Yksityinen selailu

Jos et halua, että Google Chrome muistaa selaustoimintasi, voit selata verkkoa yksityisesti incognito-tilassa.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Uusi incognito-ikkuna.
  3. Uusi ikkuna aukeaa. Katso, onko yläkulmassa incognito-kuvake Incognito-tila.

Voit avata incognito-ikkunan myös käyttämällä seuraavia pikanäppäimiä:

• Windows, Linux tai Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl + Vaihto + N.
  • Mac: Paina ⌘ + vaihto + N.

Voit vaihdella incognito-ikkunoiden ja tavallisten Chrome-ikkunoiden välillä. Selaaminen on yksityistä vain, jos käytät incognito-ikkunaa.

Yksityisen selaamisen lopettaminen

Incognito-tila toimii eri ikkunassa kuin tavallinen Chrome-selaus.

Jos sinulla on avoin incognito-ikkuna ja avaat uuden, yksityinen selauskertasi jatkuu uudessa ikkunassa. Poistu incognito-tilasta sulkemalla kaikki incognito-ikkunat.

1. Siirry tietokoneella incognito-ikkunaasi.
  2. Sulje ikkuna:
    • Windows tai Chrome-käyttöjärjestelmä: Valitse oikeasta yläreunasta Sulje Sulje.
    • Mac: Valitse vasemmasta yläreunasta Sulje Sulje.

Mitä yksityisestä selaamisesta seuraa

• Chrome ei tallenna selaushistoriaa, evästeitä, sivustotietoja tai lomakkeisiin annettuja tietoja.
  • Ladatut tiedostot ja kirjanmerkit säilytetään.
  • Käyttämäsi verkkosivustot, työnantajasi, koulusi tai internetpalvelun tarjoajasi voivat nähdä tietoja toiminnastasi.

Lue lisää yksityisen selaamisen toimintaperiaatteesta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita