Ponnahdusikkunoiden estäminen tai salliminen Chromessa

Google Chrome estää oletuksena automaattisesti ponnahdusikkunoiden näkymisen. Kun ponnahdusikkuna estetään, osoitepalkissa näytetään Ponnahdusikkuna estetty ‑kuvake Ponnahdusikkuna estetty. Voit myös halutessasi sallia ponnahdusikkunat.

Jos näet ponnahdusikkunoita, vaikka olet estänyt niiden näkymisen, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma. Lue lisää haittaohjelmien poistamisesta.

Ponnahdusikkuna- ja uudelleenohjausasetusten muuttaminen

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse Ponnahdusikkunat.
  5. Valitse vaihtoehto, jonka haluat oletusasetukseksi.

Ponnahdusikkuna- ja uudelleenohjausasetusten muuttaminen tietyllä sivustolla

Kaikki ponnahdusikkunat eivät ole mainoksia tai roskasisältöä. Myös sääntöjä noudattavat verkkosivustot voivat näyttää sisältöä ponnahdusikkunoissa.

Tietyn sivuston ponnahdusikkunoiden ja uudelleenohjausten salliminen
  1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Siirry sivulle, jolla ponnahdusikkunat on estetty.
  3. Valitse osoiteriviltä Ponnahdusikkuna estetty Ponnahdusikkuna estetty.
  4. Klikkaa sen ponnahdusikkunan linkkiä, jonka näyttämisen haluat sallia.
  5. Jos haluat aina nähdä sivuston ponnahdusikkunat, valitse Näytä aina ponnahdusikkunat: [sivusto] ja sitten Valmis.
Tietyn sivuston ponnahdusikkunoiden ja uudelleenohjausten estäminen
  1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse Ponnahdusikkunat.
  5. Etsi sivusto "Ponnahdusikkunat tai uudelleenohjaukset sallittu" ‑kohdasta.
  6. Valitse sivuston oikealta puolelta Lisää Lisää ja sittenEstä.

Jos sivustoa ei löydy, valitse "Ponnahdusikkunat tai uudelleenohjaukset kielletty" ‑kohdasta Lisää. Lisää sivuston verkko-osoite ja valitse Lisää. Kirjoita osoite muodossa [*.]example.com, jos haluat estää kaikki sivuston ponnahdusikkunat.

Ilmoitusten estäminen

Jos näet edelleen viestejä sivustolta, vaikka olet estänyt ponnahdusikkunat, olet ehkä tilannut ilmoitukset. Näin voit laittaa sivuston ilmoitukset pois päältä:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Siirry sivustolle, jolta saat ilmoituksia.
  3. Valitse Näytä sivuston tiedot .
  4. Valitse Ilmoitukset-kohdan avattavasta valikosta Estä

Voit estää ilmoitukset myös sivustoasetuksista.

Ponnahdusikkunoihin liittyvät ongelmat

Jos näet edelleen ei-toivottuja ponnahdusikkunoita: Kokeile Chrome Cleanup Toolia (vain Windowsilla). Lue sitten lisää haittaohjelmien löytämisestä ja poistamisesta tietokoneelta.

Chrome-laitteen käyttö töissä tai koulussa: Verkon järjestelmänvalvoja voi ottaa ponnahdusikkunoiden estotoiminnon käyttöön puolestasi. Tällöin et voi muuttaa asetusta itse. Lue lisää järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä.

Tutustu verkkosivuston toiminnan hallintaan Chromen käytön yhteydessä.

Sivustoni ponnahdusikkunat estetään

Chrome estää ponnahdusikkunat, joista ei ehkä ole hyötyä käyttäjille.

Jos omistamasi sivuston ponnahdusikkunoita estetään, tutustu haitallisten toimintojen raporttiin. Raportissa näet sivustoon mahdollisesti liittyvät ongelmat, joihin voit puuttua.