Konfigurer din startfane og din startside

Din startfane er den side, der vises, når du starter Chrome. Din startside er den side, du går til, når du klikker på knappen Startside. De to sider er ikke den samme, medmindre du indstiller dem til at være den samme.

Bemærk! Hvis din startfane, startside eller søgemaskine pludselig er ændret, har du muligvis malware på din enhed. Hvis du f.eks. vil have Google tilbage som din startside, kan du gendanne dine oprindelige Chrome-indstillinger.

Angiv din startfane

Du kan bestemme, hvilken side eller sider, der vises, når du starter Chrome.

Åbn siden Ny fane

Du kan bede Chrome om at åbne siden Ny fane.

1. Klik på Chrome-menuen øverst til højre i vinduet. Chrome menu
  2. Vælg Indstillinger (hvis du bruger en Chromebook, skal du klikke på "Vis avancerede indstillinger" nederst på siden).
  3. Under "Ved opstart" skal du vælge Åbn siden Ny fane.

Siden Ny fane viser som standard Googles logo, et søgefelt og miniaturebilleder for de websites, du oftest besøger. Du har dog også mulighed for at vælge et lidt sjovere tema til din nye fane.

Fortsæt, hvor du slap

Du kan bede Chrome om at genåbne de sider, du havde åbne, du da afsluttede din browsersession.

1. Klik på Chrome-menuen øverst til højre i vinduet. Chrome menu
  2. Vælg Indstillinger (hvis du bruger en Chromebook, skal du klikke på "Vis avancerede indstillinger" nederst på siden).
  3. Under "Ved opstart" skal du vælge Fortsæt, hvor du slap.

Dine cookies og data er gemt, så alle de konti, der var åbne før (f.eks. Gmail), vil blive åbnet igen. Hvis du ikke vil logges ind på disse sider automatisk, skal du gøre følgende:

1. Klik på Chrome-menuen øverst til højre i vinduet. Chrome menu
  2. Vælg Indstillinger (hvis du bruger en Chromebook, skal du gå til næste trin).
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst på siden.
  4. Under sektionen "Privatliv" skal du klikke på knappen Indstillinger for indhold.
  5. I den dialogboks, der vises, skal du vælge Gem kun lokale data, indtil du lukker browseren i sektionen "Cookies".
  6. Klik på Udfør.
Åbn en bestemt side eller en række sider

Du kan bede Chrome om at åbne en hvilken som helst webside.

1. Klik på Chrome-menuen øverst til højre i vinduet. Chrome menu
  2. Vælg Indstillinger (hvis du bruger en Chromebook, skal du klikke på "Vis avancerede indstillinger" nederst på siden).
  3. Under "Ved opstart" skal du klikke på Åbn en bestemt side eller en række sider.
  4. Klik på linket Angiv sider.
  5. Angiv webadressen for den side, der skal vises, når du åbner Chrome.
  6. Klik på OK.

Mac-brugere: Hvis du genstarter computeren, mens du bruger Chrome, vil du se systembeskeden "Åbn vinduerne, når der logges ind igen" med et afkrydsningsfelt ved siden af. Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, genstartes Chrome med de faner, der var åbne i den foregående browsersession, når din Mac-computer starter op.

Vælg din startside

Din startside vises, når du klikker på knappen Startside, som du kan føje til din browsers værktøjslinje. Følg vejledningen nedenfor for at tilføje knappen Startside og vælge en startside:

1. Klik på Chrome-menuen øverst til højre i vinduet. Chrome menu
  2. Vælg Indstillinger
  3. Under "Udseende" skal du markere afkrydsningsfeltet Vis knappen Startside.
  4. Nedenunder "Vis knappen Startside" skal du klikke på linket Skift for at vælge din startside.

Knappen StartsideHome button vises til venstre for adresselinjen.

Bruger du din Chromebook på arbejdet eller i skolen? Din netværksadministrator kan vælge dine startfaner eller din startside for dig, hvilket betyder, at du ikke kan ændre dem her. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger en administreret Chrome-enhed

Arneil er ekspert i Chromebooks og forfatter af denne hjælpeside. Hjælp ham med at forbedre denne artikel ved at tilføje feedback nedenfor.