Kohteiden automaattinen klikkaaminen Chromebookilla

Voit asettaa osoittimen toimimaan automaattisesti, kun osoitin ei ole liikkunut tiettyyn aikaan. Tästä ominaisuudesta voi olla hyötyä liikerajoitteisille käyttäjille.

Automaattisten klikkausten käyttöönotto

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta tai paina näppäimistöllä Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Laita Hiiri ja kosketuslevy ‑kohdasta Klikkaa automaattisesti, kun hiiren kohdistin pysähtyy päälle.
  4. (Valinnainen) Muokkaa automaattisten klikkausten asetuksia:
    • Viive ennen klikkausta: Valitse, kuinka pitkään Chromebook odottaa ennen automaattista klikkausta.
    • Klikkauksen sijainnin vakauttaminen: Pidä rengas yhdessä paikassa, kunnes osoitin siirtyy sen ulkopuolelle.
    • Palaa vasempaan klikkaukseen toiminnon jälkeen: Palaa automaattisesti vasempaan klikkaukseen muiden toimintojen, kuten kakkospainikkeen klikkauksen tai kaksoisklikkauksen, jälkeen.
    • Liikkeen kynnys: Jos haluat klikata tietyn alueen sisällä olevia kohteita, säädä renkaan kokoa.

Jos haluat klikata painamatta hiiren painiketta tai kosketuslevyä, osoita klikattavaa kohdetta.

Erityyppisten klikkausten käyttö

Kun olet ottanut automaattiset klikkaukset käyttöön, voit muokata, mitä klikkauksista tapahtuu.

1. Valitse toiminto oikeasta alareunasta:
    • Klikkaa ykköspainikkeella
    • Klikkaa kakkospainikkeella
    • Kaksoisklikkaa
    • Klikkaa ja vedä
    • Vieritä
    • Vaihda valikon paikkaa
  2. Osoita, missä haluat suorittaa toiminnon.

Lopeta automaattiset klikkaukset valitsemalla Ei toimenpiteitä (keskeytä) .

Vierittäminen hiiren ollessa kohteen päällä

1. Valitse automaattisten klikkausten valikosta Vieritä . Näkyviin tulee toinen valikko, jossa on vieritysvaihtoehdot.
  2. Osoita vieritystoimintoa, jonka haluat suorittaa:
    • Vasemmalle
    • Oikealle
    • Ylös
    • Alas
    • Sulje

Vinkki: Jos haluat muuttaa vierityksen suuntaa, vie hiiri uuden vierityspalkin tai sivun päälle, kunnes vieritysvalikko siirtyy kyseiseen kohtaan.