Fer clic en objectes automàticament al dispositiu Chromebook

Podeu configurar el cursor perquè faci una acció automàticament quan deixi de moure's durant un cert temps. Aquesta funció pot ser útil per a usuaris amb discapacitats motores.

Activar els clics automàtics

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. Com a alternativa, al teclat, premeu Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Ratolí i ratolí tàctil", activeu l'opció Fes clic automàticament quan el cursor s'aturi.
  4. Personalitzeu la configuració del clic automàtic (opcional):
    • Retard abans del clic: permet triar quant temps ha d'esperar el Chromebook abans de fer clic automàticament.
    • Estabilitza la ubicació del clic: manté el cercle en un lloc fins que el cursor en surt.
    • Torna al clic amb el botó esquerre després d'una acció: torna automàticament al clic esquerre després de fer altres accions, com ara clic dret o doble clic.
    • Llindar de moviment: per fer clic als elements que es troben en un llindar determinat, cal ajustar la mida del cercle.

Per fer clic sense haver de prémer físicament el ratolí o el ratolí tàctil, assenyaleu l'objecte al qual voleu fer clic.

Utilitzar tipus diferents de clics

Després d'activar els clics automàtics, podeu personalitzar les accions que faran.

1. A la part inferior dreta, trieu una acció del menú:
    • Fes clic amb el botó esquerre
    • Fes clic amb el botó dret
    • Fes doble clic
    • Fes clic i arrossega
    • Desplaça't
    • Commuta la posició del menú
  2. Assenyaleu el lloc on voleu dur a terme l'acció.

Per aturar els clics automàtics, seleccioneu No facis res (pausa) .

Desplaçar-se a mesura que es passa el cursor per sobre

1. Al menú de clics automàtics, seleccioneu Desplaça't . Es mostrarà un altre menú amb les opcions de desplaçament.
  2. Assenyaleu l'acció de desplaçament que voleu dur a terme:
    • Cap a l'esquerra
    • Cap a la dreta
    • Cap a la part superior
    • Cap a la part inferior
    • Tanca

Consell: per canviar cap a on us desplaceu, passeu el cursor per sobre d'una barra de desplaçament o una pàgina noves fins que el menú de desplaçament es mogui a aquesta àrea.