Meerdere desktopcomputers instellen en beheren met virtuele bureaus

Je kunt bureaus toevoegen om meerdere vensters en meerdere taken te organiseren.

Een bureau maken

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters weergeven Vensters weergeven.
  2. Selecteer rechtsboven Nieuw bureau.
  3. Sleep een venster naar het nieuwe bureau.

Belangrijk: Als je uitlogt, worden vensters op andere bureaus samengevoegd tot één bureau.

Naar een ander bureau gaan

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters weergeven Vensters weergeven.
  2. Selecteer bovenaan het bureau dat je wilt gebruiken.

Tip: Je kunt op je toetsenbord ook op de knop Zoeken Search + [ of ] (vierkante haak links of rechts) drukken.

Een venster naar een ander bureau verplaatsen

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters weergeven Vensters weergeven.

2. Selecteer bovenaan het bureau met de vensters die je wilt verplaatsen. Het is mogelijk dat je opnieuw op de toets Vensters weergeven Vensters weergeven moet drukken.
  3. Sleep vensters en apps naar het gewenste bureau.

Een bureau verwijderen

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters weergeven Vensters weergeven.
  2. Selecteer Sluiten Verwijderen op het bureau dat je wilt verwijderen.
  3. Alle apps en vensters van het verwijderde bureau worden verplaatst naar het bureau aan de linkerkant. Als een bureau niet beschikbaar is, worden alle apps en vensters verplaatst naar het bureau aan de rechterkant.

Sneltoetsen gebruiken voor virtuele bureaus

• Een nieuw bureau maken: Druk op Zoeken Search + Shift + =
  • Een venster één bureau naar links of rechts verplaatsen: Druk op Shift + Zoeken Search + [ of ] (vierkante haak links of rechts)
  • Naar een ander venster gaan: Houd Alt ingedrukt en druk op Tab totdat je het gewenste venster in een bureau bereikt.