrollen som fulgte med enheten.