Etusivun ja aloitussivun valitseminen

Voit asettaa Google Chromen avaamaan minkä tahansa sivun etusivuna tai aloitussivuna. Nämä sivut eivät ole samoja, ellet aseta niitä samoiksi.

• Aloitussivu tulee näkyviin, kun käynnistät Chromen laitteellasi.
  • Etusivu avautuu, kun valitset Etusivu Etusivu.

Jos aloitussivusi, etusivusi tai hakukoneesi on muuttunut äkillisesti, tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmistoja. Katso, miten voit nollata selainasetukset.

Aloitussivun asettaminen

Voit määrittää tietokoneella Chromen käynnistyksen yhteydessä näkyviin tulevan sivun tai sivut.

Uuden välilehden avaaminen
Voit määrittää Chromen avaamaan Uusi välilehti ‐sivun aina, kun avaat uuden ikkunan.
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Käynnistettäessä ja sitten Avaa Uusi välilehti ‐sivu.
Voi muokata Uusi välilehti ‐sivua
  • omilla pikakuvakkeilla
  • eri teemoilla.
Lue lisää Uusi välilehti ‐sivun muokkaamisesta.
Jatka siitä, mihin jäit

Voit määrittää Chromen avaamaan uudelleen samat sivut, joita tarkastelit lopettaessasi.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Käynnistettäessä ja sitten Jatka siitä, mihin jäit.

Evästeet ja data tallennetaan. Näin kaikki verkkosivustot, joille olit aiemmin kirjautuneena, avautuvat uudelleen. Jos et halua kirjautua näille sivustoille automaattisesti, toimi näin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset ja sitten Muut sisältöasetukset.
  4. Valitse Laitepohjainen sivustodata.
  5. Laita päälle Poista data, jota sivustot ovat tallentaneet laitteellesi, sulkiessasi kaikki ikkunat.
Tiettyjen sivujen avaaminen

Voit pyytää Chromea avaamaan käynnistyksen yhteydessä minkä tahansa verkkosivun.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Käynnistettäessä-osiosta Avaa tietty sivu tai sivujoukko.
  4. Sinulla on seuraavat vaihtoehdot:
    • Valitse Lisää uusi sivu.
      1. Lisää verkko-osoite.
      2. Valitse Lisää.
    • Valitse Käytä nykyisiä sivuja.

Vinkki: Voit päivittää sivuja valitsemalla oikealta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa tai Poista.

Aloitussivuun tai etusivuun liittyvät ongelmat

Jos käytät tietokonetta ja näet etusivun tai aloitussivun, jota et ole valinnut itse, laitteellasi voi olla haittaohjelma. Lue lisää ei-toivottujen mainosten, ponnahdusikkunoiden ja haittaohjelmien poistamisesta.

Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, verkon järjestelmänvalvoja voi valita aloitussivun ja etusivun puolestasi. Tällöin et voi muokata niitä itse. Saat lisätietoa järjestelmänvalvojaltasi.

Etusivun valitseminen

Voit valita sivun, joka avautuu, kun valitset Etusivu Etusivu.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Siirry Ulkonäkö-kohtaan ja ota käyttöön Näytä Etusivu-painike.
  4. Valitse Näytä Etusivu-painike ‑kohdan alapuolella, haluatko käyttää Uusi välilehti ‑sivua vai muokattua sivua.

Vinkki: Osoitepalkin vasemmalla puolella näkyy Etusivu Etusivu.