Useiden työpöytien käyttöönotto ja ylläpito työpöytien avulla

Voit lisätä työpöytiä, jotka auttavat ikkunoiden järjestelyssä ja multitaskauksessa.

Työpöydän luominen

1. Paina Chromebookin näppäimistöltä Näytä ikkunat ‑painiketta .
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Uusi työpöytä.
    • Voit nimetä työpöydän uudelleen valitsemalla sen nimen ja kirjoittamalla tilalle haluamasi nimen.

Toiselle työpöydälle siirtyminen

1. Paina Chromebookin näppäimistöltä Näytä ikkunat .
  2. Valitse työpöytä yläreunasta.

Vinkkejä:

• Voit siirtyä toiselle työpöydälle kosketuslevyllä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle neljällä sormella.
  • Voit siirtyä työpöydältä 1–8 painamalla Vaihto + Haku  + 1–8.

Ikkunan siirtäminen toiselle työpöydälle

1. Paina Chromebookin näppäimistöltä Näytä ikkunat .
  2. Valitse yläreunasta työpöytä, jolla siirrettävät ikkunat ovat.
  3. Vedä ikkunoita ja sovelluksia haluamallesi työpöydälle.
  4. Voit siirtää ikkunoita näin:
    • Ikkunan siirtäminen toiselle työpöydälle: Klikkaa ikkunan yläosaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Siirrä ikkuna työpöydälle.
    • Ikkunan tai sovelluksen käyttäminen kaikilla työpöydillä: Klikkaa ikkunan yläosaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Siirrä ikkuna työpöydälle ja sitten Kaikki työpöydät.
Vinkki: Voit järjestää työpöytiä vetämällä niitä ylös tai alas.

Välilehtien siirtäminen toiseen ikkunaan tai työpöytään

1. Klikkaa välilehteä kakkospainikkeella Chromessa.
  2. Valitse Siirrä välilehti toiseen ikkunaan.
    • Valikko näyttää kaikki ikkunat työpöydän mukaan ryhmiteltynä.
  3. Valitse, mihin haluat siirtää välilehden.

Tallenna nykyinen työpöytä myöhempää käyttöä varten

1. Paina Chromebookin näppäimistöllä Näytä ikkunat .
  2. Valitse Tallenna työpöytä myöhempää käyttöä varten.

Näin löydät tallentamasi työpöydät:

1. Paina Chromebookin näppäimistöllä Näytä ikkunat .
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Tallennettu myöhempää käyttöä varten.
  3. Valitse Tallennettu myöhempää käyttöä varten ‐osiosta, mitä haluat tehdä tallennetuille työpöydille:
    • Voit avata tallennetun työpöydän uudelleen valitsemalla sen.
    • Voit poistaa työpöydän valitsemalla Poista .

Työpöydän ja sen ikkunoiden sulkeminen

1. Paina Chromebookin näppäimistöllä Näytä ikkunat .
  2. Valitse poistettavan työpöydän oikeasta yläreunasta Sulje työpöytä ja ikkunat .

Työpöytien yhdistäminen

1. Paina Chromebookin näppäimistöllä Näytä ikkunat .
  2. Valitse toiseen työpöytään yhdistettävältä työpöydältä oikeasta yläkulmasta Yhdistä [Desk name] .

Työpöytien pikanäppäinten käyttö

Tärkeää

• Näppäimistöstäsi riippuen voit painaa hakunäppäintä  tai käynnistysohjelmanäppäintä  käyttääksesi pikanäppäimiä. Molemmat näppäimet toimivat samalla tavalla.
  • Nämä vaiheet toimivat ainoastaan yhdysvaltalaisilla Chromebookeilla, joissa on englanninkielinen QWERTY-näppäimistö. Jos haluat nähdä pikanäppäimet, jotka toimivat kansainvälistä näppäimistöä käyttävillä laitteilla, valitse Asetukset ja sitten Laite ja sitten Näppäimistö ja sitten Näytä pikanäppäimet.
  • Uuden työpöydän luominen: Paina Vaihto + Haku + =.
  • Vasemman- tai oikeanpuoleiselle työpöydälle siirtyminen: Paina Haku + [ tai ] (vasen tai oikea hakasulje).
  • Tietylle työpöydälle siirtyminen: Paina Vaihto + Haku  + [työpöydän sijaintinumero].
  • Ikkunan siirtäminen toiselle työpöydälle: Paina Vaihto + Haku + [ tai ].
  • Ikkunan siirtäminen kaikille työpöydille: Paina Vaihto + Haku  + a.
  • Ikkunoiden katsominen ja niiden välillä näkeminen: Paina Alt + Sarkain.
    • Vain nykyisellä työpöydällä olevien ikkunoiden näkeminen: Valitse yläreunasta Nykyinen työpöytä.
    • Kaikilla työpöydillä olevien ikkunoiden näkeminen: Valitse yläreunasta Kaikki työpöydät.