De Google Assistent instellen op je Chromebook

Je kunt de Google Assistent instellen op de meeste Chromebooks. Als je Chromebook wordt beheerd door een school of bedrijf, is de Assistent mogelijk niet beschikbaar. Controleren of je Chromebook wordt beheerd

De Google Assistent inschakelen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer links Google Zoeken en Google Assistent.
  4. Selecteer Google Assistent onder Google Zoeken en Google Assistent.
  5. Zet Google Assistent aan.
  6. Als je de Assistent met je stem wilt gebruiken, zet je Hey Google aan.

De Google Assistent leren je stem te herkennen

Belangrijk:

• Hey Google is niet beschikbaar op door scholen verstrekte Chromebooks. Meer informatie over beheerde Chromebooks
  • Voor Family Link-gebruikers: Als de ouder de inschrijving voor Voice Match weigert tijdens het instellen van het apparaat, is de optie voor Voice Match-inschrijving in Instellingen uitgegrijsd. Als de ouder Voice Match wil aanzetten, moet deze het apparaat resetten en dit kiezen tijdens de inschrijving voor Voice Match.
  1. Zorg dat je Hey Google hebt aangezet.
  2. Selecteer de tijd op je Chromebook.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer links Google Zoeken en Google Assistent.
  5. Selecteer Google Assistent onder Google Zoeken en Google Assistent.
  6. Selecteer onder Hey Google naast Voice Match de optie Opnieuw trainen.
  7. Volg de stappen op het scherm.

De Google Assistent uitschakelen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer links Google Zoeken en Google Assistent.
  4. Selecteer Google Assistent onder 'Google Zoeken en Google Assistent'.
  5. Schakel Google Assistent uit.