Lapsen sovellusten ja laajennusten hyväksyminen Chromebookilla

Vanhemmat voivat hyväksyä lapsen Google Play Kaupasta tai Chrome Web Storesta saamia laajennuksia ja sovelluksia omalla Chromebookillaan, kun lapsen henkilökohtaista Google-tiliä hallitaan Family Linkillä.

Mitä tarvitset

Näin hyväksyt lapsesi sovelluksia ja laajennuksia:

Sivustojen, sovellusten ja laajennusten käyttöluvat salliminen

1. Siirry vanhemman ylläpitäjän Family Link ‐tilillä osoitteeseen g.co/yourfamily.
  2. Valitse "Valvottu jäsen" tai lapsen tili.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten Google Chrome.
  4. Valitse Lisäasetukset.
  5. Laita Sivustojen, sovellusten ja laajennusten käyttöluvat päälle.

Miten lapsi voi lisätä Android-sovelluksen

1. Avaa Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse vasemmalta Sovellukset.
  3. Etsi lisättävä sovellus hakemalla tai selaamalla.
  4. Kun löydät lisättävän Android-sovelluksen, valitse Asenna.
  5. Valitse, miten pyydät vanhempien hyväksyntää:
    • Vanhemmille lähetetään hyväksyntäpyyntö, jos valitset Kysy viestillä. Vanhemman on hyväksyttävä pyyntö Family Link ‑sovelluksessa Family Link.
    • Vanhemman on hyväksyttävä sovellus henkilökohtaisesti, jos valitset Kysy vanhemmalta. Silloin vanhempi lisää oman salasanansa laitteellesi.

Android-sovelluksen poistaminen

Vanhempien lupaa ei tarvita Android-sovelluksen poistamiseen Chromebookilta. Jos Android-sovellus lisätään uudelleen, vanhempien ei tarvitse hyväksyä sitä uudelleen.

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma ja sitten ylänuoli .
  2. Klikkaa poistettavaa sovellusta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Poista tai Poista Chromesta.
  4. Valitse Poista.

Miten lapsi voi lisätä Chrome-sovelluksen tai ‑laajennuksen

1. Avaa omalla Chromebookillasi Chrome Web Store.
  2. Valitse vasemmalta Sovellukset tai Laajennukset.
  3. Etsi lisättävä sisältö hakemalla tai selaamalla.
  4. Kun löydät lisättävän Chrome-sovelluksen tai ‑laajennuksen, valitse Lisää Chromeen.
  5. Jos lisäät sovellusta tai laajennusta:
    • Tarkista, mihin dataan laajennuksella on pääsy.
    • Valitse Kysy vanhemmilta.
  6. Valitse vanhempasi tili.
  7. Vanhemman on lisättävä salasanansa ja valittava Hyväksy.
  8. Chrome-sovellukset löytyvät käynnistysohjelmasta ja laajennukset näkyvät painikkeina Chromen yläpalkissa.

Chrome-sovelluksen tai ‑laajennuksen poistaminen

Vanhempien lupaa ei tarvita Chrome-sovelluksen tai ‑laajennuksen poistamiseen Chromebookilta. Jos Chrome-sovellus tai ‑laajennus lisätään uudelleen, vanhempien on hyväksyttävä se uudelleen.

1. Avaa Chrome.
  2. Valitse Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Valitse poistettavan Chrome-laajennuksen tai ‑sovelluksen vierestä Poista.
  4. Vahvista valitsemalla Poista.

Muita lähteitä