Meerdere desktopcomputers instellen en beheren met bureaus

Je kunt bureaus toevoegen om meerdere vensters en meerdere taken te organiseren.

Een bureau maken

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters weergeven .
  2. Selecteer rechtsboven Nieuw bureau.
  3. Optioneel: Als je de naam van een bureau wilt wijzigen, selecteer je de naam van het bureau en geef je de gewenste naam op.

Naar een ander bureau gaan

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters laten zien .
  2. Selecteer bovenaan een bureau.
Tip: Swipe met 4 vingers naar links of rechts op je touchpad om naar een ander bureau te gaan.

Een venster naar een ander bureau verplaatsen

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters laten zien .
  2. Selecteer bovenaan het bureau met de vensters die je wilt verplaatsen. Het is mogelijk dat je opnieuw op de toets Vensters laten zien  moet drukken.
  3. Sleep vensters en apps naar het gewenste bureau.
  4. Of gebruik snelkoppelingen:
    • Een venster naar een nieuw bureau verplaatsen: klik met de rechtermuisknop bovenaan een venster en selecteer Venster naar een ander bureau verplaatsen.
    • Een venster of app beschikbaar maken op alle bureaus: klik met de rechtermuisknop bovenaan een venster en selecteer Op alle bureaus tonen.
Tip: Je kunt bureaus verslepen om ze opnieuw in te delen.

Een bureau verwijderen

1. Druk op het toetsenbord van je Chromebook op de toets Vensters weergeven .
  2. Selecteer Sluiten op het bureau dat je wilt verwijderen.
  3. Alle apps en vensters van het verwijderde bureau worden verplaatst naar het bureau aan de linkerkant. Als een bureau niet beschikbaar is, worden alle apps en vensters verplaatst naar het bureau aan de rechterkant.

Sneltoetsen gebruiken voor bureaus

Belangrijk: Afhankelijk van je toetsenbord kun je voor sommige sneltoetsen op de zoektoets  of de Launcher-toets  drukken. Beide toetsen werken hetzelfde.

• Een nieuw bureau maken: druk op Zoeken  + Shift + =.
  • Naar een ander bureau gaan druk op Zoeken  + [ of ] (vierkante haak links of rechts).
  • Een venster naar een ander bureau verplaatsen: druk op Shift + Zoeken  + [ of].
  • Alle vensters op je bureau bekijken: druk op Alt + Tab.
  • Een ander venster op je bureau bekijken: houd Alt ingedrukt en druk op Tab.
    • Een ander venster op je huidige bureau bekijken: selecteer Huidig bureau.
    • Vensters bekijken op alle bureaus: selecteer Alle bureaus.