Få billedbeskrivelser i Chrome

Når du bruger en skærmlæser i Chrome, kan du få beskrivelser af billeder, der ikke har en etiket, som f.eks. billeder, der ikke har nogen alternativ tekst.

Billederne sendes til Google, der opretter beskrivelserne. Hvis Google ikke kan beskrive et billede, vises teksten "Der er ingen beskrivelse" på skærmlæseren.

Vigtigt! Billedbeskrivelser er tilgængelige på engelsk, finsk, fransk, hindi, indonesisk, italiensk, kroatisk, nederlandsk, norsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tjekkisk, tyrkisk og tysk.

Aktivér eller deaktiver billedbeskrivelser

Du kan aktivere billedbeskrivelser i indstillingerne for Chrome eller på den side, du allerede er på.

Aktivér billedbeskrivelser fra Google i genvejsmenuen

Du kan aktivere billedbeskrivelser for alle sider eller kun for én bestemt side.

1. Åbn Chrome-browseren på din computer.
  2. Åbn genvejsmenuen.
    • Windows: Shift+F10.
    • Mac: VoiceOver+Shift+m eller Ctrl+Alt+Shift+m.
    • Chromebook: Søgetasten +m. Det kan også være Appliste +m.
  3. Brug tasterne pil op og pil ned til at vælge "Hent billedbeskrivelser fra Google".
  4. Brug højre- eller venstrepilen til at åbne menuen for billedbeskrivelser.
  5. Når du aktiverer eller deaktiverer billedbeskrivelser, kan du blive bedt om at acceptere billedbeskrivelser fra Google. Aktivér eller deaktiver billedbeskrivelser:
    • For én side: Tryk på mellemrumstasten for at vælge Kun én gang.
    • For alle sider: Tryk på mellemrumstasten for at vælge Altid

Hvis du kun havde tilladt billedbeskrivelser for én side, skal du forlade eller opdatere siden for at deaktivere dette.

Hvis "Hent billedbeskrivelser fra Google" er aktiveret for alle sider, vises et flueben ud for valgmuligheden i genvejsmenuen.

Hvis du er logget ind og synkroniserer med Chrome, får du billedbeskrivelser på alle de synkroniserede enheder, hvor du er logget ind.

Aktivér billedbeskrivelser i indstillingerne for Chrome

Du kan også aktivere og deaktivere billedbeskrivelser for alle sider i indstillingerne for Chrome. Billedbeskrivelserne for alle sider fungerer på samme måde, hvis de er aktiveret i indstillingerne eller genvejsmenuen.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Klik på Mere øverst til højre Mere og derefterIndstillinger og derefter Hjælpefunktioner.
  3. Aktivér eller deaktiver Hent billedbeskrivelser fra Google.

Hvis "Hent billedbeskrivelser fra Google" er aktiveret, vises et flueben ud for funktionen.

Billedbeskrivelser er kun tilgængelige til brugere med en skærmlæser via talefeedback eller braille. De vises ikke visuelt på skærmen. Billedbeskrivelserne er muligvis ikke helt nøjagtige.

Hvis du vil give feedback, kan du kontakte vores supportteam for Google Tilgængelighed.

Billederne sendes til Googles servere med henblik på at levere beskrivelserne, men gemmes ikke af Google. Websider ændres aldrig af Google, når Google beskriver et billede. Af hensyn til dit privatliv er denne funktion udviklet på en måde, der sørger for, at et website, din skærmlæser og dit operativsystem ikke ved, at funktionen benyttes. Du kan få flere oplysninger i Googles privatlivspolitik.