Bruk skrivebord til å konfigurere og administrere flere skrivebord

Du kan legge til skrivebord for å organisere flere vinduer og utføre flere oppgaver samtidig.

Opprett skrivebord

1. På Chromebook-tastaturet trykker du på Vis vinduer-tasten .
  2. Øverst til høyre velger du Nytt skrivebord.
    • For å gi et skrivebord nytt navn, velg navnet på skrivebordet og skriv inn navnet du vil bruke.

Gå til andre skrivebord

1. På Chromebook-tastaturet trykker du på Vis vinduer-tasten .
  2. Velg et skrivebord øverst.

Tips:

• For å bytte til andre skrivebord, sveip til venstre eller høyre med fire fingre på styreflaten.
  • For å hoppe fra skrivebord 1–8, trykk på Shift + søketasten  + 1–8.

Flytt vinduer til andre skrivebord

1. På Chromebook-tastaturet trykker du på Vis vinduer-tasten .
  2. Øverst velger du skrivebordet med vinduene du vil flytte.
  3. Dra vinduer og apper til det skrivebordet du ønsker.
  4. Slik flytter du vinduer rundt omkring:
    • Flytt et vindu til et annet skrivebord: Høyreklikk øverst i et vindu, og velg Flytt vinduet til et skrivebord.
    • Gjør vinduer eller apper tilgjengelige på alle skrivebord: Høyreklikk øverst i et vindu, og velg Flytt vinduet til et skrivebord og så Alle skrivebord.
Tips: Du kan dra skrivebord opp eller ned for å endre rekkefølgen.

Flytt faner til et annet vindu eller skrivebord

1. Høyreklikk på fanen i Chrome.
  2. Velg Flytt fanen til et annet vindu.
    • Menyen viser alle vinduene dine gruppert etter skrivebord.
  3. Velg hvor du vil flytte fanen til.

Lagre det gjeldende skrivebordet til senere

1. På Chromebook-tastaturet trykker du på Vis vinduer .
  2. Velg Lagre skrivebordet til senere.

Slik finner du de lagrede skrivebordene dine:

1. På Chromebook-tastaturet trykker du på Vis vinduer .
  2. Velg Lagret for senere bruk øverst til høyre.
  3. I «Lagret for senere bruk»-delen velger du hva du vil gjøre med de lagrede skrivebordene dine:
    • For å gjenåpne det lagrede skrivebordet ditt, velg et skrivebord.
    • For å slette skrivebordet, velg Slett .

Lukk et skrivebord og tilhørende vinduer

1. På Chromebook-tastaturet trykker du på Vis vinduer .
  2. Øverst til høyre på skrivebordet du vil fjerne, velger du Lukk skrivebordet og vinduene .

Kombiner skrivebord

1. På Chromebook-tastaturet trykker du på Vis vinduer .
  2. Øverst til høyre på skrivebordet du vil kombinere med et annet skrivebord, velger du Kombiner med [skrivebordnavn] .

Bruk hurtigtaster for skrivebord

Viktig:

• Avhengig av tastaturet ditt kan du trykke på søketasten eller Appoversikt-tasten for enkelte hurtigtaster. Begge tastene fungerer på samme måte.
  • Denne fremgangsmåten fungerer bare på amerikanske Chromebook-enheter med et standard engelsk QWERTY-tastatur. For å finne hurtigtaster for enheter med internasjonale tastaturer, gå til Innstillinger og så Enhet og så Tastatur og så Se hurtigtaster.
  • Opprett et nytt skrivebord: Trykk på Shift + søketasten + =.
  • Bytt til et skrivebord til venstre eller høyre: Trykk på søketasten + [ eller ] (venstre eller høyre hakeparentes).
  • Bytt til et bestemt skrivebord: Trykk på Shift + søketasten  + [skrivebordsnummer].
  • Flytt et vindu til et annet skrivebord: Trykk på Shift + søketasten + [ eller ].
  • Flytt et vindu til alle skrivebord: Trykk på Shift + søketasten  + a.
  • Se og bytt mellom vinduer:Trykk på Alt + Tab.
    • Se bare vinduer på det gjeldende skrivebordet: Velg Gjeldende skrivebord øverst.
    • Se vinduer på alle skrivebord: Velg Alle skrivebord øverst.