Spela upp media på flera Google Nest-enheter

Med styrning i flera rum kan du spela upp musik och annan media på Chromecast-enheter, Google Pixel Tablet och högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home i valfri kombination. Med den här funktionen kan du spela upp musik i flera rum eller överföra uppspelningen till en högtalargrupp som du har skapat.

Följande enheter är kompatibla:

• Högtalare: Nest Audio, Google Home, Google Nest Mini (2:a generationen), Google Home Mini (1:a generationen), Google Home Max
  • Skärmar: Nest Hub Nest Hub (2:a generationen) Nest Hub Max
  • Nest Wifi-åtkomstpunkt
  • Chromecast med Google TV, Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio
  • Google Pixel Tablet (endast hubbläge)

Lägga till en enhet för uppspelning

Från Nest-skärmen

1. När media spelas upp på Nest-skärmen trycker du på det aktiva mediekortet så att mediespelaren öppnas.
  2. Tryck på [skärmens namn] längst ned till vänster i mediespelaren för att se en lista över tillgängliga enheter.
  3. Tryck på enheten som du vill lägga till. Media spelas upp på alla valda enheter.

Med Google Home-appen

Medan en uppspelning pågår:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på den aktuella mediesessionen. Alla kompatibla enheter som är länkade till kontot eller wifi-nätverket visas.
  3. Tryck på enheten som du vill lägga till. Ljud spelas upp synkroniserat på alla valda enheter.

Ta bort en enhet för uppspelning

Från Nest-skärmen

Obs! Du måste först spela upp media på flera enheter innan du kan ta bort en enhet från uppspelningen.

1. Tryck på det aktiva mediekortet på Nest-skärmen för att öppna mediespelaren.
  2. Tryck på [skärmens namn] längst ned till vänster i mediespelaren för att se en lista över tillgängliga enheter.
  3. Tryck på enheten som du vill ta bort. Uppspelningen av media avbryts direkt på enheten.

Med Google Home-appen

Obs! Du måste först spela upp media på flera enheter innan du kan ta bort en enhet från uppspelningen.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på den aktuella mediesessionen. Alla kompatibla enheter som är länkade till kontot eller wifi-nätverket visas.
  3. Tryck på enheten som du vill ta bort. Uppspelningen av ljud avbryts direkt på enheten.

Överföra till högtalargrupper

Från Nest-skärmen

Du kan överföra sessionen när som helst till en högtalargrupp som du redan har skapat. Läs mer om hur du skapar en högtalargrupp.

1. Tryck på det aktiva mediekortet på Nest-skärmen för att öppna mediespelaren.
  2. Tryck på [skärmens namn] längst ned till vänster i mediespelaren för att se en lista över tillgängliga enheter.
  3. Tryck på högtalargruppen som du vill överföra till. Media spelas upp på den gruppen med enheter.

Med Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på den aktuella mediesessionen. Alla kompatibla enheter som är länkade till kontot eller wifi-nätverket visas.
  3. Tryck på högtalargruppen som du vill överföra till. Ljud spelas upp på den gruppen med enheter.

Styra volymen på aktiva enheter

Obs! Du kan läsa mer om hur du styr högtalare och skärmar som spelar upp tillsammans i Skapa och hantera högtalargrupper.

Från Nest-skärmen

1. Tryck på det aktiva mediekortet på Nest-skärmen för att öppna mediespelaren.
  2. Tryck på [skärmens namn] längst ned till vänster i mediespelaren för att se en lista över tillgängliga enheter. Obs! Aktiva enheter har ett skjutreglage för volymkontroll.
  3. Ändra volymen på enheterna.

Med Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på den aktuella mediesessionen. Aktiva enheter har ett skjutreglage för volymkontroll.
  3. Ändra volymen på en aktiv enhet.

Med rösten

Säg ”Hey Google” eller ”Ok Google” och sedan ”Ställ in volymen på 5” eller ”Ställ in volymen på 40 %”.