Ouderlijk toezicht gebruiken op Google TV

Maak een kinderprofiel op Google TV om te kiezen welke apps je kinderen mogen gebruiken en stel bedtijd- en schermtijdlimieten in.

Kinderprofielen zijn misschien niet beschikbaar in bepaalde regio's of op sommige apparaten.

Een kinderprofiel instellen en gebruiken

Een kinderprofiel toevoegen

1. Ga op het startscherm van Google TV naar je profielfoto of je initiaal.
  2. Selecteer onder 'Wie kijkt er?' de optie Een kind toevoegen en dan Aan de slag.
  3. Selecteer een optie:
    • Als het kind een Google-account of kinderprofiel heeft in je gezinsgroep: selecteer het kind.
    • Als het kind geen lid is van je gezinsgroep: selecteer Een kind toevoegen en volg de instructies op het scherm.
  4. Kies de apps die je wilt toevoegen aan het startscherm van het kind.
  5. Volg de instructies op het scherm om ouderlijk toezicht in te stellen.

Overschakelen naar een kinderprofiel

1. Ga op het startscherm van Google TV naar je profielfoto of je initiaal.
  2. Selecteer het profiel van je kind.

Een profielvergrendeling instellen

Belangrijk: Als je een profielvergrendeling gebruikt, moet je de pincode of het wachtwoord van het Google-account van de volwassene opgeven om een kinderprofiel af te sluiten. Dit is dezelfde pincode of hetzelfde wachtwoord als je gebruikt voor Google Pay en andere Google-services.

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Accounts en inloggen.
  2. Selecteer het profiel van je kind en dan Profielvergrendeling.
  3. Als je Profielvergrendeling wilt aanzetten, bevestig je je identiteit en geef je de pincode of het wachtwoord van je Google-account op.

Wat er op het startscherm van Google TV-kinderprofielen staat

Wat er op het startscherm van Google TV staat, is afhankelijk van waar je woont en de taal die je kiest voor je apparaat.

• Als je een apparaat met Google TV niet gebruikt in het land of de regio waar je het hebt gekocht, kan de functionaliteit verschillen.
  • In sommige regio's of gebieden kan de functionaliteit afwijken.

Wat er staat

• Je apps: Apps die een ouder heeft toegestaan tijdens de eerste configuratie of in de instellingen.
  • De rij(en) Populaire films en/of Populaire series: Populaire gezinsvriendelijke aanbevelingen op basis van de apps die een ouder heeft toegestaan. Deze apps zijn niet gepersonaliseerd en zijn gebaseerd op de populairste beschikbare titels.
  • Door apps gemaakte rijen: Gezinsvriendelijke aanbevelingen van gezinsvriendelijke apps die een ouder heeft toegestaan.
  • Rijen voor de gezinsbibliotheek: Gekochte films en series die de ouder heeft gedeeld via de gezinsbibliotheek en die de contentbeperking volgen die de ouder heeft ingesteld.

Kiezen wat en wanneer kinderen kunnen kijken

Content of apps toestaan of blokkeren

Apps toestaan of verbergen

1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Accounts en inloggen.
  2. Selecteer het profiel van je kind en dan Apps beheren.
    • Apps toestaan: Vink het blauwe vakje naast de app aan. Apps worden automatisch geïnstalleerd.
    • Apps verbergen: Vink het blauwe vakje naast de app uit.

Content toestaan of blokkeren op basis van classificatie

Je kunt beperken welke films en series in een kinderprofiel worden getoond door contentbeperkingen voor het kinderaccount in te stellen.
  1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Accounts en inloggen.
  2. Selecteer het profiel van je kind en dan Contentbeperkingen.
  3. Stel de classificatiebeperkingen in voor films en tv.

Deze contentbeperkingen zijn van toepassing op:

• Aanbevelingen van Google voor films en series in kinderprofielen, waaronder aanbevelingen voor Populaire films en Populaire series.
  • Content die is gedeeld via je gezinsbibliotheek. Meer informatie over de gezinsbibliotheek

De contentbeperkingen zijn niet van toepassing op:

• Contentaanbevelingen die rechtstreeks worden geleverd door apps
  • Zoekresultaten uit apps

Tip: Apps kunnen hun eigen opties voor contentbeperking aanbieden.

Een dagelijkse schermtijdlimiet instellen
  1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Accounts en inloggen.
  2. Selecteer het profiel van je kind en dan Schermtijden dan Daglimiet.
  3. Selecteer de dagen waarvoor je een daglimiet wilt instellen.
  4. Kies hoeveel uur je kind elke dag tv mag kijken.
    • Je kunt limieten instellen in intervallen van 15 minuten, tot maximaal 8 uur.
Een dagelijkse bedtijd instellen
  1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Accounts en inloggen.
  2. Selecteer het profiel van je kind en dan Schermtijden dan Bedtijd.
  3. Selecteer de dagen waarvoor je een bedtijd wilt instellen.
  4. Selecteer wanneer de tv-tijd van je kind moet beginnen en eindigen.
    • De tijden zijn beschikbaar in intervallen van 30 minuten.
Bonustijd toevoegen

Als de dagelijkse kijktijd voor je kind eindigt, kun je bonustijd toevoegen:

1. Selecteer Meer tijd More time in het time-outscherm.
  2. Selecteer hoeveel bonustijd je wilt toevoegen.
    • Je kunt bonustijd toevoegen in intervallen van 15 minuten, tot maximaal 8 uur.
  3. Geef de pincode of het wachtwoord van je Google-account op om de bonustijd te bevestigen.
De kijklijst van je kind beheren

Ouders in de Google-gezinsgroep kunnen films en series toevoegen aan of verwijderen uit de kijklijst van hun kinderen. Zo vinden kinderen makkelijk content om later te bekijken. Dit kun je doen via het profiel van de ouder, via kinderprofielen, of via een webbrowser waarbij is ingelogd met het Google-account van je kind. Als je iets aan de kijklijst toevoegt, wordt deze geüpdatet op alle apparaten waarop je kind is ingelogd.

De kijklijst van je kind vinden

Gebruik een van de volgende opties om de kijklijst van je kind te vinden:

• Ga in een ouderprofiel naar het tabblad Bibliotheek.
  • Ga in het startscherm van het kinderprofiel naar de rij Kijklijst.
  • Zoek in een webbrowser waarop is ingelogd met het Google-account van je kind naar: mijn kijklijst.

Tip: Een kijklijst moet minimaal één film of serie bevatten.

Films en series toevoegen aan of verwijderen uit de kijklijst van een kind

Via een ouderprofiel op een apparaat met Google TV:

1. Zoek in het startscherm een titel die je aan de kijklijst van je kind wilt toevoegen.
  2. Houd op je afstandsbediening de knop Selecteren ingedrukt.
  3. Selecteer Toevoegen aan kijklijst .
  4. Kies aan welk kinderprofiel op het apparaat je de film of serie wilt toevoegen.
    • De toegevoegde film of serie verschijnt in de rij Kijklijst van het kinderprofiel dat je hebt opgegeven en op alle apparaten waarop je kind is ingelogd.
  5. Als je een film of serie wilt verwijderen uit een kinderprofiel, selecteer je Op kijklijst gezet en dan het kinderprofiel.
    • De film of serie wordt verwijderd uit de rij Kijklijst in het kinderprofiel dat je hebt opgegeven en van alle apparaten waarop je kind is ingelogd.

Via een kinderprofiel op een apparaat met Google TV:

1. Zoek in het startscherm een titel die je aan de kijklijst van je kind wilt toevoegen.
  2. Houd op je afstandsbediening de knop Selecteren ingedrukt.
  3. Selecteer Toevoegen aan kijklijst .
    • De toegevoegde film of serie verschijnt nu in de rij Kijklijst en op alle apparaten waarop je kind is ingelogd.
  4. Als je het item wilt verwijderen, selecteer je Op kijklijst .
    • De film of serie wordt nu verwijderd uit de rij Kijklijst op alle apparaten waarop je kind is ingelogd.

Via een webbrowser waarop is ingelogd met het Google-account van je kind:

1. Ga in je webbrowser naar google.com.
  2. Zoek naar een titel.
  3. Selecteer Kijklijst .
    • De toegevoegde film of serie verschijnt in de rij Kijklijst en op alle apparaten waarop je kind is ingelogd.

Ouderlijk toezicht gebruiken op YouTube

Accounts onder toezicht instellen voor YouTube
  1. Ga op je telefoon of computer naar g.co/YourFamily.
  2. Log in op het Google-account waarmee je het account van je kind beheert.
  3. Selecteer een kinderaccount uit je gezinsgroep.
    • Als je kind een Google-kinderprofiel heeft, wordt je misschien gevraagd een Gmail-adres voor je kind te maken. Volg de instructies op het scherm.
  4. Selecteer Instellingen voor YouTube onder Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer YouTube en YouTube Music (met ouderlijk toezicht) en volg de instructies op het scherm.

Over accounts onder toezicht op YouTube:

Bibliotheekcontent verbergen of zichtbaar maken

Bibliotheekcontent verbergen
  1. Markeer in het profiel van je kind de content die je wilt verbergen.
  2. Houd op de afstandsbediening de knop Selecteren ingedrukt.
  3. Selecteer Verbergen.
Bibliotheekcontent zichtbaar maken
  1. Selecteer in het startscherm van Google TV de optie Instellingen Instellingen en dan Accounts en inloggen.
  2. Selecteer het profiel van je kind en dan Verborgen films en tv-programma's.
  3. Zoek en selecteer de content die je zichtbaar wilt maken.
  4. Selecteer Tonen om de content zichtbaar te maken.