Volume, aan-/uitzetten en invoerbediening instellen op de Chromecast-stembediening

Het volume, de aan/uit-knop en de invoerknoppen van de Chromecast-afstandsbediening instellen

Je kunt de Chromecast-stembediening zo instellen dat apparaten zoals je tv, ontvanger of soundbar worden bediend door de volume-, aan/uit- en invoerknoppen in te stellen. Als je deze knoppen niet hebt ingesteld toen je de Chromecast met Google TV voor het eerst instelde, kun je ze later instellen via de Chromecast-instellingen.

1. Als je wilt beginnen met instellen, zet je je Chromecast aan en dan selecteer rechtsboven in het tv-scherm je profiel en dan Instellingen
  2. Selecteer Afstandsbedieningen en accessoires en dan Afstandsbedieningsknoppen instellen. Je bevindt je nu op het instelscherm voor de afstandsbedieningsknoppen.
    1. Als je nog geen apparaat hebt toegevoegd, moet je er eerst een toevoegen voordat je doorgaat. Selecteer Een apparaat toevoegen en dan je apparaattype en dan je apparaatmerk.

Volume

1. Ga naar het instelscherm voor afstandsbedieningsknoppen en selecteer Volume en dan het apparaat waarop je geluid wilt afspelen. Op het scherm zie je de tekst 'Je hoort straks muziek'.
  2. Zorg dat het geluid van je apparaat aanstaat en dan selecteer Volgende.
  3. Als je de muziek hoort, richt je de Chromecast-afstandsbediening op het apparaat en zet je het volume hoger en lager.
  4. In het gedeelte 'Werken de volumeknoppen?' selecteer je Ja of Nee, probeer het opnieuw
    • Je moet je afstandsbediening op het apparaat richten om de volumeknoppen te bedienen.
    • Op sommige apparaatmodellen kun je het volume niet bedienen met de afstandsbediening.

Aan/uit

1. Ga naar het scherm met instellingen voor de afstandsbediening en selecteer Aan/uiten dan het apparaat dat je wilt aan- en uitzetten met de afstandsbediening.
  2. Zet het apparaat uit door de aan/uit-knop van de afstandsbediening in te drukken en dan wacht 8 seconden en dan zet het apparaat weer aan.
  3. In het gedeelte 'Werkte de aan/uit-knop?' selecteer je Ja of Nee, probeer het opnieuw
    • Op sommige apparaatmodellen kun je het aan- en uitzetten niet bedienen met de afstandsbediening.

Invoer

1. In het scherm met instellingen voor de afstandsbediening selecteer je Invoer.
  2. Druk op je afstandsbediening op de knop Invoer en dan selecteer één voor één de tv-invoeropties.
    • Als de invoerknop werkt, schakel je terug naar de HDMI-poort waarmee je Chromecast is verbonden.
  3. In het gedeelte 'Werkte de invoerknop?' selecteer je Ja of Nee, probeer het opnieuw
    • Op sommige apparaatmodellen kun je de invoer niet bedienen met de afstandsbediening.

Het volume bedienen met je stem, telefoon of smartdisplay

Je kunt de Chromecast-stembediening zo instellen dat je het volume op de Chromecast bedient in plaats van op je tv, ontvanger of soundbar. In dat geval kun je het volume op de volgende manieren bedienen:

• Spraakbediening op een speaker of smartdisplay
  • Een telefoon of tablet met de Google Assistent of de Google Home-app
  • Touchscreenbediening op een smartdisplay
  • De volumeknop op de afstandsbediening

Belangrijk: Er kunnen onverwachte resultaten optreden vanwege een verschil tussen de volume-instellingen van de Chromecast en de volume-instellingen op je tv, ontvanger of soundbar. Als je bijvoorbeeld het geluid van je tv uitzet met de meegeleverde afstandsbediening en je daarna het volume wilt aanpassen met je stem, blijft het geluid van je tv uit.

1. Als je wilt beginnen met instellen, selecteer je rechtsboven op je tv-scherm je profiel en dan Instellingen .
  2. Selecteer Afstandsbedieningen en accessoires en dan Afstandsbedieningsknoppen instellen en dan Volumeregeling en dan Chromecast.

Problemen met de bediening van volume, aan/uit en invoer oplossen

Richt je afstandsbediening altijd rechtstreeks op het apparaat dat je wilt bedienen.

Melding: 'De Chromecast staat op maximaal volume. Gebruik een andere afstandsbediening om het volume te verhogen.'

Als je het volume van de Chromecast hebt aangezet, kun je dit bericht te zien krijgen als de Chromecast het maximale volume heeft bereikt. In dat geval kun je het volume misschien nog steeds rechtstreeks verhogen vanaf je tv, ontvanger of soundbar met de afstandsbediening die bij het apparaat is geleverd.

Melding: 'Gebruik een afstandsbediening om het volume aan te passen. Bekijk de Chromecast-instellingen op deze tv voor meer opties.'

Als je de Chromecast-knop op de afstandsbediening hebt ingesteld om het volume op je tv, ontvanger of soundbar rechtstreeks te bedienen, kun je dit bericht te zien krijgen als je het volume wilt bedienen met je stem of een touchscreen. Je moet de Chromecast-afstandsbediening gebruiken of de afstandsbediening die bij je apparaat is geleverd.