Konfigurera Google-assistenten på Chromebook

Du kan konfigurera Google-assistenten på de flesta Chromebook-modeller. Om din Chromebook hanteras av en skola eller ett företag kanske assistenten inte är tillgänglig. Kontrollera om Chromebook-enheten hanteras av någon annan.

Aktivera Google Assistent

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Sök och Assistent till vänster.
  4. Välj Google Assistent under Sök och Assistent.
  5. Aktivera Google Assistent.
  6. Aktivera ”Hey Google” om du vill använda assistenten med rösten.

Lära Google-assistenten att känna igen din röst

Viktigt!

• ”Hey Google” är inte tillgängligt på Chromebook-enheter som skolan tillhandahåller. Läs mer om hanterade Chromebooks
  • Family Link-användare: Om en förälder avvisar registreringen för Voice Match när enheten konfigureras tonas alternativet för Voice Match-registrering i inställningarna. Om föräldern vill aktivera Voice Match måste han eller hon återställa enheten till standardinställningarna och välja alternativet vid registreringen av Voice Match.
  1. Kontrollera att du har aktiverat ”Hey Google”.
  2. Välj klockan på Chromebook.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Sök och Assistent till vänster.
  5. Välj Google Assistent under Sök och Assistent.
  6. Välj Träna om bredvid Voice Match under Hey Google.
  7. Följ anvisningarna på skärmen.

Inaktivera Google Assistent

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Sök och Assistent till vänster.
  4. Välj Google Assistent under Sök och Assistent.
  5. Inaktivera Google Assistent.