Siste Chromebook-programvareoppdatering

Chromebook administrerer oppdateringer automatisk, slik at enheten kjører det nyeste operativsystemet (OS).

Varsel om slutt på støtte

Hvis du får meldingen «Siste programvareoppdatering», kan du fortsatt bruke Chromebooken, men du mottar ikke lenger oppdateringer fra Chrome OS. Disse automatiske oppdateringene inkluderer

• sikkerhetsoppdateringer, feilrettinger og nye Chromebook-funksjoner (Eksisterende funksjoner kan slutte å fungere.)
  • eventuelle programvareoppdateringer som kreves for å løse problemer (Slike problemer blir ikke løst av Google Brukerstøtte.)
  • støtte for enkelte apper og utvidelser som krever bestemte OS-versjoner

Retningslinjer for utløpsdato for automatiske oppdateringer

• Hver enhet har en utløpsdato for automatiske oppdateringer (AUE). Dette betyr at enheter mottar nye programvareoppdateringer fra Google inntil denne datoen.
  • Google tilbyr alle nye maskinvareplattformer støtte for automatiske oppdateringer i 6,5 år. Flere enheter kan dele den samme maskinvareplattformen. Perioden på 6,5 år starter når den første enheten på plattformen gis ut.* Produsentene anbefales å velge de nyeste plattformene for å sikre at de produserer enheter som har lengst mulig tilgjengelig støtte for automatiske oppdateringer.
  • Google varsler på forhånd om modellenes utløpsdato for automatiske oppdateringer, slik at kjøperne kan ta riktige valg når de kjøper. For enheter som har en utløpsdato innen 90 dager, blir dette uthevet med fet skrift. Sørg for at du sjekker utløpsdatoen for automatiske oppdateringer når du kjøper et produkt.
  • Chrome-enhetsmodeller som ikke har nådd utløpsdatoen, fortsetter å motta OS-oppdateringer.
  • Når utløpsdatoen for enheter inntreffer, betyr det at Google ikke lenger tilbyr automatiske programvareoppdateringer.
  • Datoen for salgavslutning er kontrollert av produsenten av enhetsmodellen, og den er ikke tilknyttet modellens utløpsdato.

*Eksempel: Hvis en produsent gir ut en enhet på en ett år gammel maskinvareplattform, har den støtte for automatiske oppdateringer i 5,5 år.