Kuvaselitysten käyttäminen Chromessa

Chromen näytönlukuohjelman avulla voit saada selityksiä tunnisteettomista kuvista, kuten sellaisista, joista puuttuu vaihtoehtoinen teksti.

Kuvat lähetetään Googlelle selitysten luomista varten. Jos Google ei pysty selittämään kuvaa, näytönlukuohjelma sanoo "Ei kuvausta saatavilla".

Tärkeää: Kuvaselitykset ovat saatavilla englanniksi, espanjaksi, hindiksi, hollanniksi, indonesiaksi, italiaksi, kroatiaksi, norjaksi, portugaliksi, ranskaksi, ruotsiksi, saksaksi, suomeksi, tšekiksi, turkiksi ja venäjäksi.

Kuvaselitysten laittaminen päälle ja pois päältä

Voit laittaa kuvaselitykset päälle Chromen asetuksista tai tämänhetkiseltä sivulta.

Googlen kuvaselitysten laittaminen päälle sivulla

Voit laittaa kuvaselitykset päälle kaikilla sivuilla tai vain tietyllä sivulla.

1. Avaa Android-laitteella Chrome-sovellus Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse valikosta Muodosta kuvaselitykset.
    • Jos kuvaselitykset ovat jo päällä, valikossa lukee Lopeta kuvaselitykset.
  4. Kun laitat kuvaselitykset päälle tai pois päältä, sinua saatetaan pyytää hyväksymään Googlen kuvaselitykset. Kuvaselitysten laittaminen päälle ja pois päältä:
    • Yhdellä sivulla: Valitse Vain kerran ja sitten Muodosta kuvaukset.
    • Kaikilla sivuilla: Valitse Aina ja sitten Muodosta kuvaukset.

Jos kuvaselitykset on sallittu vain yhdellä sivulla, poistu sivulta tai päivitä se, niin ne poistetaan käytöstä.

Jos haluat keskeyttää kuvaselitykset kun et ole Wi-Fi-verkossa, laita vain Wi-Fi-yhteydellä ‑asetus päälle.

Jos olet kirjautuneena Chromeen ja synkronointi on käytössä, kuvaselitykset ovat päällä kaikilla sisäänkirjatuilla ja synkronoiduilla laitteilla.

Kuvaselitysten laittaminen päälle Chromen asetuksista

Voit myös laittaa kaikkien sivujen kuvaselitykset päälle tai pois päältä Chromen asetuksista. Kaikkien sivujen kuvaselitykset toimivat samalla tavalla asetusten ja sivun kautta päälle laitettuina.

1. Avaa Chrome-sovellus Android-laitteella Chrome.
  2. Valitse osoitepalkin vierestä Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Esteettömyys ja sitten Kuvaselitykset.
  4. Laita Kuvaselitykset päälle tai pois päältä.
Android Tietokone