Använda rörelser eller knappar för att navigera i surfplatteläget

Du kan använda rörelser för att växla mellan appar och interagera med Chromebook i surfplatteläge. Läs om hur du byter från laptop- till surfplatteläge.

Navigera med rörelser

Gör rörelserna utan något avbrott och se till att hastigheten är jämn och trycket enhetligt.

Öppna startskärmen

Svep uppåt med en lång rörelse nedifrån.

Se hur du återgår till startskärmen
Öppna startskärmen med ett långt svep uppåt

Visa fästa appar

Svep uppåt med en kort rörelse nedifrån.

Se hur du visar fästa appar
Visa fästa appar med ett kort svep uppåt

Visa alla öppna appfönster

Svep uppåt med en rörelse nedifrån och tryck länge.

Se hur du visar alla öppna appfönster
Svep uppåt och tryck länge för att visa öppna appfönster

Dela upp skärmen

Tryck länge och dra ett fönster åt sidan från Översikt.
Se hur du delar upp skärmen
Tryck länge och dra fönstret åt sidan för att dela upp skärmen

Återgå till föregående skärm

Svep från vänster.

Se hur du går tillbaka till den föregående skärmen
Återgå med ett kort svep från vänster

Navigera med knappar

Du kan använda knappar i stället för rörelser för att kontrollera öppna appfönster, växla mellan appar eller öppna startskärmen.

1. Välj klockan längst ned till höger. Eller tryck på Alt + Skift + s.
  2. Välj Inställningar  följt av Tillgänglighet
  3. Aktivera Visa navigeringsknappar under Mus och styrplatta.
  4. Knapparna visas längst ned.
    • Återgå till den föregående skärmen genom att välja Tillbaka längst ned till vänster.
    • Öppna startskärmen genom att välja översikten nere till vänster. Eller tryck på Alt + Skift + L.
    • Visa alla öppna appfönster genom att välja Visa fönster nere till höger.