Gebruikers met beperkte rechten worden verwijderd

Je kunt geen profiel met beperkte rechten meer maken om de websites die iemand bezoekt, te beheren en te bekijken.

Als je al een profiel met beperkte rechten hebt ingesteld, kun je dit blijven gebruiken tot mei 2019, wanneer alle gebruikersprofielen met beperkte rechten worden verwijderd.

Je kunt het volgende niet doen:

• Een nieuw profiel met beperkte rechten toevoegen
  • Een gebruiker met beperkte rechten overzetten naar een gewoon profiel
  • Instellingen voor een profiel met beperkte rechten bewerken
  • Browseverzoeken goedkeuren of afwijzen
  • De activiteit van profielen met beperkte rechten bekijken

Als je de Chromebook-functionaliteit voor je kind wilt beheren, maak je een account voor je kind met Family Link en log je het kind in op de Chromebook.

De lokale bestanden van de gebruiker met beperkte rechten opslaan

Voordat je account met beperkte rechten verloopt, moet je je lokale bestanden en bladwijzers opslaan.

1. Log in op je gebruikersaccount met beperkte rechten.
  2. Plaats een opslagapparaat, zoals een USB-drive, in je Chromebook.
  3. Selecteer de Launcher Launcher in de hoek van het scherm en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  4. Open Bestanden Bestanden.
  5. Kies aan de linkerkant Mijn bestanden en dan Downloads.
  6. Selecteer alle bestanden die je wilt opslaan.
  7. Sleep die bestanden naar je opslagapparaat.

Opmerking: Zodra je bent ingelogd op een ander Google-account, kun je het opslagapparaat plaatsen en je bestanden openen.

Je bladwijzers exporteren

1. Open Chrome.
  2. Ga naar het gebruikersprofiel met beperkte rechten.
  3. Selecteer Meer Meer rechtsboven.
  4. Selecteer Bladwijzers en dan Bladwijzerbeheer.
  5. Selecteer bovenaan Organiseren Meer en dan Bladwijzers exporteren.

Opmerking: Zodra je bent ingelogd op een ander Google-account, kun je toegang krijgen tot je bladwijzers.