Afbeeldingsbeschrijvingen ontvangen in Chrome

Als je een schermlezer gebruikt in Chrome, kun je beschrijvingen van niet-gelabelde afbeeldingen ophalen, bijvoorbeeld afbeeldingen die geen alt-tekst bevatten.

Afbeeldingen worden naar Google gestuurd om de beschrijvingen te maken. Als Google een afbeelding niet kan beschrijven, zegt de schermlezer dat er geen beschrijving beschikbaar is.

Belangrijk: Beschrijvingen van afbeeldingen zijn beschikbaar in het Duits, Engels, Fins, Frans, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Kroatisch, Nederlands, Noors, Portugees, Russisch, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Afbeeldingbeschrijvingen aan- of uitzetten

Je kunt afbeeldingsbeschrijvingen aanzetten in de Chrome-instellingen of op een pagina die je al hebt geopend.

Afbeeldingsbeschrijvingen van Google aanzetten in het contextmenu

Je kunt afbeeldingsbeschrijvingen aanzetten voor alle pagina's of voor één specifieke pagina.

1. Open de Chrome-browser op je computer.
  2. Open het contextmenu.
    • Windows: Shift+F10.
    • Mac: VoiceOver+Shift+ m of Ctrl + Alt + Shift + m.
    • Chromebook: Zoeken  + m. Of Launcher  + m.
  3. Gebruik de pijl-omhoog of pijl-omlaag om 'Afbeeldingsbeschrijvingen ophalen van Google' te selecteren.
  4. Gebruik de pijl-rechts of de pijl-links om het menu met afbeeldingsbeschrijvingen te openen.
  5. Als je afbeeldingsbeschrijvingen aan- of uitzet, wordt je misschien gevraagd akkoord te gaan met afbeeldingsbeschrijvingen van Google. Zo zet je afbeeldingbeschrijvingen aan of uit:
    • Voor één pagina: Druk op de spatiebalk om Eén keer te selecteren.
    • Voor alle pagina's: Druk op de spatiebalk om Altijd te selecteren.

Als je afbeeldingsbeschrijvingen voor maar één pagina hebt toegestaan, kun je de pagina verlaten of vernieuwen om ze uit te zetten.

Als 'Afbeeldingsbeschrijvingen ophalen van Google' aanstaat voor alle pagina's, staat er een vinkje naast de optie in het contextmenu.

Als je bent ingelogd en synchroniseert met Chrome, worden afbeeldingsbeschrijvingen getoond op alle ingelogde en gesynchroniseerde apparaten.

Afbeeldingsbeschrijvingen aanzetten in de Chrome-instellingen

Je kunt afbeeldingsbeschrijvingen voor alle pagina's ook aan- en uitzetten in de Chrome-instellingen. Afbeeldingsbeschrijvingen voor alle pagina's werken op dezelfde manier als ze zijn aangezet in de instellingen of het contextmenu.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en dan Toegankelijkheid.
  3. Zet Afbeeldingsbeschrijvingen ophalen van Google aan of uit.

Als 'Afbeeldingsbeschrijvingen ophalen van Google' aanstaat, staat er een vinkje naast de functie.

Afbeeldingsbeschrijvingen zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van schermlezers via gesproken feedback of braille en worden niet visueel op het scherm getoond. De afbeeldingsbeschrijvingen zijn misschien niet geheel juist.

Als je feedback hebt, neem je contact op met het supportteam van Google Toegankelijkheid.

Afbeeldingen worden naar de servers van Google gestuurd om de beschrijving te leveren, maar de afbeeldingen worden niet opgeslagen door Google. Webpagina's worden nooit door Google aangepast als Google een afbeelding beschrijft. Voor je privacy is deze functie zo ontworpen dat een site, je schermlezer of je besturingssysteem niet weet dat deze functie wordt gebruikt. Neem het Privacybeleid van Google door voor meer informatie.