Aktivera och kontrollera aktivitet i Google Assistent på Chromebook

När du konfigurerar Google-assistenten på Chromebook kan du bli ombedd att aktivera vissa inställningar. Du kan välja att aktivera eller inaktivera dem när som helst. Läs mer om inställningar som du kan bli ombedd att aktivera.

Aktivera eller inaktivera aktivitetsinställningarna

1. Öppna aktivitetsinställningarna för Google-kontot. Du kan behöva logga in på ditt konto.
  2. Aktivera eller inaktivera följande inställningar:

Viktigt! När du aktiverar dessa inställningar aktiveras de för assistenten och för andra tjänster från Google som du använder.

Kontrollera aktivitet i Google Assistent

Om assistenten har tillgång till ditt Google-konto och Webb- och appaktivitet är aktiverat sparas din interaktion med assistenten i kontot.

1. Öppna aktivitetssidan för Google Assistent i Google-kontot. Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.
  2. Sök efter en aktivitet högst upp på sidan eller filtrera efter datum.

Tips! Om du letar efter information om en viss aktivitet väljer du Mer  i aktivitetens banner följt av Information.

Radera aktivitet i Google Assistent

1. Öppna aktivitetssidan för Google Assistent i Google-kontot. Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.
  2. Välj Mer uppe till höger på bannern för Google Assistent följt avRadera aktivitet efter.
  3. Välj en tidsperiod under Radera efter datum.
  4. Välj Ta bort.

Viktigt! När du raderar all aktivitet kan det ta ett dygn innan aktiviteten har raderats från dina andra enheter.

Vanliga frågor

Hur använder Google mina uppgifter?

Vi använder data för att göra Google Assistent och andra tjänster mer användbara för dig. Du kan läsa mer om detta i Googles sekretesspolicy.

Används min interaktion med Google Assistent för att förbättra tjänsten?

Vi fortsätter att förbättra Google-assistentens användbarhet över tid. Det gör vi delvis genom att dra lärdom av tidigare aktivitet med assistenten.

Använder Google min interaktion med Google Assistent för att anpassa annonser?

Vi kan använda din interaktion med Google Assistent för att visa mer användbara annonser för dig. Du kan när som helst radera tidigare interaktion med assistenten.