Send og motta SMS-meldinger på Chromebook

Du kan chatte med venner på Chromebook ved hjelp av Messages, hvor du ser hva som skjer i Messages-mobilappen. Messages sender SMS-meldinger via en tilkobling mellom Chromebooken og telefonen din, så de koster det samme som når du bruker mobilappen.

Viktig: Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen, er det ikke sikkert at du kan sende og motta SMS-meldinger. Kontakt administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Du trenger

På Chromebooken må du ha

På telefonen må du ha

Tips: Du kan bli belastet for data hvis du bruker telefonen, så for å unngå ekstrakostnader bør du koble telefonen til Wi-Fi.

Konfigurer Messages

1. Hvis du ikke har gjort det allerede, koble sammen telefonen og Chromebooken.
  2. Åpne Messages Den runde Messages-logoen på telefonen.
  3. På telefonen trykker du på Mer  og så Nettversjonen av Messages.
  4. I hjørnet av skjermen på Chromebooken velger du Appoversikt  og så oppoverpilen .
  5. Åpne Messages Den runde Messages-logoen på Chromebooken.
  6. Hvis du vil logge på Messages automatisk neste gang, kan du merke av for «Husk denne datamaskinen».
  7. På telefonen trykker du på QR-kodescanner. Hold deretter telefonen mot QR-koden på Chromebooken.
  • QR-koden for Messages er unik for Chromebooken din, og mobilappen kobles bare til den aktuelle datamaskinen. Du kan koble sammen Messages-kontoen din med flere enheter, men bare én enhet er aktiv om gangen. Når du åpner Messages på en Chromebook, blir samtalene dine på andre datamaskiner eller i andre nettleserfaner gjort inaktive.

Viktig: De nyeste samtaletrådene, kontaktene dine og andre innstillinger blir kryptert og bufret i nettleseren. Hvis det går 14 dager uten at du bruker Messages-kontoen din, blir du automatisk logget av. Dette er av sikkerhetsmessige grunner.

Logg av Messages på Chromebook

Når du logger av, hindrer du at andre finner meldingene dine og annen sensitiv informasjon, for eksempel koder for totrinnsbekreftelse eller personopplysninger.

1. I hjørnet av skjermen velger du Appoversikt  og så oppoverpilen .
  2. Åpne Messages Den runde Messages-logoen.
  3. Øverst til venstre velger du Mer  og så Logg av.
  4. Velg Logg av.

Tips: Du blir ikke logget av andre tilkoblede telefonfunksjoner selv om du logger av Messages.