Godkänna ditt barns appar och tillägg på Chromebook

Föräldrar kan godkänna sina barns appar och tillägg från Google Play Butik eller Chrome Web Store på en privat Chromebook för ett barns personliga Google-konto som hanteras via Family Link.

Detta behövs

Så här godkänner du ditt barns appar och tillägg:

Aktivera behörigheter för webbplatser, appar och tillägg

1. Öppna g.co/yourfamily i den ansvariga förälderns Family Link-konto.
  2. Välj Kontrollerad medlem eller barnkonto.
  3. Välj Kontroller följt av Innehållsbegränsningar följt av Google Chrome.
  4. Välj Avancerade inställningar.
  5. Aktivera behörigheter för webbplatser, appar och tillägg.

Så här kan ett barn lägga till en Android-app

1. Öppna Play Butik-appen Google Play.
  2. Välj Appar till vänster.
  3. Bläddra eller sök efter appen du vill lägga till.
  4. När du har hittat Android-appen väljer du Installera.
  5. Välj hur din förälder ska godkänna:
    • Om du vill skicka en begäran om godkännande till föräldern väljer du Ställ frågan i ett meddelande. Din förälder måste godkänna begäran i Family Link-appen Family Link.
    • Om du vill att din förälder ska godkänna appen personligen väljer du Fråga själv. Din förälder måste ange sitt lösenord på enheten.

Ta bort en Android-app

Om ett barn vill ta bort en Android-app på en Chromebook behöver föräldern inte ge sin tillåtelse. Om ett barn vill lägga till en Android-app på nytt behöver föräldern inte godkänna den igen.

1. Välj översikten i skärmens ena hörn följt av uppåtpilen .
  2. Högerklicka på den app som du vill ta bort.
  3. Välj Avinstallera eller Ta bort från Chrome.
  4. Välj Avinstallera.

Så här kan ett barn lägga till en app eller ett tillägg i Chrome

1. Öppna Chrome Web Store på en privat Chromebook.
  2. Välj Appar eller Tillägg till vänster.
  3. Bläddra eller sök efter det som du vill lägga till.
  4. När du har hittat Chrome-appen eller Chrome-tillägget väljer du Lägg till i Chrome.
  5. Om det rör sig om en app eller ett tillägg:
    • Granska vilka typer av data som tillägget får åtkomst till.
    • Välj Fråga en förälder.
  6. Välj din förälders konto.
  7. Din förälder måste ange sitt lösenord och välja Godkänn.
  8. Chrome-apparna visas i översikten. Tilläggen visas i Chrome som knappar i verktygsfältet.

Ta bort en app eller ett tillägg i Chrome

Om ett barn vill ta bort en app eller ett tillägg i Chrome på en Chromebook behöver en förälder inte ge sin tillåtelse. Om ett barn vill lägga till en app eller ett tillägg i Chrome på nytt måste föräldern godkänna igen.

1. Öppna Chrome.
  2. Välj Mer följt av Fler verktyg följt av Tillägg.
  3. Välj Ta bort bredvid Chrome-tillägget eller Chrome-appen du vill ta bort.
  4. Bekräfta genom att trycka på Ta bort.