De apps en extensies van je kind goedkeuren op Chromebook

Ouders kunnen de Google Play Store- en Chrome Web Store-apps en -extensies van hun kind goedkeuren op een persoonlijke Chromebook voor een persoonlijk Google-account van een kind dat wordt beheerd met Family Link.

Wat je nodig hebt

De apps en extensies van je kind goedkeuren:

Rechten voor sites, apps en extensies inschakelen

1. Ga in het Family Link-account van de beherende ouder naar g.co/yourfamily.
  2. Selecteer het account van het gezinslid dat onder toezicht staat (het kinderaccount).
  3. Selecteer Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Chrome.
  4. Selecteer Geavanceerde instellingen.
  5. Zet rechten voor sites, apps en extensies aan.

Hoe een kind een Android-app kan toevoegen

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Selecteer links Apps.
  3. Browse of zoek naar de app die je wilt toevoegen.
  4. Als je een Android-app vindt die je wilt toevoegen, selecteer je Installeren.
  5. Kies hoe je je ouder om toestemming wilt vragen:
    • Als je je ouder een goedkeuringsverzoek wilt sturen, selecteer je Bericht sturen. Je ouder moet het verzoek goedkeuren in de Family Link-app Family Link.
    • Als je wilt dat je ouder de app persoonlijk goedkeurt, selecteer jePersoonlijk vragen. Je ouder moet het wachtwoord opgeven op je apparaat.

Een Android-app verwijderen

Een ouder hoeft geen toestemming te geven om een Android-app van een Chromebook te verwijderen. Als je een Android-app opnieuw wilt toevoegen, hoeft een ouder die app niet opnieuw goed te keuren.

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen of Verwijderen uit Chrome.
  4. Selecteer Verwijderen.

Hoe een kind een Chrome-app of -extensie kan toevoegen

1. Open de Chrome Web Store op een persoonlijke Chromebook.
  2. Selecteer links Apps of Extensies.
  3. Browse of zoek naar de app of extensie die je wilt toevoegen.
  4. Als je een Chrome-app of -extensie vindt om toe te voegen, selecteer je Toevoegen aan Chrome.
  5. Als je een app of extensie toevoegt:
    • Bekijk tot welke soorten gegevens de extensie toegang heeft.
    • Selecteer Aan een ouder vragen.
  6. Kies het account van je ouder.
  7. Je ouder moet het wachtwoord opgeven en Goedkeuren selecteren.
  8. Je ziet je Chrome-apps in de Launcher en je extensies als knoppen op de werkbalk in Chrome.

Een Chrome-app of -extensie verwijderen

Een ouder hoeft geen toestemming te geven om een Chrome-app of -extensie van een Chromebook te verwijderen. Als je een Chrome-app of -extensie opnieuw wilt toevoegen, moet een ouder deze opnieuw goedkeuren.

1. Open Chrome.
  2. Selecteer Meer  en dan Meer hulpprogramma's en dan Extensies.
  3. Selecteer Verwijderen naast de Chrome-extensie of -app die je wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen om dit te bevestigen.