Uw opstartpagina en startpagina instellen

Uw opstartpagina is de pagina die wordt weergegeven wanneer u Chrome voor het eerst start. Uw startpagina is de pagina waar u naartoe gaat wanneer u op de knop 'Startpagina' klikt. De twee pagina's zijn niet hetzelfde, tenzij u instelt dat ze hetzelfde moeten zijn.

Opmerking: Als uw opstartpagina, startpagina of zoekmachine plotseling is gewijzigd, heeft u mogelijk malware. Als u Google bijvoorbeeld weer als uw startpagina wilt instellen, kunt u uw oorspronkelijke Chrome-instellingen herstellen.

Uw opstartpagina instellen

U kunt bepalen welke pagina of pagina's worden weergegeven wanneer u Chrome start.

De nieuwe tabbladpagina openen

U kunt Chrome laten weten dat u een nieuwe tabbladpagina wilt openen.

1. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek van uw venster. Chrome menu
  2. Selecteer Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  3. Selecteer De pagina 'Nieuw tabblad' openen onder 'Bij opstarten'.

Standaard bevat de nieuwe tabbladpagina het logo van Google, een zoekbalk en miniaturen van uw meest bezochte sites. U kunt ook een leuk thema kiezen voor uw nieuwe tabbladpagina.

Doorgaan waar je gebleven was

U kunt Chrome laten weten dat u dezelfde pagina's die u bekeek toen u het programma afsloot, opnieuw wilt openen.

1. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek van uw venster. Chrome menu
  2. Selecteer Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  3. Selecteer Doorgaan waar je gebleven bent onder 'Bij opstarten'.

Uw cookies en gegevens worden opgeslagen, dus elk account dat u eerder had geopend (zoals Gmail), wordt opnieuw geopend. Volg de onderstaande stappen als u niet automatisch wilt worden ingelogd bij deze pagina's:

1. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek van uw venster. Chrome menu
  2. Selecteer Instellingen. (Ga naar de volgende stap als u een Chromebook gebruikt.)
  3. Klik onder aan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte 'Privacy' op de knop Instellingen voor inhoud.
  5. Kies in het dialoogvenster de optie Lokale gegevens alleen bewaren totdat je je browser sluit bij 'Cookies'.
  6. Klik op Gereed.
Een specifieke pagina of reeks pagina's openen

U kunt Chrome laten weten dat u een bepaalde webpagina wilt openen.

1. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek van uw venster. Chrome menu
  2. Selecteer Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  3. Klik onder 'Bij opstarten' op Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen.
  4. Klik op de link Pagina's instellen.
  5. Geef het webadres op van de pagina die u wilt weergeven wanneer u Chrome opent.
  6. Klik op OK.

Mac-gebruikers: als u de computer opnieuw opstart terwijl u Chrome gebruikt, wordt een systeembericht met de tekst 'Vensters opnieuw openen wanneer weer wordt ingelogd' en een selectievakje daarnaast weergegeven. Als dit selectievakje is aangevinkt, wordt Chrome opnieuw gestart nadat de Mac opnieuw is opgestart en worden de tabbladen weergegeven die u had geopend in uw vorige browsesessie.

Uw startpagina kiezen

Uw startpagina wordt weergegeven wanneer u op de knop 'Startpagina' klikt. Deze knop kan worden toegevoegd aan uw browserwerkbalk. Volg de onderstaande stappen om de knop 'Startpagina' toe te voegen en een startpagina te kiezen:

1. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek van uw venster. Chrome menu
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Vink onder 'Vormgeving' het selectievakje Knop 'Startpagina' weergeven aan.
  4. Klik onder 'Knop 'Startpagina' weergeven' op de link Wijzigen om uw startpagina te kiezen.

De knop 'Startpagina' Home button wordt links van de adresbalk weergegeven.

Gebruikt u een Chromebook thuis of op school? Uw netwerkbeheerder selecteert mogelijk uw opstartpagina('s) of startpagina voor u. Als dit het geval is, kunt u deze hier niet wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat