Need help? Contact the Chromecast Support Team for assistance.

Ouderlijk toezicht gebruiken op Google TV

Maak een kinderprofiel op Google TV om te kiezen welke apps je kinderen mogen gebruiken en stel bedtijd- en schermtijdlimieten in.

Kinderprofielen zijn misschien niet beschikbaar in bepaalde regio's of op sommige apparaten.

Een kinderprofiel instellen en gebruiken

Een kinderprofiel toevoegen

1. Ga rechtsboven in het startscherm van Google TV naar het profielicoon en selecteer je profiel.
  2. Selecteer onder Wie kijkt er? de optie Een kind toevoegen en dan Aan de slag.
  3. Selecteer een optie:
    • Als het kind een Google-account of kinderprofiel heeft in je gezinsgroep: selecteer het kind.
    • Als het kind geen lid is van je gezinsgroep: selecteer Een kind toevoegen en volg de instructies op het scherm.
  4. Kies de apps die je wilt toevoegen aan het startscherm van het kind.
  5. Volg de instructies op het scherm om ouderlijk toezicht in te stellen.

Overschakelen naar een kinderprofiel

1. Ga rechtsboven in het startscherm van Google TV naar het icoon van het profiel en selecteer je profiel.
  2. Selecteer het profiel van je kind.

Een profielvergrendeling instellen

Belangrijk: Als je een profielvergrendeling gebruikt, moet je de pincode of het wachtwoord van het Google-account van de volwassene opgeven om een kinderprofiel af te sluiten. Dit is dezelfde pincode of hetzelfde wachtwoord als je gebruikt voor Google Pay en andere Google-services.

1. Ga rechtsboven in het startscherm van Google TV naar het icoon van het profiel en selecteer Instellingen.
  2. Ga naar Accounts en inloggen en selecteer het profiel van je kind.
  3. Selecteer Profielvergrendeling.
  4. Als je Profielvergrendeling wilt aanzetten, bevestig je je identiteit en geef je de pincode of het wachtwoord van je Google-account op.

Kiezen wat en wanneer kinderen kunnen kijken

Content of apps toestaan of blokkeren

Apps toestaan of verbergen

1. Ga rechtsboven in het startscherm van Google TV naar het icoon van het profiel en selecteer Instellingen.
  2. Ga naar Accounts en inloggen en selecteer het profiel van je kind.
  3. Selecteer Apps beheren.
    • Apps toestaan: Vink het blauwe vakje naast de app aan. Apps worden automatisch geïnstalleerd.
    • Apps verbergen: Vink het blauwe vakje naast de app uit.

Content in je bibliotheek toestaan of blokkeren op basis van classificatie

Belangrijk: Dit werkt alleen voor content die is gekocht bij Google en die is gedeeld met je kind. Deze instelling is niet van toepassing op apps. Meer informatie over de Google Play-gezinsbibliotheek
  1. Ga rechtsboven in het startscherm van Google TV naar het icoon van het profiel en selecteer Instellingen.
  2. Ga naar Accounts en inloggen en selecteer het profiel van je kind.
  3. Selecteer Gezinsbibliotheek.
  4. Stel de maximale toegestane classificatie in voor Films en Tv.
Een dagelijkse schermtijdlimiet instellen
  1. Ga rechtsboven in het startscherm van Google TV naar het icoon van het profiel en selecteer Instellingen.
  2. Ga naar Accounts en inloggen en selecteer het profiel van je kind.
  3. Selecteer Schermtijd en dan Daglimiet.
  4. Selecteer de dagen waarvoor je een daglimiet wilt instellen.
  5. Kies hoeveel uur je kind elke dag tv mag kijken.
    • Je kunt limieten instellen in intervallen van 15 minuten, tot maximaal 8 uur.
Een dagelijkse bedtijd instellen
  1. Ga rechtsboven in het startscherm van Google TV naar het icoon van het profiel en selecteer Instellingen.
  2. Ga naar Accounts en inloggen om het profiel van het kind te selecteren.
  3. Selecteer Schermtijd en dan Bedtijd.
  4. Selecteer de dagen waarvoor je een bedtijd wilt instellen.
  5. Selecteer wanneer de tv-tijd van je kind moet beginnen en eindigen.
    • De tijden zijn beschikbaar in intervallen van 30 minuten.
Bonustijd toevoegen

Als de dagelijkse kijktijd voor je kind eindigt, kun je bonustijd toevoegen:

1. Selecteer Meer tijd More time in het time-outscherm.
  2. Selecteer hoeveel bonustijd je wilt toevoegen.
    • Je kunt bonustijd toevoegen in intervallen van 15 minuten, tot maximaal 8 uur.
  3. Geef de pincode of het wachtwoord van je Google-account op om de bonustijd te bevestigen.
Onjuiste contentclassificaties melden
  1. Markeer de content met de onjuiste classificatie in het profiel van je kind.
  2. Houd op de afstandsbediening de knop Selecteren ingedrukt.
  3. Selecteer Onjuiste classificatie melden.

Bibliotheekcontent verbergen of zichtbaar maken

Bibliotheekcontent verbergen
  1. Markeer in het profiel van je kind de content die je wilt verbergen.
  2. Houd op de afstandsbediening de knop Selecteren ingedrukt.
  3. Selecteer Verbergen.
Bibliotheekcontent zichtbaar maken
  1. Selecteer rechtsboven in het startscherm van Google TV het icoon van het profiel en dan Instellingen.
  2. Selecteer Accounts en inloggen en dan het profiel van je kind.
  3. Selecteer Verborgen films en tv-programma's.
  4. Zoek en selecteer de content die je zichtbaar wilt maken.
  5. Selecteer Tonen om de content zichtbaar te maken.