De Chromebook thuis gebruiken

Je kunt thuis optimaal gebruikmaken van je Chromebook. Als je geen extern beeldscherm hebt, kun je het scherm vergroten, tabbladen naar je tv casten en je vensters indelen in afzonderlijke virtuele bureaus. Hier volgen enkele bronnen om je op weg te helpen:

Meer informatie over de basisprincipes

1. Overstappen op een Chromebook: apps vinden, je printer instellen en de instellingen aanpassen.
  2. Sneltoetsen gebruiken: populaire sneltoetsen gebruiken om taken sneller te voltooien.
  3. Een persoon aan je Chromebook toevoegen: je Chromebook delen met andere leden van je huishouden.
  4. Een video of foto maken: foto's of video's maken, vinden en bewerken.
  5. Apps zoeken voor je Chromebook: aanbevolen Chromebook-apps voor veelvoorkomende taken bekijken.
  6. Toegankelijkheidsfuncties aanpassen: toegankelijkheidsfuncties zoeken en inschakelen, zoals schermlezers, vergrootglazen en de modus voor hoog contrast.

Je productiviteit verbeteren

1. Virtuele bureaus instellen: multitasken en vensters indelen in meerdere bureaus.
  2. Een bestand openen, opslaan of verwijderen: bestanden openen en opslaan, zoals documenten, pdf's, afbeeldingen en media.
  3. Videochatten en bellen: videochatten met meerdere mensen of bellen met Duo.
  4. Nachtverlichting inschakelen: de kleur van het scherm wijzigen om je ogen minder te belasten.
  5. Tekeningen maken met Canvas: je ontwerpen maken en delen.

Zorgen dat je verbinding hebt

1. Aansluiten op een beeldscherm: je Chromebook aansluiten op een beeldscherm of tv met een HDMI-, DisplayPort-, DVI- of VGA-poort.
  2. Casten naar je tv: video's, foto's en websites op je tv bekijken met Chromecast.
  3. Verbinding maken met bluetooth-apparaten: verbinding maken met accessoires, zoals toetsenborden, muizen, speakers, hoofdtelefoons en audioheadsets.
  4. Verbinding maken met wifi: een wifi-netwerk gebruiken om verbinding te maken met internet.
  5. VPN's (Virtual Private Networks) instellen: verbinding maken met een privénetwerk (zoals het netwerk op je werk of school) via een VPN-verbinding.