Meerdere desktopcomputers instellen en beheren met bureaus

Je kunt bureaus toevoegen om meerdere vensters en meerdere taken te organiseren.

Een bureau maken

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters weergeven .
  2. Selecteer rechtsboven Nieuw bureau.
    • Als je de naam van een bureau wilt wijzigen, selecteer je de naam van het bureau en geef je de gewenste naam op.

Naar een ander bureau gaan

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters laten zien .
  2. Selecteer bovenaan een bureau.
Tip: Swipe met 4 vingers naar links of rechts op de touchpad om naar een ander bureau te gaan.

Een venster naar een ander bureau verplaatsen

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters laten zien .
  2. Selecteer bovenaan het bureau met de vensters die je wilt verplaatsen. Je moet misschien nog een keer op de toets Vensters tonen  drukken.
  3. Sleep vensters en apps naar het gewenste bureau of gebruik sneltoetsen:
    • Een venster naar een nieuw bureau verplaatsen: klik met de rechtermuisknop bovenaan een venster en selecteer Venster naar een ander bureau verplaatsen.
    • Een venster of app beschikbaar maken op alle bureaus: klik met de rechtermuisknop bovenaan een venster en selecteer Op alle bureaus tonen.
Tip: Je kunt bureaus verslepen om ze opnieuw in te delen.

Tabbladen verplaatsen naar een ander venster of bureau

1. Klik in Chrome met de rechtermuisknop op het tabblad.
  2. Selecteer Tabblad verplaatsen naar een ander venster.
    • In het menu zie je al je vensters, gegroepeerd per bureau.
  3. Selecteer waar je het tabblad naartoe wilt verplaatsen.

Een bureau verwijderen

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters weergeven .
  2. Selecteer Sluiten op het bureau dat je wilt verwijderen.
  3. Alle apps en vensters van het verwijderde bureau worden verplaatst naar het bureau aan de linkerkant. Als een bureau niet beschikbaar is, worden alle apps en vensters verplaatst naar het bureau aan de rechterkant.
Tip: Apps en vensters van het verwijderde bureau worden naar het bureau aan de linkerkant verplaatst. Als er geen bureau aan de linkerkant beschikbaar is, worden apps en vensters naar het bureau aan de rechterkant verplaatst.

Sneltoetsen gebruiken voor bureaus

Belangrijk:

• Afhankelijk van je toetsenbord kun je op de zoektoets  of de Launcher-toets  drukken voor bepaalde sneltoetsen. Beide toetsen werken hetzelfde.
  • Deze stappen werken alleen op Amerikaanse Chromebooks met een standaard Engels QWERTY-toetsenbord. Voor internationale toetsenborden ga je naar Instellingen en dan Apparaat en dan Toetsenbord en dan Sneltoetsen bekijken om sneltoetsen voor je apparaat te vinden.
  • Een nieuw bureau maken: druk op Shift + Zoeken  + =.
  • Naar een bureau gaan aan de linker- of rechterkant: druk op Zoeken  + [ of ] (links of vierkante haak rechts).
  • Naar een specifiek bureau gaan: druk op Shift + Zoeken  + [nummer van bureaupositie].
  • Een venster naar een ander bureau verplaatsen: druk op Shift + Zoeken  + [ of ].
  • Een venster naar alle bureaus verplaatsen: druk op Shift + Zoeken  + a.
  • Alle vensters op je bureau bekijken: druk op Alt + Tab.
  • Een ander venster op je bureau bekijken: houd Alt ingedrukt en druk op Tab.
    • Een ander venster op je huidige bureau bekijken: selecteer Huidig bureau.
    • Vensters bekijken op alle bureaus: selecteer Alle bureaus.