Je Chromebook ontgrendelen met je Android-telefoon

Je kunt inloggen bij je Chromebook of deze ontgrendelen als je je Android-telefoon in de buurt hebt. Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je deze functies mogelijk niet gebruiken met je telefoon. Neem contact op met je beheerder voor hulp.

Wat je nodig hebt

Voor je Chromebook heb je het volgende nodig:

Voor je telefoon heb je het volgende nodig:

'Smart Lock' instellen

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je Android-telefoon onder 'Verbonden apparaten'.
  4. Selecteer Smart Lock.
  5. Selecteer Apparaat ontgrendelen en inloggen op Google-account. Je moet mogelijk je wachtwoord opgeven.
  6. Je apparaat wordt ontgrendeld en je wordt ingelogd als je Android-telefoon in de buurt en ontgrendeld is.

Tip: Als je telefoon en Chromebook zijn ingelogd op hetzelfde account, kun je je telefoon gebruiken om meerdere Google-accounts te ontgrendelen op je Chromebook.

'Smart Lock' uitschakelen

Je kunt op elk gewenst moment stopzetten dat je telefoon je Chromebook ontgrendelt.

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je Android-telefoon onder 'Verbonden apparaten'.
  4. Schakel Smart Lock uit.

Problemen oplossen

Zodra je je Android-telefoon hebt verbonden, krijg je een melding op je telefoon dat 'Smart Lock' klaar is voor gebruik. Als je deze melding niet krijgt, moet je mogelijk opnieuw verificatie aanvragen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je Android-telefoon onder 'Verbonden apparaten'.
  4. Als de status enkele minuten nadat je verbinding hebt gemaakt met je telefoon de status 'In behandeling' heeft, selecteer je Verifiëren om nog een verzoek in te dienen.
  5. Je krijgt een melding op je telefoon als 'Smart Lock' is geactiveerd.

Als je het apparaat niet kunt ontgrendelen met je Android-telefoon, controleer je of het volgende van toepassing is op je telefoon en Chromebook:

• De apparaten zijn verbonden met internet
  • De apparaten zijn opnieuw opgestart

Tip: Plaats de muisaanwijzer op het hangslot voor meer informatie over een fout.

Je persoonlijke informatie veilig houden